04 travnja, 2022

NOVI TUDOR BLACK BAY GMT S&G

Tudor Black Bay GMT S&G Ref. M79833MN-0001 - Mamic 1970

Prepoznatljivi Black Bay GMT model s integriranim Manufakturnim kalibrom GMT sada je također dostupan u S&G (čelik i zlato) verziji, s toplim bojama i vintage stilom.

NOVI TUDOR SATOVI 2022

Nadovezujući se na svoju reputaciju u stvaranju amblematičnih modela koje su odabrali najhrabriji avanturisti, TUDOR ove godine predstavlja Black Bay Pro, Black Bay GMT model u S&G (čelik & zlato) verziji, Black Bay Chrono S&G i liniju TUDOR Royal. TUDOR također predstavlja modele Black Bay 31, 36, 39 i 41 S&G.

Istražite nove Tudor 2022 model na linku.

NOVI BLACK BAY GMT S&G

Black Bay GMT S&G je model s više vremenskih zona, vrlo funkcionalna komplikacija koja uspostavlja lokalno vrijeme uz dvije druge vremenske zone. Prepoznatljiv po 24-satnom gradacijskom rotirajućem prstenu u dvije boje, koji predstavlja dan i noć, Black Bay GMT S&G također daje suptilnu estetsku notu povijesti ove urarske funkcije.

Black Bay GMT S&G daje suptilnu estetsku notu povijesti ove urarske funkcije.

TRI VREMENSKE ZONE

Na modelu Black Bay GMT S&G, referentno vrijeme je naznačeno kutnom kazaljkom “pahulja”, estetskim obilježjem TUDOR-a, koji dovršava krug brojčanika svaka 24 sata. Lokalno vrijeme je naznačeno drugom, kraćom kazaljkom “pahulja” postavljenom satom skakanja, koji se može pomicati naprijed ili natrag. Datum, prikazan kroz otvor postavljen na 3 sata, povezan je s kazaljkom lokalnog vremena tako da pri postavljanju vremena i retrogradnom prolasku ponoći odmah skače na prethodni dan. Vrlo praktičan i tehnički detalj za korisnika. 24-satni stupnjevani dvosmjerni rotirajući okvir i “24-satna” kazaljka znače da možete pratiti i treću vremensku zonu. Na eloksiranom aluminijskom disku okvira, diplome za dvanaest dnevnih sati su zlatne boje na smeđem dijelu s noćnim satima na crnom dijelu.

Datum, prikazan kroz otvor blende postavljen na 3 sata, povezan je s kazaljkom lokalnog vremena tako da pri postavljanju vremena i retrogradnom prolasku ponoći odmah skače na prethodni dan

Black Bay GMT S&G, ©TUDOR

MANUFAKTURNI KALIBAR MT5652

TUDOR je za model Black Bay pro razvio Manufkaturni kalibar MT5652 s ugrađenom GMT funkcijom. Ona ilustrira proces tehničkog razvoja koji je jedinstven za TUDOR, oslanjajući se na prilagodljivu arhitekturu koja je sposobna uključiti nove funkcije u svoje proizvedene pokrete umjesto da pribjegava dodatnim modulima. Manji detalj za neke, ali obavezan za urarske čistunce.

Dizajniran je kako bi osigurao robusnost, dugovječnost, pouzdanost i preciznost, kao i njegovu promjenjivu ravnotežu inercije, koja se održava čvrstim poprečnim mostom s fiksacijom u dvije točke. Zajedno sa svojom nemagnetskom silikonskom oprugom za balansiranje, Manufakturni kalibar MT5652 certificiran je kao kronometar od strane Službenog švicarskog instituta za ispitivanje kronometara (COSC), a njegove performanse nadilaze standarde koje postavlja ovaj neovisni institut. Zapravo, gdje COSC dopušta prosječnu varijaciju u dnevnom radu sata između -4 i +6 sekundi u odnosu na apsolutno vrijeme u jednom pokretu, TUDOR inzistira na varijaciji između -2 i +4 sekunde u njegovom radu kada potpuno je sastavljena. 

Još jedna značajna značajka je da je rezerva snage Manufacture Calibra MT5652 “otporna na vikend”, oko 70 sati. To omogućuje nositelju da skine sat u petak navečer i vrati ga u ponedjeljak ujutro, a da ga ne mora resetirati.

Manufkaturni kalibar MT5652 je “otporan na vikend” s rezervom snage oko 70 sati.

Manufakturni kalibar MT5652, ©TUDOR

ČELIČNA NARUKVICA, TKANI ŽAKARD ILI KOŽNI REMEN

Tkani remen jedan je od prepoznatljivih obilježja TUDORa, koji je 2010. postao jedan od prvih urarskih brendova koji ga je ponudio sa svojim proizvodima. Tkan u Francuskoj na žakard omčama iz 19. stoljeća od strane tvrtke Julien Faure iz regije St-Etienne, njegova kvaliteta izrade i udobnost na zapešću jedinstveni su. U 2020., TUDOR i Julien Faure, 150 godina stara obiteljska tvrtka, proslavili su deset godina partnerstva koje je započelo Heritage Chrono – prvim modelom koji je opremljen tkanim remenom koji su stvorili obrtnici – a 2010. predstavljen na sajmu Baselworld.

Za Black Bay Pro, TUDOR je odabrao crni remen sa bež trakom koju su ispleli ovi tradicionalni obrtnici. Model je također dostupan na narukvici od nehrđajućeg čelika nadahnutom sklopivim narukvicama s zakovicama koje je TUDOR izrađivao 1950-ih i 1960-ih. Bile su poznate po tome što su imale zakovice za pričvršćivanje članaka, vidljive na bočnoj strani narukvice. Članci su također imali izrazitu stepenastu konstrukciju. Ova se dva estetska detalja pojavljuju na današnjem modelu, koji još uvijek integrira suvremene proizvodne metode s čvrstim člancima i laserski obrađenim glavama u stilu zakovica. Konačno, Black Bay Pro nudi još jedan izbor smeđeg kožnog remena s laganim gornjim šavovima i sklopivom kopčom.

Tudor Black Bay GMT
Watch bracelets on Black Bay GMT S&G, ©TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Linija Black Bay sadrži brojčanike inspirirane ronilačkim satovima TUDOR proizvedenim tijekom 1950-ih. Od modela koji su se pojavili u katalogu brenda iz 1969. godine posuđuje karakteristične uglate ručice koje su kolekcionarima poznate kao “pahulja”. Njegova nezaštićena krunica i karakteristike kućišta podsjećaju na prve generacije TUDOR ronilačkih satova.

Rezultat suptilnog spoja tradicionalne estetike i suvremenog urarstva, Black Bay linija daleko je od toga da bude samo ponovno izdanje klasika. Ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti, okuplja skoro sedam desetljeća ronilačkih satova TUDOR. Iako je neo-vintage koncepcije, njihove tehnike proizvodnje i njihova pouzdanost, robusnost, izdržljivost i preciznost, kao i kvaliteta u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima industrije.

Tudor Black Bay GMT S&G - Lifestyle - Mamic 1970
Black Bay GMT S&G Ref. M79833MN-0004,©TUDOR

JAMSTVO TUDOR

Od svog stvaranja od strane Hansa Wilsdorfa 1926., i u skladu s njegovom vizijom idealnog sata, TUDOR dosljedno stvara najsnažnije, izdržljivije, pouzdane i precizne satove koji danas postoje. Potaknut ovim iskustvom i uvjeren u vrhunsku kvalitetu svojih satova, TUDOR nudi petogodišnje jamstvo za sve svoje proizvode prodane nakon 1. siječnja 2020. Ovo jamstvo ne zahtijeva da sat bude registriran ili podvrgnut povremenim provjerama i prenosiv.

Za sve upite o TUDOR novitetima 2022. pozivamo vas da nas kontaktirate telefonom na +385 1 487 0700 ili emailom na info@mamic.hr

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas