19 studenoga, 2020

Mykonos Muse, Lizy Manola

Mykonos Muse Lizy Manola Assouline - Mamic 1970

Luksuzna knjiga izdavača Assouline, Mykonos Muse, autorice Lizy Manole, bilježi kulturu i društvo koje su tijekom prošlog stoljeća definirali Mykonos istovremeno uvodeći čitatelja u starine i mitove koji su do sada bili skriveni.

LUKSUZNE KNJIGE

Luksuzne knjige svjetski poznatih izdavača poput Assouline, Taschen i teNeues od sada možete pronaći našem butiku u centru Zagreba. Ove must-have knjige bogate su sadržajem i prekrasnim fotografijama te su lijep dodatak svakom stilski uređenom domu. Ove must-have knjige pronađite u našem butiku u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

Istražite našu ponudu luksuznih knjiga na linku.

MYKONOS MUSE

Jedna od najpopularnijih knjiga o putovanjima, Mykonos Muse autorice Lizy Manole, na jedinstven način bilježi svakodnevni život i kulturu otoka vjetrova, Mykonosa. Jedinstvena atmosfera, zanimljiva gastronomija i tirkizno more isprepleteni su skrivenim mitovima. Ova must-have knjiga poznatog izdavača Assouline dio je kolekcije Travel Series, koja čini prepoznatljiv dodatak modernim domovima. Luksuzna knjiga Mykonos Muse dostupna je po cijeni od 830 kuna.

Ova knjiga prepričava stoljetne priče o otoku Mykonos, uključujući drevnu mitologiju, od svojih ranih dana kao skrovište za poznate osobe do današnje scene zabave.

Mykonos Muse Lizy Manola Assouline - Mamic 1970
Mykonos Muse © Assouline

LOKALNI VODIČ

Grčka fotografkinja Lizy Manola opisuje “kozmopolitsku, bezvremenu, laganu” privlačnost egejskog otoka bijelih boja na kojem je provela sva ljeta posljednjih 40 godina. Iako je Mykonos poznat po svojim pulsirajućim DJ setovima na plaži i jahtama privatnih članova s pinotom, Lizy Manola pokazuje drugu perspektivu otoka: blistavu vapnenačku arhitekturu smještenu visoko na vrhovima brežuljaka i tradicionalnu grčku kulturu.

Smješten u kikladskom arhipelagu i okružen plavozelenim Egejskim morem, vjetrenjačama posut Mykonos, često se naziva otokom vjetrova. Ovaj drevni otok, kao i oni koji ga okružuju, mitologizirani su kao tijela bogova koje je Herkules srušio u doba antike, stariji su od legendi i već više od tisućljeća ugošćuju brojne kulture. Na četrdeset četvornih kilometara i samo deset tisuća stanovnika, ‘Ibiza u Grčkoj’ postala je cijenjena zbog raskošne arhitekture, gostoljubivih i otvorenih ljudi i fantastičnih plaža. S nazivima kao što su “Paradise” i “Super Paradise”, pijesak ovih obala zarobio je mašte i srca industrijskih titana, umjetnika i ljubitelja zabave iz cijelog svijeta, označavajući ga kao stabilno kozmopolitsko odredište i kao najvažnije utočište jet-set kruga.

Još od antike, Mikonos je uvijek bio mjesto za zabavu. To je mjesto na kojem se slavi hedonizam, nema tabua, a mještani su uvijek prihvaćali nekonformiste.

Lizy Manola

ASSOULINE

Tržište ilustriranih knjiga postalo je sastavni dio svijeta luksuza, mode i dizajna. Assouline je aktivno doprinio ovom rastu stvarajući najkvalitetnije kultne knjige čiji su prepoznatljivi grafički identitet i editorijali savoir-faire uhvatili maštu, okrećući se novim temama na suvremen način. Assouline je svojim stilom i vizijom istinski pionir. Počevši sredinom 90-ih, Assouline je oživio tržište ilustriranih knjiga s modernim, luksuznim i kreativnim proizvodima. Danas je tržište luksuznih knjiga postalo nezaobilazan alat za luksuzne marke.

Osim “lijepih knjiga”, Assouline ulaže i u promicanje kulture. Stvorio je “prvu marku luksuzne kulture” u kojima se može otkriti svijet dobrog ukusa, uzbuđenja i intelekta, gdje se “kultura može steći” u luksuznom okruženju.

Stvorili smo ovu tvrtku kao prvi luksuzni brand u kulturi. Željeli smo pružiti potrebno sve za suvremenu knjižnicu.

Prosper i Martine Assouline
Mykonos Muse Lizy Manola Assouline - Mamic 1970
Mykonos Muse © Assouline

Mamić na Instagramu

Pratite nas