LUKSUZNE KNJIGE

Luksuzne knjige poznatih svjetskih izdavača poput Assouline, Taschen i teNeues prepoznatljivi su dodatak stilski uređenim domovima. Prepune atraktivnih fotografijama i jedinstvenih priča ove must-have knjige daju poseban uvid u čaroban svijet prestižne mode, satova, automobila, arhitekture i putovanja.

Naslovi poput Chanel, Louis Vuitton, Dior i Rolex, obogaćene svojim uzbudljivim sadržajem, savršen su poklon svakom ljubitelju luksuza.

Yves Saint Laurent Catwalk By Suzy Menkes, Olivier Flaviano - Mamic 1970

THE WATCH BOOK: ROLEX – NEW EDT.
Gisbert L. Brunner

Cijena:  86,00 EUR
Broj stranica: 272
Veličina: 320 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Prije gotovo jednog stoljeća, Hans Wilsdorf stvorio je najprecizniji i najpouzdaniji ručni sat na svijetu. Zahvaljujući beskompromisnim zahtjevima, danas tvrtka Rolex i dalje proizvodi satove koji su preteča tehnologije i nastavlja ih poboljšavati. Ovo novom prošireno izdanje posvećeno je nevjerojatnoj tradiciji tvrtke, ali i posvećuje prostor i sadašnjosti. Izrađeni in-house prema preciznim specifikacijama, opus Rolex satova spaja najbolje od sofisticiranog luksuza s najnaprednijom preciznošću. Knjiga uključuje najnovije Rolex modele iz 2020. i 2021. te slavi najnovije krune Rolexovih dostignuća.

Ova knjiga nije službena knjiga tvrtke Rolex već je vlasništvo nezavisnog izdavača i autora.

A MAN & HIS WATCH
Matt Hranek

Cijena: 59,00 EUR
Broj stranica: 216
Veličina: 285 x 184 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Artisan

Razgovarajući s osobama različitih karijera i različitih urarskih interesa, autor je predstavio nevjerojatne priče o muškarcima i njihovim satovima. Ono što spaja sve ove muškarce je što sat koji svakodnevno stavljaju na svoje zapešće nosi neizmjerno osobno značenje i predstavlja mali totem onoga što jesu, gdje su bili i gdje žele biti. Ova luksuzna knjiga privlačan je podsjetnik da su na kraju dana priče koje prožimaju naše satove ono što im daje značenje daleko iznad zupčanika koji ih pokreću.

A MAN & HIS CAR
Matt Hranek

Cijena: 59,00 EUR
Broj stranica: 240
Veličina: 230 x 280 mm
Jezik: English
Izdavač: Workman Publishing

A Man & His Car uključuje posjete nekim od najekskluzivnijih kolekcija na svijetu – od Muzeja automobila Petersen do kolekcija do kolekcija koje ima svaki proizvođač automobila poput Fiata ili Forda. Izvrsne fotografije svakog automobila prate svaku priču, a budući da automobili u i na sebi imaju više detalja od satova, u ovoj knjizi fotografija ima jako puno: od slika sprijeda, slika ukrasa na haubi, kotača i naravno portret fotografija cijelih automobila. S Hranekovim pripovijedanjem, automobili postaju više od vozila za prijevoz i statusnih simbola; predstavljaju trenutke pop-kulture, pionirska postignuća, naslijeđe, prijateljstva i još mnogo toga.

DIOR CATWALK
Alexander Fury

Cijena: 81,00 EUR
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Objavljena povodom proslave 70. godišnjice prve Dior kolekcije, ova knjiga uvrštava bajkovite kolekcije Christiana Diora i njegovih nasljednika Yvesa Saint Laurenta, Marca Bohana, Gianfranca Ferréa, Johna Galliana i Rafa Simonsa, kao i debitantske prezentacije Marije Grazije Chiuri za modnu kuću. Predstavljene su sve haute couture kolekcije, kao i ready-to wear kolekcije od dolaska Johna Galliana nadalje. Uz uvod i profile dizajnera koje je napisao Alexander Fury, ova knjiga nudi jedinstven uvid u razvoj jednog od najutjecajnijih i najluksuznijih modnih brendova svih vremena i otkriva rijetko viđene kreacije.

LOUIS VUITTON CATWALK
Louise Rytter

Cijena: 81,00 EUR
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Louis Vuitton Catwalk prvi je sveobuhvatan pregled najmodernijih modnih kolekcija modne kuće Louis Vuitton, od prve kolekcije koju je dizajnirao kreativni direktor Marc Jacobs do djela Nicolasa Ghesquièrea, koji je danas voditelj brenda. Predstavljene su sve ready-to-wear kolekcije, kao i kolekcije Cruise od dolaska Ghesquièrea nadalje, zajedno s profilima dizajnera i tekstovima kolekcije. Ova luksuzna knjiga nudi jedinstvenu uvid u razvoj jednog od najpoznatijih luksuznih brendova na svijetu. To je riznica inspiracije za sve modne profesionalce i obožavatelje modne kuće Louis Vuitton.

YVES SAINT LAURENT CATWALK
Suzy Menkes

Cijena: 81,00 EUR
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Osnovali su ga Yves Saint Laurent i Pierre Bergé 1961., nedugo nakon što je mladi couturier napustio svoje mjesto na čelu Christiana Diora, Yves Saint Laurent uskoro će postati jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih haute couture kuća u Parizu. Ova must-have knjiga otkriva sažetu povijest kuće, nakon koje slijedi kratki biografski profil Yvesa Saint Laurenta, prije istraživanja samih kolekcija. 1000 originalnih fotografija piste i tekst kronološki dokumentiraju ne samo revolucionarni dizajn brenda, već i neke od veličanstvenih lokacija, top modela i najzanimljivije reakcije tiska i javnosti na kolekcije, iz arhive Musée Yves Saint Laurent Paris.

PRADA CATWALK
by Susannah Frankel

Cijena: 81,00 EUR
Broj stranica: 632
Veličina: 277 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Osnovana kao modna kuća luksuznih kožnih predmeta 1913. u Milanu, Prada je ušla u industriju kada je Miuccia Prada 1979. preuzela kormilo obiteljske tvrtke. Ova najnovija publikacija počinje sa sažetom poviješću kuće, nakon čega slijedi kratki biografski profil Miuccia Prada, zatim same kolekcije, sve organizirane kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva utjecaje i najvažnije dijelove, a ilustrirana je pažljivo kuriranim slikama s modne piste koje prikazuju stotine fotografija spektakularne odjeće, detalja, dodataka, ljepote i scenografija.

MYKONOS MUSE
Lizy Manola

Cijena: 122,00 EUR
Broj stranica: 300
Veličina: 330 x 250 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Assouline

Mykonos Muse napisan je kroz leće grčke fotografkinje Lizy Manole, koja prekrasno bilježi svakodnevni život i kulturu. Ova luksuzna knjiga iznova broji stoljetne priče, uključujući drevnu mitologiju, od svojih ranih dana kao skrovište za poznate osobe, do današnje scene zabave. To je idealan poklon ljubitelju putovanja ili lijep dodatak vašem domu.

GUCCI
Frida Giannini

Cijena:115,00 EUR
Broj stranica: 384
Veličina: 260 x 330 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Rizzoli

Ova prekrasna knjiga koju je dizajnirao Arnell nudi dubinski uvid u Guccijevo podrijetlo, identitet, utjecaj i inovacije, uključujući metode izrade i prisvajanje materijala s potpisom, prošlosti i sadašnjosti, te njegov utjecaj među visokim društvom i Hollywoodom. Publikacija bez presedana koja prikazuje Gucci kao nikad prije, uključujući eseje koji potiču na razmišljanje, komentare i autoritativne anegdote zajedno s prethodno neobjavljenim suvremenim i arhivskim fotografijama. Objavljen u suradnji s otvaranjem novog Gucci muzeja u Firenci, Gucci je ultimativna proslava svjetski poznate modne kuće. Knjiga je iskrena i personalizirana počast naslijeđu i utjecaju ovog kultnog, višestrukog brenda.

