30 kolovoza, 2022

Novi TUDOR Pelagos 39

Tudor Pelagos 39 - Mamić 1970

Sa svojim novim modelom Pelagos 39, TUDOR nudi svestrani sat na raskrižju između svijeta tehničkog ronjenja i urbane sofisticiranosti.

NA GRANICI IZMEĐU DVA SVIJETA

Pelagos 39 pridružuje se obitelji tehničkih ronilačkih TUDOR satova svestranog, komplementarnog dizajna. Dok Pelagos, Pelagos LHD and Pelagos FXD modeli ovjekovječuju čisto tehničko vodeno nasljeđe nudeći funkcije specifične za visokospecijalizirane i relativno nišne profesionalne zarone, Pelagos 39 je kompaktan i svestran, tradicionalan mehanički ronilački sat, s dozom elegancije ostvarene kroz sjaj efekta sunčevih zraka na brojčaniku i umetku na prstenu.

S luminescentnim keramičkim kompozitnim monoblok oznakama sata od titana 2. stupnja, brzim sustavom prilagodbe za kopču i ronilačkim produžetkom, model Pelagos 39 kombinira naslijeđe TUDOR-ovog profesionalnog ronilačkog sata sa svestranošću kućišta od 39 milimetara i upečatljivim sjajem satiniranih završnih slojeva s efektom sunčevih zraka, na njegovom okviru i brojčaniku. Rezultat je sportski sat koji se može pohvaliti vrhunskom tehnologijom izrade satova i šik estetikom, opušten u gradu kao i na obali.

Model Pelagos 39 kombinira naslijeđe TUDOR-ovog profesionalnog ronilačkog sata sa svestranošću kućišta od 39 milimetara i upečatljivim sjajem satiniranih završnih slojeva s efektom sunčevih zraka, na njegovom okviru i brojčaniku.

Pelagos 39 Ref.m25407n-0001 on ladies wrist - Mamić 1970
Pelagos 39 Ref. M25407N-0001,©TUDOR

MAT-SJAJNI KONTRAST

Estetska ravnoteža modela Pelagos 39 postignuta je kroz potpuno satinirano-brušeno kućište u skladu s ovom linijom proizvoda TUDOR. To je vješti kontrast sa sjajem okvirom prstena, izrađenom od crne keramike s poboljšanom satiniranom završnom obradom i efetkom sunčevih zraka, s graduiranom ljestvicom od luminiscentnog materijala. Promjer okvira malo premašuje središnje kućište za maksimalno prianjanje.

Aplicirane oznake sati na brojčaniku izrađene su od monoblok luminescentnog keramičkog kompozita, što je značajka koja poboljšava tehničku estetiku, dok značajno povećava svjetleću površinu oznaka sata. Brojčanik se sastoji od dva glavna elementa, ravnog diska sa satenskom završnom obradom s efetkom sunčevih zraka čiji je suptilni sjaj u kontrastu s mat završnom obradom 45° konične prirubnice pjeskarene kuglicama. Posljednje, ali ne manje važno, ime Pelagos ističe se u sjajnoj boji trešnje na 6 sati, narušavajući dvobojnu paletu boja modela.

Tudor Pelagos 39 dial - Mamic 1970
Brojčanik na modelu Pelagos 39 ,©TUDOR

NARUKVICA OD TITANA I GUMENI REMEN

The Pelagos 39 model opremljen je s narukvicom od potpuno satinirano-brušenog titana, koja je opremljena TUDOR “T-fit” kopčom za brzu prilagodbu duljine. Jednostavan za korištenje, ne zahtijeva alate i nudi pet položaja, ovaj sustav omogućuje korisniku finu, trenutnu prilagodbu ukupne duljine narukvice duž prozora za prilagodbu od 8 milimetara. Ova kopča također ima funkciju produženja narukvice od 25 milimetara kako bi se sat mogao nositi preko ronilačkog odijela.

Pelagos 39 dolazi s dodatnim remenom od crne gume, s kopčom od titana, koji se pričvršćuje na kućište pomoću titanskih krajnjih karika. Uključen je i gumeni produžetak koji omogućuje dodatno produljenje remena, do 110 milimetara.

Watch bracelets on Pelagos 39, ©TUDOR

MANUFAKTURNI KALIBAR MT5400

Zahvaljujući ovoj vagi i silikonskoj nemagnetskoj balansnoj opruzi, Manufakturni kalibar MT5400 je certificiran kao kronometar od strane Švicarskog službenog instituta za ispitivanje kronometra (COSC), a njegova izvedba nadilazi standarde koje je postavio ovaj neovisni institut. Zapravo, tamo gdje COSC dopušta prosječnu varijaciju u dnevnom radu sata između -4 i +6 sekundi u odnosu na apsolutno vrijeme u jednom mehanizmu, TUDOR inzistira na varijaciji između -2 i +4 sekunde u njegovom radu kada potpuno je sastavljen. Još jedna značajna značajka je da je rezerva snage Manufakturnog MT5400 “otporna na vikend”, oko 70 sati, što korisniku omogućuje da skine sat u petak navečer i ponovno ga stavi u ponedjeljak ujutro bez potrebe ponovnog navijanja.

Manufakturni kalibar MT5400 je “otporan na vikend” sa snagom rezerve oko 70 sati.

Manufacture calibre MT5400, ©TUDOR

JAMSTVO TUDOR

Otkako ga je stvorio Hans Wilsdorf 1926., i u skladu s njegovom vizijom idealnog urarskog proizvoda, TUDOR nikada nije prestao proizvoditi najrobusnije, najizdržljivije, najpouzdanije i najpreciznije satove koji danas postoje. Osnažen ovim iskustvom i uvjeren u vrhunsku kvalitetu svojih satova, posebno onih testiranih na ledenim poljima Grenlanda, TUDOR nudi petogodišnje jamstvo za svoju cjelokupnu kolekciju. Ovo jamstvo ne zahtijeva registraciju sata ili podnošenje na periodične provjere i prenosivo je.

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas