LUKSUZNE KNJIGE

Luksuzne knjige poznatih svjetskih izdavača poput Assouline, Taschen i teNeues prepoznatljivi su dodatak stilski uređenim domovima. Prepune atraktivnih fotografijama i jedinstvenih priča ove must-have knjige daju poseban uvid u čaroban svijet prestižne mode, satova, automobila, arhitekture i putovanja.

Naslovi poput Chanel, Louis Vuitton, Dior i Rolex, obogaćene svojim uzbudljivim sadržajem, savršen su poklon svakom ljubitelju luksuza.

Yves Saint Laurent Catwalk By Suzy Menkes, Olivier Flaviano - Mamic 1970

THE WATCH BOOK: ROLEX
Gisbert L. Brunner

Cijena: 610,00 kn
Broj stranica: 256
Veličina: 320 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Prije gotovo jednog stoljeća, Hans Wilsdorf stvorio je najprecizniji i najpouzdaniji ručni sat na svijetu. Zahvaljujući beskompromisnim zahtjevima, danas tvrtka Rolex i dalje proizvodi satove koji su preteča tehnologije i nastavlja ih poboljšavati. Ova knjiga posvećena je nevjerojatnoj tradiciji tvrtke, ali i posvećuje prostor i sadašnjosti. Izrađeni in-house prema preciznim specifikacijama, opus Rolex satova spaja najbolje od sofisticiranog luksuza s najnaprednijom preciznošću.

Ova knjiga nije službena knjiga tvrtke Rolex već je vlasništvo nezavisnog izdavača i autora.

GOLF: THE ULTIMATE BOOK
Stefan Maiwald, Peter Feierabend

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 256
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Golf: The Ultimate Book predstavlja najekskluzivnije, najsofisticiranije i najspektakularnije golf rezorte na svijetu. To su golferske destinacije za odmor koje očaravaju svojim sofisticiranim okruženjem i šarmantnim krajolicima – radilo se o alpskim planinama ili tropskim pješčanim plažama – ali i prekrasnim sobama, izvanrednoj hrani i sadržajnim wellness ponudama. Unutar ovog savršenog poklona za golfere, svaki prestižan golf rezort predstavljen je kroz stručnu recenziju, pokrivajući prednosti na i izvan igrališta i zelenila. Poglavlja o rezortima su prošarani pozadinskim informacijama i zabavnim anegdotama, dočaravajući povijest i suvremeni svijet golfa. Kao što svi dobri golferi znaju, ovo je više od bavljenja sporta, ovo je životni stil.

A MAN AND HIS WATCH
Matt Hranek

Cijena: 410,00 kn
Broj stranica: 216
Veličina: 285 x 184 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Artisan

Razgovarajući s osobama različitih karijera i različitih urarskih interesa, autor je predstavio nevjerojatne priče o muškarcima i njihovim satovima. Ono što spaja sve ove muškarce je što sat koji svakodnevno stavljaju na svoje zapešće nosi neizmjerno osobno značenje i predstavlja mali totem onoga što jesu, gdje su bili i gdje žele biti. Ova luksuzna knjiga privlačan je podsjetnik da su na kraju dana priče koje prožimaju naše satove ono što im daje značenje daleko iznad zupčanika koji ih pokreću.

CHANEL CATWALK
Patrick Mauriès 

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Ova uzbudljiva publikacija sadrži sažetu povijest Karla Lagerfelda i Virginie Viard u modnoj kući Chanel, kao i kratke biografske profile svakog dizajnera. Kolekcije, od Haute Couture i Ready-to-Wear do Cruisea i Métier d’artsa, organizirane su kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva njezine utjecaje i najbolje trenutke te je ilustrirana pažljivo izabranim slikama s modne piste, prikazujući stotine fotografija spektakularne odjeće, detalja, dodataka i scenografija – i naravno top modela koji su ih nosili na pistama.

DIOR CATWALK
Alexander Fury

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Objavljena povodom proslave 70. godišnjice prve Dior kolekcije, ova knjiga uvrštava bajkovite kolekcije Christiana Diora i njegovih nasljednika Yvesa Saint Laurenta, Marca Bohana, Gianfranca Ferréa, Johna Galliana i Rafa Simonsa, kao i debitantske prezentacije Marije Grazije Chiuri za modnu kuću. Predstavljene su sve haute couture kolekcije, kao i ready-to wear kolekcije od dolaska Johna Galliana nadalje. Uz uvod i profile dizajnera koje je napisao Alexander Fury, ova knjiga nudi jedinstven uvid u razvoj jednog od najutjecajnijih i najluksuznijih modnih brendova svih vremena i otkriva rijetko viđene kreacije.

LOUIS VUITTON CATWALK
Louise Rytter

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Louis Vuitton Catwalk prvi je sveobuhvatan pregled najmodernijih modnih kolekcija modne kuće Louis Vuitton, od prve kolekcije koju je dizajnirao kreativni direktor Marc Jacobs do djela Nicolasa Ghesquièrea, koji je danas voditelj brenda. Predstavljene su sve ready-to-wear kolekcije, kao i kolekcije Cruise od dolaska Ghesquièrea nadalje, zajedno s profilima dizajnera i tekstovima kolekcije. Ova luksuzna knjiga nudi jedinstvenu uvid u razvoj jednog od najpoznatijih luksuznih brendova na svijetu. To je riznica inspiracije za sve modne profesionalce i obožavatelje modne kuće Louis Vuitton.

YVES SAINT LAURENT CATWALK
Suzy Menkes

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Osnovali su ga Yves Saint Laurent i Pierre Bergé 1961., nedugo nakon što je mladi couturier napustio svoje mjesto na čelu Christiana Diora, Yves Saint Laurent uskoro će postati jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih haute couture kuća u Parizu. Ova must-have knjiga otkriva sažetu povijest kuće, nakon koje slijedi kratki biografski profil Yvesa Saint Laurenta, prije istraživanja samih kolekcija. 1000 originalnih fotografija piste i tekst kronološki dokumentiraju ne samo revolucionarni dizajn brenda, već i neke od veličanstvenih lokacija, top modela i najzanimljivije reakcije tiska i javnosti na kolekcije, iz arhive Musée Yves Saint Laurent Paris.

PRADA CATWALK
by Susannah Frankel

Cijena: 520,00 kn
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Osnovana kao modna kuća luksuznih kožnih predmeta 1913. u Milanu, Prada je ušla u industriju kada je Miuccia Prada 1979. preuzela kormilo obiteljske tvrtke. Ova najnovija publikacija počinje sa sažetom poviješću kuće, nakon čega slijedi kratki biografski profil Miuccia Prada, zatim same kolekcije, sve organizirane kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva utjecaje i najvažnije dijelove, a ilustrirana je pažljivo kuriranim slikama s modne piste koje prikazuju stotine fotografija spektakularne odjeće, detalja, dodataka, ljepote i scenografija.

IBIZA BOHEMIA
Maya Boyd, Renu Kashyap

Cijena: 830,00 kn
Broj stranica: 384
Size: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Od bučnog noćnog života do mirnih joga odmarališta, hippie-chic atmosfera je obilježje Ibize. Ova najzanimljivija mediteranska vruća destinacija desetljećima je služila kao bijeg umjetnicima, kreativcima i glazbenicima. To je mjesto za ponovno otkrivanje sebe, koračanje tankom granicom između civilizacije i divljine, i otkrivanje blaženstva. Ibiza Bohemia istražuje slikovite otočke balearske litice, njegovu legendarnu postavu likova i arhetipske interijere koji definiraju njegov prepoznatljiv stil.

CAPRI DOLCE VITA
Cesare M. Cunaccia

Cijena: 830,00 kn
Broj stranica: 272
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Mediteransko otočko mjesto za odmor živi između naslovnica ove sunčane, živo obojene luksuzne knjige. Isplanirajte odmor na Capriju ili se prepustite sanjarenjima o bijegu na more dok pregledavate prekrasne fotografije, koje su nadopunjene istraživanjem drevne povijesti odmarališta i fascinantnim citatima kulturnih uglednika. Izuzetno vibrantne slike vode vas do netaknutih plaža, tirkizne vode i luksuznih rezorta Capri.

MYKONOS MUSE
Lizy Manola

Cijena: 830,00 kn
Broj stranica: 300
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Mykonos Muse napisan je kroz leće grčke fotografkinje Lizy Manole, koja prekrasno bilježi svakodnevni život i kulturu. Ova luksuzna knjiga iznova broji stoljetne priče, uključujući drevnu mitologiju, od svojih ranih dana kao skrovište za poznate osobe, do današnje scene zabave. To je idealan poklon ljubitelju putovanja ili lijep dodatak vašem domu.

Gdje ga pronaći?

Boutique Gajeva

Gajeva ulica 4

10 000 Zagreb, Hrvatska

+385 1 5812 700


Saznajte više

Mamić na Instagramu

Pratite nas

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog