24 studenoga, 2020

A Man and His Watch, Matt Hranek

A Man And His Watch Matt Hranek Artisan - Mamic 1970

Luksuzna knjiga A Man and His Watch okuplja nikad ispričane priče o 76 satova, upotpunjenih zapanjujućim originalnim fotografijama svakog pojedinog sata.

LUKSUZNE KNJIGE

Luksuzne knjige svjetski poznatih izdavača poput Assouline, Taschen i teNeues od sada možete pronaći našem butiku u centru Zagreba. Ove must-have knjige bogate su sadržajem i prekrasnim fotografijama te su lijep dodatak svakom stilski uređenom domu. Ove must-have knjige pronađite u našem butiku u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

Istražite našu ponudu luksuznih knjiga na linku.

A MAN AND HIS WATCH

Razgovarajući s osobama različitih karijera i različitih urarskih interesa, autor je predstavio nevjerojatne priče o muškarcima i njihovim satovima. Ono što spaja sve ove muškarce je što sat koji svakodnevno stavljaju na svoje zapešće nosi neizmjerno osobno značenje i predstavlja mali totem onoga što jesu, gdje su bili i gdje žele biti. Ova luksuzna knjiga privlačan je podsjetnik da su na kraju dana priče koje prožimaju naše satove ono što im daje značenje daleko iznad zupčanika koji ih pokreću.

A Man and His Watch knjiga izašla je u nakladi Artisan koji brine o vizualnom konceptu proizvoda, tako da ova knjiga pruža zadovoljstvo i gledajući je i čitajući je. Ovaj moderan dodatak domu dostupan je po cijeni od 410 kuna.

Satovi svijetu govore nešto o tome tko ste i mogu vas, ako imate sreće, povezati s ljudima u vašem životu koji su najbitniji.

Matt Hranek
A Man And His Watch Matt Hranek Artisan - Mamic 1970
A Man and His Watch © Artisan

NIKAD PRIJE ISPRIČANE PRIČE

Autor Matt Hranek, okorjeli zaljubljenik u satove sa strašću prema finom dizajnu, fotograf, redatelj i urednik, na prve stranice knjige je stavio priču o vlastitom satu Rolex Datejust. Matt Hranek nije kupio sat, Mattov otac kupio je sat za proslavu uspješne prve godine posla, a Matt Hranek ga je s 18 godina naslijedio nakon iznenadne smrti svog oca.

Kroz intimno pripovijedanje Matta Hraneka, ne samo o vlastitom satu, već i o raznim satovima koji pripadaju zanimljivim osobama, satovi postaju više nego od vremenskih instrumenata i statusnih simbola. Satovi Ralpha Laurena, Elvisa Presleyja, Johna F. Kennedyja, Andyja Warhola, Sylvestera Stallonea i mnogi drugi predstavljeni su u ovoj jedinstvenoj knjizi.

Jedan vrlo zanimljiv sat krasi naslovnice knjige: Rolex Cosmograph Daytona Paula Newmana. Ali ovaj put se ne radi o slavnom Rolex Cosmograph Daytona satu Paula Newmana, Matt Hranek donosi priču o mnogo manje poznatom Daytona satu koju je Paul Newman dobio od supruge Joanne Newman kako bi zamijenio svoj prvi Cosmograph Daytona sat koji je 1984. Newman poklonio dečku njihove najstarije kćeri Nell. Nepotrebno je isticati kako je ovo vrsta sata koja svakom ljubitelju satova izaziva ubrzan rad srca.

Prelistavao sam hrpe knjiga o povijesti satova… Ali nisam naišao na knjigu koja me uistinu dotaknula dok nisam uzeo A Man and His Watch. Svezak je ispunjen srdačnim pričama.

The New York Times Style Magazine
A Man And His Watch Matt Hranek Artisan - Mamic 1970
A Man and His Watch © Artisan

ARTISAN

Artisan, odjel izdavačke kompanije Workman, izdaje ilustrirane knjige za nadahnuće i podučavanje, proizvedene s izuzetnom pažnjom na kvalitetu. Različite teme Artisan izražava vizualno, bilo fotografijom, ilustracijom ili grafičkim dizajnom, a naglasak na vizualno vidljiv je i kroz snažan i smislen urednički sadržaj. Artisan se specijalizirao za teme kuhanja, dizajna, obrta i hobija, a istovremeno se radi na  proširivanju granica opće publicističke literature. Autori izdavačkog odjela Artisan autori su vođe misli i tvorci ukusa, a Artisan surađuje s njima kako bi što vjernije prenio njihov glas, izbrusio njihovu poruku i donio jedinstvene ideje i uvide širokoj skupini čitatelja.

Fizička knjiga je velika strast Artisana: pronaći obrazac, osmisliti paket i iskopati duboko u detalje sve dok se ne stvori objekt koji će biti posebno zadovoljstvo držati, koristiti, čitati i darivati.

Kate Moss Messika

Službeni Messika distributer

Od osnivanja svoje draguljarske kuće 2005., Valérie Messika uspješno spaja bezvremenost dijamanata s modernim dizajnom. Dijamantni nakit brenda Messika nepokolebljive je ljepote i stvoren za svakodnevno nošenje dajući osjećaj samouvjerenosti i odvažnosti. Komadi nakita Messika izraženog su karaktera i odražavaju ženstvenost i suvremenost dizajnerice čijim se kreacijama dive najutjecajnije žene svijeta, žene koje su cijenjene zbog svog talenta i osobnosti.

Istražite čaroban svijet luksuznog dijamantnog nakita Messika u našem butiku Mamić 1970 u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vam predstaviti prestižne Messika kolekcije kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Mamić na Instagramu

Pratite nas