LUKSUZNE KNJIGE

Luksuzne knjige poznatih svjetskih izdavača poput Assouline, Taschen i teNeues prepoznatljivi su dodatak stilski uređenim domovima. Prepune atraktivnih fotografijama i jedinstvenih priča ove must-have knjige daju poseban uvid u čaroban svijet prestižne mode, satova, automobila, arhitekture i putovanja.

Naslovi poput Chanel, Louis Vuitton, Dior i Rolex, obogaćene svojim uzbudljivim sadržajem, savršen su poklon svakom ljubitelju luksuza.

Yves Saint Laurent Catwalk By Suzy Menkes, Olivier Flaviano - Mamic 1970

THE WATCH BOOK: ROLEX – NEW EDT.
Gisbert L. Brunner

Cijena: 620,00 kn
Broj stranica: 272
Veličina: 320 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Prije gotovo jednog stoljeća, Hans Wilsdorf stvorio je najprecizniji i najpouzdaniji ručni sat na svijetu. Zahvaljujući beskompromisnim zahtjevima, danas tvrtka Rolex i dalje proizvodi satove koji su preteča tehnologije i nastavlja ih poboljšavati. Ovo novom prošireno izdanje posvećeno je nevjerojatnoj tradiciji tvrtke, ali i posvećuje prostor i sadašnjosti. Izrađeni in-house prema preciznim specifikacijama, opus Rolex satova spaja najbolje od sofisticiranog luksuza s najnaprednijom preciznošću. Knjiga uključuje najnovije Rolex modele iz 2020. i 2021. te slavi najnovije krune Rolexovih dostignuća.

Ova knjiga nije službena knjiga tvrtke Rolex već je vlasništvo nezavisnog izdavača i autora.

A MAN & HIS WATCH
Matt Hranek

Cijena: 420,00 kn
Broj stranica: 216
Veličina: 285 x 184 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Artisan

Razgovarajući s osobama različitih karijera i različitih urarskih interesa, autor je predstavio nevjerojatne priče o muškarcima i njihovim satovima. Ono što spaja sve ove muškarce je što sat koji svakodnevno stavljaju na svoje zapešće nosi neizmjerno osobno značenje i predstavlja mali totem onoga što jesu, gdje su bili i gdje žele biti. Ova luksuzna knjiga privlačan je podsjetnik da su na kraju dana priče koje prožimaju naše satove ono što im daje značenje daleko iznad zupčanika koji ih pokreću.

A MAN & HIS CAR
Matt Hranek

Cijena: 420,00 kn
Broj stranica: 240
Veličina: 230 x 280 mm
Jezik: English
Izdavač: Workman Publishing

A Man & His Car uključuje posjete nekim od najekskluzivnijih kolekcija na svijetu – od Muzeja automobila Petersen do kolekcija do kolekcija koje ima svaki proizvođač automobila poput Fiata ili Forda. Izvrsne fotografije svakog automobila prate svaku priču, a budući da automobili u i na sebi imaju više detalja od satova, u ovoj knjizi fotografija ima jako puno: od slika sprijeda, slika ukrasa na haubi, kotača i naravno portret fotografija cijelih automobila. S Hranekovim pripovijedanjem, automobili postaju više od vozila za prijevoz i statusnih simbola; predstavljaju trenutke pop-kulture, pionirska postignuća, naslijeđe, prijateljstva i još mnogo toga.

CHANEL CATWALK
Patrick Mauriès 

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Ova uzbudljiva publikacija sadrži sažetu povijest Karla Lagerfelda i Virginie Viard u modnoj kući Chanel, kao i kratke biografske profile svakog dizajnera. Kolekcije, od Haute Couture i Ready-to-Wear do Cruisea i Métier d’artsa, organizirane su kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva njezine utjecaje i najbolje trenutke te je ilustrirana pažljivo izabranim slikama s modne piste, prikazujući stotine fotografija spektakularne odjeće, detalja, dodataka i scenografija – i naravno top modela koji su ih nosili na pistama.

DIOR CATWALK
Alexander Fury

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Objavljena povodom proslave 70. godišnjice prve Dior kolekcije, ova knjiga uvrštava bajkovite kolekcije Christiana Diora i njegovih nasljednika Yvesa Saint Laurenta, Marca Bohana, Gianfranca Ferréa, Johna Galliana i Rafa Simonsa, kao i debitantske prezentacije Marije Grazije Chiuri za modnu kuću. Predstavljene su sve haute couture kolekcije, kao i ready-to wear kolekcije od dolaska Johna Galliana nadalje. Uz uvod i profile dizajnera koje je napisao Alexander Fury, ova knjiga nudi jedinstven uvid u razvoj jednog od najutjecajnijih i najluksuznijih modnih brendova svih vremena i otkriva rijetko viđene kreacije.

LOUIS VUITTON CATWALK
Louise Rytter

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Louis Vuitton Catwalk prvi je sveobuhvatan pregled najmodernijih modnih kolekcija modne kuće Louis Vuitton, od prve kolekcije koju je dizajnirao kreativni direktor Marc Jacobs do djela Nicolasa Ghesquièrea, koji je danas voditelj brenda. Predstavljene su sve ready-to-wear kolekcije, kao i kolekcije Cruise od dolaska Ghesquièrea nadalje, zajedno s profilima dizajnera i tekstovima kolekcije. Ova luksuzna knjiga nudi jedinstvenu uvid u razvoj jednog od najpoznatijih luksuznih brendova na svijetu. To je riznica inspiracije za sve modne profesionalce i obožavatelje modne kuće Louis Vuitton.

YVES SAINT LAURENT CATWALK
Suzy Menkes

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Osnovali su ga Yves Saint Laurent i Pierre Bergé 1961., nedugo nakon što je mladi couturier napustio svoje mjesto na čelu Christiana Diora, Yves Saint Laurent uskoro će postati jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih haute couture kuća u Parizu. Ova must-have knjiga otkriva sažetu povijest kuće, nakon koje slijedi kratki biografski profil Yvesa Saint Laurenta, prije istraživanja samih kolekcija. 1000 originalnih fotografija piste i tekst kronološki dokumentiraju ne samo revolucionarni dizajn brenda, već i neke od veličanstvenih lokacija, top modela i najzanimljivije reakcije tiska i javnosti na kolekcije, iz arhive Musée Yves Saint Laurent Paris.

PRADA CATWALK
by Susannah Frankel

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Osnovana kao modna kuća luksuznih kožnih predmeta 1913. u Milanu, Prada je ušla u industriju kada je Miuccia Prada 1979. preuzela kormilo obiteljske tvrtke. Ova najnovija publikacija počinje sa sažetom poviješću kuće, nakon čega slijedi kratki biografski profil Miuccia Prada, zatim same kolekcije, sve organizirane kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva utjecaje i najvažnije dijelove, a ilustrirana je pažljivo kuriranim slikama s modne piste koje prikazuju stotine fotografija spektakularne odjeće, detalja, dodataka, ljepote i scenografija.

IBIZA BOHEMIA
Maya Boyd, Renu Kashyap

Cijena: 830,00 kn
Broj stranica: 384
Size: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Od bučnog noćnog života do mirnih joga odmarališta, hippie-chic atmosfera je obilježje Ibize. Ova najzanimljivija mediteranska vruća destinacija desetljećima je služila kao bijeg umjetnicima, kreativcima i glazbenicima. To je mjesto za ponovno otkrivanje sebe, koračanje tankom granicom između civilizacije i divljine, i otkrivanje blaženstva. Ibiza Bohemia istražuje slikovite otočke balearske litice, njegovu legendarnu postavu likova i arhetipske interijere koji definiraju njegov prepoznatljiv stil.

CAPRI DOLCE VITA
Cesare M. Cunaccia

Cijena: 830,00 kn
Broj stranica: 272
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Mediteransko otočko mjesto za odmor živi između naslovnica ove sunčane, živo obojene luksuzne knjige. Isplanirajte odmor na Capriju ili se prepustite sanjarenjima o bijegu na more dok pregledavate prekrasne fotografije, koje su nadopunjene istraživanjem drevne povijesti odmarališta i fascinantnim citatima kulturnih uglednika. Izuzetno vibrantne slike vode vas do netaknutih plaža, tirkizne vode i luksuznih rezorta Capri.

*10. ožujka 2022., ova knjiga trenutno nije dostupna.

MYKONOS MUSE
Lizy Manola

Cijena: 830,00 kn
Broj stranica: 300
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Mykonos Muse napisan je kroz leće grčke fotografkinje Lizy Manole, koja prekrasno bilježi svakodnevni život i kulturu. Ova luksuzna knjiga iznova broji stoljetne priče, uključujući drevnu mitologiju, od svojih ranih dana kao skrovište za poznate osobe, do današnje scene zabave. To je idealan poklon ljubitelju putovanja ili lijep dodatak vašem domu.

TOM FORD
Tom Ford, Bridget Foley

Cijena: 980,00 kn
Broj stranica: 416
Veličina: 284 x 371 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Rizzoli

Tom Ford postao je jedna od velikih modnih ikona. U svoju odjeću unio je oštar stil koji je sinonim za glamur 21. stoljeća, a Hollywood je sjeo i primijetio. Ova knjiga je potpuni katalog Fordovog dizajnerskog rada za Gucci i Yves Saint Laurent od 1994. do 2004. Ona ne prikazuje samo Fordove dizajne odjeće i dodataka za obje kuće, već također istražuje Fordovu veliku viziju za kompletan dizajn brenda, uključujući arhitektura, dizajn trgovina i oglašavanje. Objavljena kako bi se poklopila s njegovim odlaskom iz Guccija, ova je knjiga nastala uz Fordovu punu suradnju i svaka stranica odražava njegov izniman ukus. To je Fordov dokaz karijere jedinstvenih trenutaka koji ponovno otkrivaju granice stila i senzualnosti u odjeći.

GUCCI
Frida Giannini

Cijena: 720,00 kn
Broj stranica: 384
Veličina: 260 x 330 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Rizzoli

Ova prekrasna knjiga koju je dizajnirao Arnell nudi dubinski uvid u Guccijevo podrijetlo, identitet, utjecaj i inovacije, uključujući metode izrade i prisvajanje materijala s potpisom, prošlosti i sadašnjosti, te njegov utjecaj među visokim društvom i Hollywoodom. Publikacija bez presedana koja prikazuje Gucci kao nikad prije, uključujući eseje koji potiču na razmišljanje, komentare i autoritativne anegdote zajedno s prethodno neobjavljenim suvremenim i arhivskim fotografijama. Objavljen u suradnji s otvaranjem novog Gucci muzeja u Firenci, Gucci je ultimativna proslava svjetski poznate modne kuće. Knjiga je iskrena i personalizirana počast naslijeđu i utjecaju ovog kultnog, višestrukog brenda.

Porsche Milestones
Wilfried Müller

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 224
Veličina: 250 x 320 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Putovanje uz razne prekretnice ilustrira Porscheov dugoočekivani pristup raskida s tradicijom i ulaženja u nove smjerove, dok ostaje vjeran sebi i ostaje nepogrešivo Porsche. To čini Porsche Milestones očaravajućim štivom za one koji su inspirirani užitkom Porschea. Ova je knjiga sastavljena u suradnji s nagrađivanom rampom časopisa Cars and Culture, gdje se strast prema automobilima susreće s predanošću stvaranju časopisa. Mješavina vrhunskih međunarodnih pisaca i novinara udružuju snage i donose svoju stručnost i poglede na različite žanrove životnog stila u zabavnu, kreativnu, pametnu i informativnu knjigu.

THE FERRARI BOOK – PASSION FOR DESIGN
Jürgen Lewandowski 

Cijena: 1040,00 kn
Broj stranica: 416
Veličina: 290 x 370 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Čak i danas, 70 godina nakon osnivanja tvrtke, čudo Ferrarija još uvijek je velikim dijelom zaslužno zbog osobnosti Il Commendatorea, Enza Ferrarija. Strpljenje, strast i stroga prema sebi i onima oko sebe dali su brendu, pod amblemom Cavallino Rampante, moć da postane ono što je danas: čista fascinacija na četiri kotača. Nema klase, nema konkurencije, na koju se Ferrari nije usredotočio i više-manje odmah pobijedio tijekom posljednjih 70 godina tvrtke. Konačno, Ferrari je sinonim za estetiku, eleganciju i dizajn koji postavlja trendove. Prava vrijednost brenda i njenih proizvoda mjeri se u valuti strastvene odanosti. Knjiga Ferrari – strast prema dizajnu prati evoluciju čuda i omogućuje nam da iskusimo strast u obliku automobila u velikom i zadivljujućem formatu.

ARCHITECTURAL DIGEST AT 100: A CENTURY OF STYLE
Architectural Digest

Cijena: 960,00 kn
Broj stranica: 464
Veličina: 264 x 339 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Abrams

Bogata vizualna povijest Architectural Digesta, objavljenog za 100. godišnjicu časopisa. Urednici su ušli u arhive i prikupili godine bogatog materijala koji pokriva niz tema. Slobodno se protežući između sadašnjosti i prošlosti, knjiga sadrži osobne prostore desetaka privatnih slavnih osoba poput Baracka i Michelle Obame, Davida Bowieja, Trumana Capotea, Davida Hockneyja, Michaela Korsa i Diane Vreeland, te uključuje radove vrhunskih dizajnera i arhitekata poput Frank Gehry, David Hicks, India Mahdavi, Peter Marino, John Fowler, Renzo Mongiardino, Oscar Niemeyer, Axel Vervoordt, Frank Lloyd Wright i Elsie de Wolfe.

VERSACE CATWALK
Tim Blanks

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 201 x 289 mm
Jezik: English
Izdavač: Thames & Hudson

Ova konačna publikacija počinje sažetom poviješću kuće, nakon čega slijede kratki biografski profili Giannija Versacea i Donatelle Versace, prije nego što se istraže same zbirke, organizirane kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva njezine utjecaje i naglaske, te ilustrirana pomno odabranim slikama s modne piste koje prikazuju stotine spektakularne odjeće, detalja, dodataka, beauty izgleda i scenografija – i, naravno, vrhunskih modnih modela koji su ih nosili na pisti, od Naomi Campbell i Claudie Schiffer do Jennifer Lopez i Kaie Gerber. Bogat referentni dio, uključujući opsežan indeks, zaključuje knjigu.

LITTLE GUIDES TO STYLE
Emma Baxter-Wright, Karen Homer, Laia Farran Graves

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 640
Veličina: 130 x 190 mm
Jezik: English
Izdavač: Welbeck Publishing

Uključuje Little Book of Chanel, Little Book of Dior, Little Book of Gucci i Little Book of Prada te priča priče o četiri kultne modne kuće. Sa slikama najbezvremenijih i najslavnijih dizajna četiriju kuća, plus zadivljujućim tekstom o osobnostima i životima kreativnih genija iza brendova, The Little Guides to Style je kolekcija koja će oduševiti svakog ljubitelja mode.

Gdje ga pronaći?

Boutique Gajeva

Gajeva ulica 4

10 000 Zagreb, Hrvatska

+385 1 5812 700


Saznajte više

Pratite nas

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog