22 prosinca, 2020

Catwalk: Chanel, Dior, Louis Vuitton, Prada i Yves Saint Laurent

Chanel Dior Louis Vuitton Prada Yves Saint Laurent Catwalk Thames and Hudson - Mamic 1970

Biografije modnih kreatora, dosad neviđene fotografije kreacija i neobjavljene priče o inspiracijama, otkrit će vam svijet prestižne mode u ovim iznimno popularnim knjigama o modnim kućama poput Chanela, Diora, Louis Vuittona, Prade i Yves Saint Laurenta.

LUKSUZNE KNJIGE

Luksuzne knjige svjetski poznatih izdavača poput Assouline, Taschen i teNeues od sada možete pronaći našem butiku u centru Zagreba. Ove must-have knjige bogate su sadržajem i prekrasnim fotografijama te su lijep dodatak svakom stilski uređenom domu. Ove popularne knjige pronađite u našem butiku u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

Istražite našu ponudu luksuznih knjiga na linku.

CATWALK

Serija knjiga Catwalk nakladnika Thames & Hudson sadrži knjige o kućama visoke mode Chanel, Dior, Louis Vuitton, Prada i Yves Saint Laurent. Svaka knjiga otvara se sažetom poviješću modne kuće, nakon čega slijede kratki biografski profili vodećih dizajnera, prije istraživanja samih kolekcija koje su sistematizirane kronološki. Kolekcije su predstavljene kratkim tekstom koji otkriva njezine utjecaje i najbolje trenutke te je ilustrirana galerijom pažljivo odabranih fotografija s modne piste. One prikazuju stotine spektakularne odjeće, detalja, dodataka i scenografija – i, naravno, vrhunske modne modele koji su ih nosili na pisti.

Svaka knjiga otvara se sažetom poviješću modne kuće, nakon čega slijede kratki biografski profili vodećih dizajnera, prije istraživanja samih kolekcija.

CHANEL

Best-seller Chanel Catwalk je prva knjiga koja je u jednom svesku okupila svaku Chanelovu kolekciju koju je ikad stvorio Karl Lagerfeld. U potpunosti ažurirano ovo revidirano izdanje uključuje dvadeset i osam novih kolekcija: posljednje Lagerfeldove kolekcije za Chanel kao i kolekcije njegove desne ruke i nasljednice, Virginie Viard. Ova konačna publikacija također sadrži sažetu povijest epohe Karla Lagerfelda i Virginie Viard u Chanelu, kao i kratke biografske profile svakog dizajnera.

Uživajte u bogatom pregledu kolekcija Chanel, od Haute Couturea i Ready-to-Wear-a do Cruisea i Métier d’artsa, u knjizi Chanel Catwalk.

DIOR

Objavljena povodom proslave 70. godišnjice prve Dior kolekcije, ova knjiga uvrštava bajkovite kolekcije Christiana Diora i njegovih nasljednika Yvesa Saint Laurenta, Marca Bohana, Gianfranca Ferréa, Johna Galliana i Rafa Simonsa, kao i debitantske prezentacije Marije Grazije Chiuri za modnu kuću.

Predstavljene su sve haute couture kolekcije, kao i ready-to wear kolekcije od dolaska Johna Galliana nadalje. Uz uvod i profile dizajnera koje je napisao Alexander Fury, ova knjiga nudi jedinstven uvid u razvoj jednog od najutjecajnijih i najluksuznijih modnih brendova svih vremena i otkriva rijetko viđene kreacije.

S preko 1100 slika, ova riznica inspiracije bit će obavezna referenca svim modnim profesionalcima i Dior obožavateljima.

LOUIS VUITTON

Osnovan kao kuća luksuznih kožnih proizvoda 1854., Louis Vuitton bio je dugi niz desetljeća jedan od vodećih svjetskih proizvođača kovčega i dodataka. Nakon lansiranja svojih prvih modnih kolekcija 1998., kuća je dosegla neviđenu globalnu slavu i među prvima je započela suradnju s umjetnicima poput Richarda Princea, Takashija Murakamija i Stephena Sprousea.

Ova najnovija publikacija otvara se sažetom poviješću kuće, koju slijede kratki biografski profili Marca Jacobsa, prvog kreativnog direktora (1998–2014), i Nicolasa Ghesquièrea, koji danas vodi brend, prije istraživanja samih kolekcija.

Louis Vuitton Catwalk izlaže vrhunske modele koji su nosili Louis Vuitton na pisti, od Naomi Campbell i Gisele do Kate Moss do Care Delevingne.

PRADA

Osnovana kao modna kuća luksuznih kožnih predmeta 1913. u Milanu, Prada je ušla u industriju kada je Miuccia Prada 1979. preuzela kormilo obiteljske tvrtke. Nakon što se u početku fokusirala isključivo na dodatke, predstavila je prvu modnu kolekciju kuće 1988. Uskoro je pretvorila Pradu u jedan od najutjecajnijih svjetskih luksuznih brendova s duboko osobnim, sofisticiranim i suptilno subverzivnim pristupom.

Kratki biografski profil Miuccije Prade i sažeta povijest kuće slijede poglavlja o samim kolekcijama u knjizi Prada Catwalk.

YVES SAINT LAURENT

Osnovali su ga Yves Saint Laurent i Pierre Bergé 1961., nedugo nakon što je mladi couturier napustio svoje mjesto na čelu Christiana Diora, Yves Saint Laurent uskoro će postati jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih haute couture kuća u Parizu. Predstavljajući Le Smoking, prvo smoking odijelo za žene 1966., Saint Laurent je također predstavio kultne kreacije nadahnute umjetnošću, od Mondrian haljina do dragocjenog Van Goghovog veza i poznate kolekcije Ballets Russes.

Knjiga Yves Saint Laurent prikazuje stotine spektakularne odjeće, detalja, dodataka, ljepote i scenografije Yves Saint Laurenta.

THAMES & HUDSON

Thames & Hudson osnovali su 1949. Walter i Eva Neurath. Njihova strast i misija bila je stvoriti “muzej bez zidova” i široj čitalačkoj publici učiniti dostupnim svijet umjetnosti i istraživanja vrhunskih znanstvenika. Kao odraz međunarodne perspektive, naziv za tvrtku povezao je rijeke koje teku Londonom i New Yorkom, a u logotipu ih predstavljaju dva dupina koji simboliziraju prijateljstvo i inteligenciju, jedan okrenut prema istoku, a jedan prema zapadu, što sugerira vezu između Starog i Novog svijeta.

Danas, još uvijek neovisna obiteljska tvrtka, Thames & Hudson jedan je od vodećih svjetskih izdavača ilustriranih knjiga s preko 2000 tiskanih naslova. Objavljuju visokokvalitetne knjige iz svih područja vizualne kreativnosti: umjetnosti (likovna, primijenjena, dekorativna, izvedbena), arhitekture, dizajna, fotografije, mode, filma i glazbe, a također i arheologije, povijesti i popularne kulture.

Catwalk: Dior, Yves Saint Laurent, Prada, Louis Vuitton, Chanel

Istražite kolekciju luksuznih knjiga u našem butiku u centru Zagreba.

Mamić na Instagramu

Pratite nas