LUKSUZNE KNJIGE

Luksuzne knjige poznatih svjetskih izdavača poput Assouline, Taschen i teNeues prepoznatljivi su dodatak stilski uređenim domovima. Prepune atraktivnih fotografijama i jedinstvenih priča ove must-have knjige daju poseban uvid u čaroban svijet prestižne mode, satova, automobila, arhitekture i putovanja.

Naslovi poput Chanel, Louis Vuitton, Dior i Rolex, obogaćene svojim uzbudljivim sadržajem, savršen su poklon svakom ljubitelju luksuza.

Yves Saint Laurent Catwalk By Suzy Menkes, Olivier Flaviano - Mamic 1970

THE WATCH BOOK: ROLEX
Gisbert L. Brunner

Cijena: 610,00 HRK
Broj stranica: 256
Veličina: 320 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Prije gotovo jednog stoljeća, Hans Wilsdorf stvorio je najprecizniji i najpouzdaniji ručni sat na svijetu. Zahvaljujući beskompromisnim zahtjevima, danas tvrtka Rolex i dalje proizvodi satove koji su preteča tehnologije i nastavlja ih poboljšavati. Ova knjiga posvećena je nevjerojatnoj tradiciji tvrtke, ali i posvećuje prostor i sadašnjosti. Izrađeni in-house prema preciznim specifikacijama, opus Rolex satova spaja najbolje od sofisticiranog luksuza s najnaprednijom preciznošću.

Ova knjiga nije službena knjiga tvrtke Rolex već je vlasništvo nezavisnog izdavača i autora.

GOLF: THE ULTIMATE BOOK
Stefan Maiwald, Peter Feierabend

Cijena: 520,00 HRK
Broj stranica: 256
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Golf: The Ultimate Book predstavlja najekskluzivnije, najsofisticiranije i najspektakularnije golf rezorte na svijetu. To su golferske destinacije za odmor koje očaravaju svojim sofisticiranim okruženjem i šarmantnim krajolicima – radilo se o alpskim planinama ili tropskim pješčanim plažama – ali i prekrasnim sobama, izvanrednoj hrani i sadržajnim wellness ponudama. Unutar ovog savršenog poklona za golfere, svaki prestižan golf rezort predstavljen je kroz stručnu recenziju, pokrivajući prednosti na i izvan igrališta i zelenila. Poglavlja o rezortima su prošarani pozadinskim informacijama i zabavnim anegdotama, dočaravajući povijest i suvremeni svijet golfa. Kao što svi dobri golferi znaju, ovo je više od bavljenja sporta, ovo je životni stil.

A MAN AND HIS WATCH
Matt Hranek

Cijena: 410,00 HRK
Broj stranica: 216
Veličina: 285 x 184 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Artisan

Razgovarajući s osobama različitih karijera i različitih urarskih interesa, autor je predstavio nevjerojatne priče o muškarcima i njihovim satovima. Ono što spaja sve ove muškarce je što sat koji svakodnevno stavljaju na svoje zapešće nosi neizmjerno osobno značenje i predstavlja mali totem onoga što jesu, gdje su bili i gdje žele biti. Ova luksuzna knjiga privlačan je podsjetnik da su na kraju dana priče koje prožimaju naše satove ono što im daje značenje daleko iznad zupčanika koji ih pokreću.

LITTLE BOOK OF DIOR
Karen Homer

Cijena: 160,00 HRK
Broj stranica: 160
Veličina: 180 x 125 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Welbeck Publishing Group 

Spektakularni uspon Christiana Diora u sam vrh pariškog modnog svijeta jedna je od najupečatljivijih priča mode dvadesetog stoljeća. Pričajući o ranom životu Christiana Diora, nastanku brenda, trijumfima modnih kolekcija na modnoj pisti i crvenom tepihu, te evoluciji modne kuće pod nasljednicima kreativnog vodstva Christiana Diora, Little Book Of Dior stilski je poklon svakom ljubitelju mode.

LITTLE BOOK OF CHANEL
Emma Baxter-Wright

Cijena: 160,00 HRK
Broj stranica: 160
Veličina: 180 x 125 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Welbeck Publishing Group 

Ova monografija o Coco Chanel bilježi život i naslijeđe jedne od najutjecajnijih couturiera u povijesti. Od njezinih ranih dana izrade šešira, preko njenih revolucionarnih inovacija sportske odjeće i ženskih pulovera, klasika koji su je učinili poznatom, poput pletenih vesti Chanel i male crne haljine, do globalnog carstva pod kormilom Karla Lagerfelda, ova lijepo ilustrirana knjiga nudi fascinantan prikaz razvoja i inovacija brenda Chanel.

CHANEL CATWALK
Patrick Mauriès 

Cijena: 520,00 HRK
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Ova uzbudljiva publikacija sadrži sažetu povijest Karla Lagerfelda i Virginie Viard u modnoj kući Chanel, kao i kratke biografske profile svakog dizajnera. Kolekcije, od Haute Couture i Ready-to-Wear do Cruisea i Métier d’artsa, organizirane su kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva njezine utjecaje i najbolje trenutke te je ilustrirana pažljivo izabranim slikama s modne piste, prikazujući stotine fotografija spektakularne odjeće, detalja, dodataka i scenografija – i naravno top modela koji su ih nosili na pistama

DIOR CATWALK
Alexander Fury

Cijena: 520,00 HRK
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Objavljena povodom proslave 70. godišnjice prve Dior kolekcije, ova knjiga uvrštava bajkovite kolekcije Christiana Diora i njegovih nasljednika Yvesa Saint Laurenta, Marca Bohana, Gianfranca Ferréa, Johna Galliana i Rafa Simonsa, kao i debitantske prezentacije Marije Grazije Chiuri za modnu kuću. Predstavljene su sve haute couture kolekcije, kao i ready-to wear kolekcije od dolaska Johna Galliana nadalje. Uz uvod i profile dizajnera koje je napisao Alexander Fury, ova knjiga nudi jedinstven uvid u razvoj jednog od najutjecajnijih i najluksuznijih modnih brendova svih vremena i otkriva rijetko viđene kreacije.

LOUIS VUITTON CATWALK
Louise Rytter

Cijena: 520,00 HRK
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Louis Vuitton Catwalk prvi je sveobuhvatan pregled najmodernijih modnih kolekcija modne kuće Louis Vuitton, od prve kolekcije koju je dizajnirao kreativni direktor Marc Jacobs do djela Nicolasa Ghesquièrea, koji je danas voditelj brenda. Predstavljene su sve ready-to-wear kolekcije, kao i kolekcije Cruise od dolaska Ghesquièrea nadalje, zajedno s profilima dizajnera i tekstovima kolekcije. Ova luksuzna knjiga nudi jedinstvenu uvid u razvoj jednog od najpoznatijih luksuznih brendova na svijetu. To je riznica inspiracije za sve modne profesionalce i obožavatelje modne kuće Louis Vuitton.

YVES SAINT LAURENT
Suzy Menkes

Cijena: 520,00 HRK
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Osnovali su ga Yves Saint Laurent i Pierre Bergé 1961., nedugo nakon što je mladi couturier napustio svoje mjesto na čelu Christiana Diora, Yves Saint Laurent uskoro će postati jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih haute couture kuća u Parizu. Ova must-have knjiga otkriva sažetu povijest kuće, nakon koje slijedi kratki biografski profil Yvesa Saint Laurenta, prije istraživanja samih kolekcija. 1000 originalnih fotografija piste i tekst kronološki dokumentiraju ne samo revolucionarni dizajn brenda, već i neke od veličanstvenih lokacija, top modela i najzanimljivije reakcije tiska i javnosti na kolekcije, iz arhive Musée Yves Saint Laurent Paris.

GUCCI: THE MAKING OF
Frida Giannini

Cijena: 720,00 HRK
Broj stranica: 384
Veličina: 330 x 259 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Rizzoli

Publikacija bez presedana koja Gucci prikazuje kao nikada prije, uključujući eseje, komentare i autoritativne anegdote koji potiču na razmišljanje, zajedno s prethodno neobjavljenim suvremenim i arhivskim fotografijama. Objavljen zajedno s otvaranjem novog muzeja Gucci u Firenci, Gucci: The Making Of je ultimativna proslava svjetski poznate modne kuće. Ova prekrasna luksuzna knjiga nudi detaljni uvid u Guccijevo podrijetlo, identitet, utjecaj i inovacije, uključujući metode izrade i prisvajanje materijala s potpisima, prošlih i sadašnjih, te njegov utjecaj među visokim društvom i Hollywoodom. Knjiga je iskrena i personalizirana počast baštini i utjecaju ovog kultnog, višeznačnog brenda.

IBIZA BOHEMIA
Maya Boyd, Renu Kashyap

Cijena: 830,00 HRK
Broj stranica: 384
Size: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Od bučnog noćnog života do mirnih joga odmarališta, hippie-chic atmosfera je obilježje Ibize. Ova najzanimljivija mediteranska vruća destinacija desetljećima je služila kao bijeg umjetnicima, kreativcima i glazbenicima. To je mjesto za ponovno otkrivanje sebe, koračanje tankom granicom između civilizacije i divljine, i otkrivanje blaženstva. Ibiza Bohemia istražuje slikovite otočke balearske litice, njegovu legendarnu postavu likova i arhetipske interijere koji definiraju njegov prepoznatljiv stil.

CAPRI DOLCE VITA
Cesare M. Cunaccia

Cijena: 830,00 HRK
Broj stranica: 272
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Mediteransko otočko mjesto za odmor živi između naslovnica ove sunčane, živo obojene luksuzne knjige. Isplanirajte odmor na Capriju ili se prepustite sanjarenjima o bijegu na more dok pregledavate prekrasne fotografije, koje su nadopunjene istraživanjem drevne povijesti odmarališta i fascinantnim citatima kulturnih uglednika. Izuzetno vibrantne slike vode vas do netaknutih plaža, tirkizne vode i luksuznih rezorta Capri.

MYKONOS MUSE
Lizy Manola

Cijena: 830,00 HRK
Broj stranica: 300
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Mykonos Muse napisan je kroz leće grčke fotografkinje Lizy Manole, koja prekrasno bilježi svakodnevni život i kulturu. Ova luksuzna knjiga iznova broji stoljetne priče, uključujući drevnu mitologiju, od svojih ranih dana kao skrovište za poznate osobe, do današnje scene zabave. To je idealan poklon ljubitelju putovanja ili lijep dodatak vašem domu.

CLASSIC CARS REVIEW
Michael Brunnbauer

Cijena: 1.030,00 HRK
Broj stranica: 300
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

U raskošnoj luksuznoj knjizi, Classic Cars Review slavi fenomen klasičnih automobila predstavljajući najljepša, najuzbudljivija i najekskluzivnija vintage vozila, do sada vidljiva samo u muzejima ili iza zaključanih vrata privatnih kolekcija. Riječ je o Concours d’Élégance u obliku knjige, koji prikazuje ikone poput Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, Aston Martin DB5 i Maserati Sebring, kao i mnoštvo izvanrednih automobila s izvanrednom povijesti – bilo da su u vlasništvu poznatih ličnosti ili bilježe izvanredne uspjehe na trkalištu. Mnogi od ovih automobila proizvedeni su u minimalnim serijama ili su jedan od rijetkih preživjelih modela. Osim samih vozila, ova must-have knjiga o klasičnim automobilima također prikazuje institucije i ključne osobe koji stoje iza ekskluzivne scene vintage automobila.

Gdje ga pronaći?

Premium Boutique

Ulica Frane Petrića 7

10 000 Zagreb, Hrvatska

+385 1 4870 700


Saznajte više

Mamić na Instagramu

Pratite nas

Rolex catalogue

Order a free copy of the catalogue to be sent to your address.

Order catalogue