THE FERRARI BOOK – PASSION FOR DESIGN
Jürgen Lewandowski 

Cijena: 146,00 EUR
Broj stranica: 416
Veličina: 290 x 370 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Čak i danas, 70 godina nakon osnivanja tvrtke, čudo Ferrarija još uvijek je velikim dijelom zaslužno zbog osobnosti Il Commendatorea, Enza Ferrarija. Strpljenje, strast i stroga prema sebi i onima oko sebe dali su brendu, pod amblemom Cavallino Rampante, moć da postane ono što je danas: čista fascinacija na četiri kotača. Nema klase, nema konkurencije, na koju se Ferrari nije usredotočio i više-manje odmah pobijedio tijekom posljednjih 70 godina tvrtke. Konačno, Ferrari je sinonim za estetiku, eleganciju i dizajn koji postavlja trendove. Prava vrijednost brenda i njenih proizvoda mjeri se u valuti strastvene odanosti. Knjiga Ferrari – strast prema dizajnu prati evoluciju čuda i omogućuje nam da iskusimo strast u obliku automobila u velikom i zadivljujućem formatu.

ARCHITECTURAL DIGEST AT 100: A CENTURY OF STYLE
Architectural Digest

Cijena: 131,00 EUR
Broj stranica: 464
Veličina: 264 x 339 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Abrams

Bogata vizualna povijest Architectural Digesta, objavljenog za 100. godišnjicu časopisa. Urednici su ušli u arhive i prikupili godine bogatog materijala koji pokriva niz tema. Slobodno se protežući između sadašnjosti i prošlosti, knjiga sadrži osobne prostore desetaka privatnih slavnih osoba poput Baracka i Michelle Obame, Davida Bowieja, Trumana Capotea, Davida Hockneyja, Michaela Korsa i Diane Vreeland, te uključuje radove vrhunskih dizajnera i arhitekata poput Frank Gehry, David Hicks, India Mahdavi, Peter Marino, John Fowler, Renzo Mongiardino, Oscar Niemeyer, Axel Vervoordt, Frank Lloyd Wright i Elsie de Wolfe.

VERSACE CATWALK
Tim Blanks

Cijena: 81,00 EUR
Broj stranica: 632
Veličina: 201 x 289 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Thames & Hudson

Ova konačna publikacija počinje sažetom poviješću kuće, nakon čega slijede kratki biografski profili Giannija Versacea i Donatelle Versace, prije nego što se istraže same zbirke, organizirane kronološki. Svaka kolekcija predstavljena je kratkim tekstom koji otkriva njezine utjecaje i naglaske, te ilustrirana pomno odabranim slikama s modne piste koje prikazuju stotine spektakularne odjeće, detalja, dodataka, beauty izgleda i scenografija – i, naravno, vrhunskih modnih modela koji su ih nosili na pisti, od Naomi Campbell i Claudie Schiffer do Jennifer Lopez i Kaie Gerber. Bogat referentni dio, uključujući opsežan indeks, zaključuje knjigu.

LITTLE GUIDES TO STYLE
Emma Baxter-Wright, Karen Homer, Laia Farran Graves

Cijena: 73,00 EUR
Broj stranica: 640
Veličina: 130 x 190 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Welbeck Publishing

Uključuje Little Book of Chanel, Little Book of Dior, Little Book of Gucci i Little Book of Prada te priča priče o četiri kultne modne kuće. Sa slikama najbezvremenijih i najslavnijih dizajna četiriju kuća, plus zadivljujućim tekstom o osobnostima i životima kreativnih genija iza brendova, The Little Guides to Style je kolekcija koja će oduševiti svakog ljubitelja mode.

THE REINVENTION OF FORMS
Jonas Bjerre-Poulsen

Cijena: 92,00 EUR
Stranice: 134
Veličina: 250 x 330 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Étui Editions

Prva monografija Jonasa Bjerre-Poulsena predstavlja upečatljivu kolekciju kinematografskih kompozicija danskog fotografa. Fragmentirajući tijela, arhitekturu i prirodu, Bjerre-Poulsen ponovno otkriva oblike oko sebe kao svjetleće slike, stvarajući intimne i zagonetne jukstapozicije koje pozivaju gledatelja da ponovno pogleda i zamisli što se nalazi izvan okvira. Školovani arhitekt, Bjerre-Poulsen oživljava svoje razumijevanje taktilnosti, minimalizma i detalja usidrenjem svoje serije mrtvih priroda oko ponavljajućeg motiva sfernih oblika i kroz renderiranje svake slike u izuzetnim crno-bijelim tonovima. Uz očaravajuću estetiku fotografskog rada, REINVENCIJA FORMI također uključuje tumačenja Bjerre-Poulsenove prakse od njegovih bliskih prijatelja i suradnika, uključujući uvod eminentnog finskog arhitekta Juhanija Pallasmaa i kratku fiktivnu priču nagrađivanog danskog autora Thomasa Rydahl.

KATE MOSS
Kate Moss, Fabien Baron, Jess Hallett, Jefferson Hack 

Cijena: 99,00 EUR
Stranice: 448
Veličina: 250 x 330 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Rizzoli

Knjigu je stvorila Kate Moss, u suradnji s kreativnim direktorom Fabienom Baronom, Jess Hallett i Jeffersonom Hackom, ova je knjiga vrlo osobna retrospektiva karijere Kate Moss, prateći njezinu evoluciju od “nove djevojke s potencijalom” do jednog od najlegendarnijih modela. svih vremena.

SNEAKER FREAKER. THE ULTIMATE SNEAKER BOOK
Simon Wood and Sneaker Freaker

Cijena: 79,00 EUR
Stranice: 672
Veličina: 230 x 320,5 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Taschen

Prva i jedina publikacija te vrste, Sneaker Freaker na čelu je globalne scene tenisica gotovo dva desetljeća. S više od 650 redizajniranih stranica, svježom fotografijom, suludim povijesnim detaljima i detaljima na razini otakua, ova čudovišna antologija spaja najbolje časopise sa sadržajem stvorenim isključivo za TASCHEN u jednu ozbiljno epsku proslavu tenisica.

MEN’S MANUAL
Michael Kockritz

Cijena: 41,00 EUR
Stranice: 224
Veličina: 210 x 280 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: teNeues

Priručnik za muškarce donosi čitateljima najbolji spoj značajki i slika, infografika i ilustracija, korisnih i beskorisnih znanja, kao i obilje citata i gadgeta. Opušteno, pozitivno, duhovito, ne uvijek politički korektno, ali uvijek hrabro, avanturistički i iznenađujuće. Knjiga za prave muškarce, divlje tipove i tipove.

INTANGIBLE
Kerry Joyce

Cijena:  113,00 EUR
Stranice: 240
Veličina: 290,5 x 350 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Pointed Leaf Press

Dizajner Kerry Joyce, dobitnik nagrade Emmy, poznat je po profinjenoj eleganciji i mirnom klasicizmu koji ujedinjuju njegove raznolike kuće i interijere, kao i njegove kolekcije tekstila, namještaja, rasvjete i tepiha. Njegova debitantska knjiga obuhvaća fascinantnu karijeru, slaveći besprijekoran, topao smisao za dizajn koji uvijek nastoji pretvoriti kuće u domove – kako bi se postiglo Nematerijalno kroz stvaranje mira i ravnoteže. Knjiga pokriva osam domova u iznenađujućem rasponu stilova, od modernih do tradicionalnih, urbanih do rustikalnih, restauracija iz razdoblja do potpuno novozamišljenih kuća koje djeluju kao da su jednako autentične. Osim toga, šarmantan uvod opisuje Joyceov neobičan put da postane dizajner, s promišljenim esejima o svakom dijelu njegova rada, od kuća preko interijera do njegovih proizvoda. Poseban pogled na kreativni proces utjecajne i višestruko talentiranog dizajnera.

MR. SLOWBOY: PORTRAITS OF THE MODERN GENTLEMAN
Mr. Slowboy

Cijena: 47,00 EUR
Stranice: 216
Veličina: 180 x 240 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Victionary

Oslanjajući se na svoje dugogodišnje iskustvo izbrušeno kroz narudžbe za legendarne robne marke širom svijeta, Mr. SLOWBOY predstavlja svoje portrete modernog džentlmena u nizu divnih ilustracija koje nadahnjuju svojim osjećajem za individualnost i jednostavnost. Njegova knjiga uključuje suštinske savjete za sastavljanje željenog ormara i kratak pogled na njegovu kreativnu pozadinu kako bi se svidjela i krojačkim majstorima i umjetnicima.

THE KINFOLK TABLE
Nathan Williams

Cijena: 46,00 EUR
Stranice: 368
Veličina: 210 × 280,5 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Artisan Books

Knjiga Kinfolk Table vraća naglasak na odnose koji okružuju jelo. Jedna trećina kuharice, jedna trećina narativna priča i jedna trećina međunarodna avantura, zbirka Kinfolk Table sadrži 85 recepata raspoređenih na 368 stranica kreativnih tipova iz cijelog svijeta, uključujući Brooklyn, Kopenhagen, Kanadu i englesko selo. Prepuna prekrasnih fotografija i dizajna koje ste navikli vidjeti u časopisu, knjiga će nadahnuti vaše sljedeće malo okupljanje.

THE KINFOLK HOME
Nathan Williams

Cijena: 46,00 EUR
Stranice: 352
Veličina: 203 × 279 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Artisan Books

Knjiga Kinfolk Home dočekuje čitatelje u 35 domova diljem svijeta, koji odražavaju neka od ključnih načela usporenog življenja: njegovanje zajednice, pojednostavljenje naših života i izdvajanje vremena za ono što je najvažnije. Kroz mješavinu portretnih i interijernih fotografija, profila i eseja, posjećujemo domove dizajnera, poduzetnika, arhitekata, fotografa i stilista. Zalazeći dublje od dekoracije, autor Nathan Williams poziva svakog stanara da podijeli svoje vrijednosti, načine na koje su ti ideali oblikovali njihove domove i načine na koje su njihovi domovi oblikovali. Ono što je zajedničko svakom od ovih domova jest da su sastavljeni pažljivo, polako i s namjerom.

THE KINFOLK GARDEN
John Burns

Cijena: 46,00 EUR
Stranice: 368
Veličina: 270,8 × 200,3 mm
Jezik: Engleski
Izdavač: Artisan Books

Predstavljajući 30 inspirativnih ljudi i mjesta diljem svijeta, knjiga Kinfolk Garden nudi jednostavan pristup unošenju prirode u vaš život. Nadovezujući se na The Kinfolk Table, Home i Entrepreneur, najnovija knjiga tima koji stoji iza časopisa Kinfolk usredotočuje se na prekrasne prostore koji donose vanjski svijet unutra i unutrašnjost van. Podijeljena na poglavlja o brizi, kreativnosti i zajednici, knjiga istražuje vrt kao mjesto za rad, igru, zabavu i inspiraciju. Istražite raskošne vrtove i domove pune biljaka, upoznajte nadahnjujuće ljude koji ih nagovaraju na cvjetanje i učite od stručnjaka o svemu, od aranžiranja do konzumiranja biljaka i cvijeća.

Gdje ga pronaći?

Boutique Gajeva

Gajeva ulica 4

10 000 Zagreb, Hrvatska

+385 1 581 27 00


Saznajte više

Pratite nas

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog