13 travnja, 2019

TUDOR Black Bay Chrono S&G

TUDOR Black Bay Chrono SG Ref. 79363N-0002 - Mamic 1970

TUDOR je predstavio novi Black Bay Chrono S&G, sa samonavijajućim manufakturnim kalibrom, sklopni kotačem i vertikalnom spojkom.

TUDOR BLACK BAY CHRONO S&G REF. 79363N

Od predstavljanja prvog vlastitog kronografa, Oysterdate, 1970., TUDOR je oduvijek proizvodio satove koji su usko povezani sa svijetom motosporta. Na isti način, od 1954., TUDOR kontinuirano unaprjeđuje profesionalne ronilačke satove.

Ovaj odvažan hibrid Black Bay Chrono S&G kronograf (S&G predstavlja ‘Steel&Gold’ što znači ‘čelik i zlato’) spaja karakteristike ronilačkih satova, koje predstavlja Black Bay obitelj, s kraljicom trkaćih staza, kronografom, za sportsko šik izgled s osjećajem nostalgije.

Black Bay Chrono S&G spaja karakteristike ronilačkih satova sa svijetom motosporta za sportsko šik izgled s osjećajem nostalgije.

DUH KOPNA I MORA

Ostajući vjerni estetici linije Black Bay, Black Bay Chrono S&G model čini kazaljke “pahulje”, karakterističnu značajku TUDOR ronilačkih satova od 1969., svojstvenima u profinjenoj zlatnoj verziji za optimalnu čitljivost naspram zaobljenog matiranog crnog brojčanika. Boja šampanjca udubljenih podbrojčanika kreira optimalan kontrast. Slijedeći tradiciju TUDOR kronografa, datumski otvor pozicioniran je na 6 sati.

Glavne Black Bay karakteristike zadržane su u tankom 41-milimetarskom čeličnom kućištu koje je opremljeno potiskivačima u žutom zlatu inspiriranima prvom generacijom TUDOR kronografa. Fiksirani prsten u žutom zlatu s crnim eloksiranim aluminijskim umetkom i tahimetrijskom skalom upotpunjuju lice ovog elegantnog, sportskog kronografa.

Kazaljke “pahulje”, karakteristična značajka TUDOR ronilačkih satova, dolaze s podbrojčanicima boje šampanjca na Black Bay Chrono S&G satu.

NARUKVICA, ŽAKARD ILI KOŽNI REMEN

Tkani žakard remen jedan je od karakterističnih TUDOR značajki, koji je jedan od prvih brendova koji ih je ponudio. Izrađuje ga 150 godina stara obiteljska tvrtka iz regije St. Etienne na žakard omčama za tkanje iz 19. stoljeća, dok su njegova kvaliteta proizvodnje i udobnost na zapešću jedinstvene. Black Bay Chrono S&G model predstavlja crni remen kojeg je izabrao TUDOR, a kojeg je izradila spomenuta tvrtka.

Model je također dostupan i na narukvici u čeliku i zlatu inspiriranoj sklopivim narukvicama sa zakovicama koje je Tudor proizvodio 1950-ih i 1960-ih. Ova dva estetska detalja utjelovljena su u novom modelu integrirajući moderne proizvodne metode koristeći čvrste članke.

Konačno, u duhu utrka 1970-ih, Black Bay Chrono S&G nudi kožni remen smeđe boje ‘vintage’ izgleda s ecru šavovima i sklopivom kopčom.

Black Bay Chrono S&G dolazi na narukvici u čeliku i zlatu, smeđem kožnom remenu ili tkanom žakard remenu.

Tudor Black Bay Chrono Bracelet - Mamic 1970
Narukvica, kožni remen i žakard remen © TUDOR

MANUFAKTURNI KRONOGRAFSKI KALIBAR MT5813

Manufakturni kronografski kalibar MT5813 koji pokreće Black Bay Chrono S&G model je visokoperformansni mehanizam sa 70-satnom rezervom snage, silikonskom oprugom i Official Swiss Chronometer Testing Institute potvrdom. Dizajniran je prema suštinskoj urarskoj tradiciji, s mehanizmom sa sklopnim kotačem i vertikalnom spojkom. Sukladno s TUDOR filozofijom kvalitete, predstavlja izvanrednu robusnost i pouzdanost, zajamčenu nizom ekstremnih testova koji se primjenjuju na sve TUDOR proizvode.

Izveden od manufakturnog kronografskog kalibra Breitling 01, s visokopreciznim regulacijskim organom koji je razvio TUDOR i posebno osmišljenom završnom obradom, ovaj mehanizam je rezultat dugoročne suradnje između dva brenda. Odlučili su udružiti svoje znanje u dizajniranju i proizvodnji određenih mehaničkih mehanizma koje zajednički koriste.

Manufakturni kronografski kalibar MT5813 nudi rezervu snage od približno 70 sati.

Tudor Watch Black Bay Chrono SG MT5813 - Mamic 1970
Kalibar MT5813 © TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Kao i svi drugi modeli u liniji Black Bay, Black Bay Chrono S&G model dolazi s brojčanikom inspiriranim prvim TUDOR ronilačkim satovima proizvedenima 1950-ih. Također usvaja TUDOR kazaljke karakterističnog uglatog oblika, kolekcionarima poznate kao “pahulja”, koje se po prvi puta pojavljuju u TUDOR katalogu 1969. Konačno, velika krunica za navijanje, karakteristična za prve generacije TUDOR ronilačkih satova, također je usvojena na ovom modelu.

Black Bay linija je rezultat kombinacije povijesnih estetskih kodova i suvremenog urarstva. Daleko od toga da bude samo ponovno izdanje klasika, Black Bay linija okuplja preko 60 godina TUDOR ronilačkih satova, ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti. Iako je neo-vintage koncepcije, njihove tehnike proizvodnje, pouzdanosti, robusnosti i kvalitete u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima.

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas