12 siječnja, 2022

Tudor Black Bay Chrono

Tudor Black Bay Chrono - Mamic 1970

Ronilački satovi i kronografi desetljećima su među najpopularnijim satovima Tudor. Black Bay Chrono utjelovljuje najbolje od obje vrste satova, kombinirajući praktičnost kronografa s izdržljivošću ronilačkog sata.

TUDOR BLACK BAY CHRONO

Ostajući vjeran estetici linije Black Bay, model Black Bay Chrono čini svoje poznate kazaljke “pahulja”, prepoznatljivu značajku brenda za ronilačke satove od 1969., svojima, u usavršenoj verziji kako bi se osigurala optimalna čitljivost na zaobljenom brojčaniku. Dostupan u dvije verzije, mat crnoj ili opaline, brojčanik uključuje dva udubljena podbrojčanika u kontrastnim bojama, mat crnoj i bijelim opaline, za optimalnu čitljivost.

Inspiriran prvom generacijom TUDOR kronografa, 45-minutni podbrojčanik i prozorčić za datum postavljeni su na 6 sati. Prepoznatljive karakteristike modela Black Bay sačuvane su u čeličnom kućištu promjera 41 mm, oplemenjenom genijalnim rezom donjeg dijela safirnog kristala i repozicioniranim mehanizmom. Uobičajena pažnja prema detaljima koja je karakteristična za brend, dizajn potiskivača od nehrđajućeg čelika nadahnut je prvom generacijom kronografa TUDOR. Fiksni prsten od nehrđajućeg čelika s umetkom s tahimetrijskom skalom od crnog eloksiranog aluminija, upotpunjuje istaknuti izgled ovog novog sportskog kronografa.

Tudor Black Bay Chrono dostupan je u dvije verzije brojčanika, mat crnoj i opaline, uključujući dva udubljena podbrojčanika u kontrastnim bojama, mat crnoj i bijeloj opaline, za optimalnu čitljivost.

Tudor Watch Black Bay Chrono - Mamic 1970
Tudor Black Bay Chrono Ref. M79360N-0006 © TUDOR

TKANI ŽAKARD REMEN, ČELIČNA NARUKVICA ILI KOŽNI REMEN

Tkani remen jedan je od prepoznatljivih obilježja TUDORa, koji je 2010. postao jedan od prvih urarskih brendova koji ga je ponudio sa svojim proizvodima. Tkan u Francuskoj na žakard omčama iz 19. stoljeća od strane tvrtke Julien Faure iz regije St-Etienne, njegova kvaliteta izrade i udobnost na zapešću jedinstveni su. U 2020., TUDOR i Julien Faure, 150 godina stara obiteljska tvrtka, proslavili su deset godina partnerstva koje je započelo Heritage Chrono – prvim modelom koji je opremljen tkanim remenom koji su stvorili obrtnici – a 2010. predstavljen na sajmu Baselworld.

Model Black Bay Chrono dolazi s crnim remenom s motivom koji je odabrao TUDOR, a ispleli su ga obrtnici. Model je također dostupan na narukvici od nehrđajućeg čelika nadahnutu sklopivim narukvicama sa zakovicama koje je TUDOR izrađivao 1950-ih i 1960-ih. Bile su poznate po tome što su imale zakovice za pričvršćivanje članaka, vidljive na bočnoj strani narukvice. Članci su također imali izrazitu stepenastu konstrukciju. Ova se dva estetska detalja pojavljuju na današnjem modelu, koji još uvijek integrira suvremene proizvodne metode s čvrstim člancima. Konačno, u potpunosti u skladu s duhom “utrka 1970-ih”, Black Bay Chrono nudi još jedan izbor narukvice: crna koža vintage stila s ecru šavovima i sklopivom kopčom.

Tudor Black Bay Chrono Bracelets © TUDOR

MANUFAKTURNI KRONOGRAFSKI KALIBAR MT5813

Manufakturni kronografski kalibar MT5813, koji pokreće model Black Bay Chrono, prikazuje funkcije sata, minute, sekunde, kronografa i datuma. Ima završnu obradu tipičnu za TUDOR manufakturne kalibre. Njegov rotor u volframovom monobloku je otvoren i satinirane završne obrade s pjeskarenim detaljima, a mostovi i platina imaju naizmjenično pjeskarene, polirane površine i laserske ukrase.

S 70-satnom rezervom snage i silikonskom ravnotežnom oprugom, manufakturni kronografski kalibar MT5813 certificiran je od strane Švicarskog službenog instituta za ispitivanje kronometra (COSC), a svojim performansama premašuje standarde postavljene od ovog neovisnog instituta. Zapravo, tamo gdje COSC dopušta prosječnu varijaciju u dnevnom radu sata između -4 i +6 sekundi u odnosu na apsolutno vrijeme u jednom mehanizmu TUDOR inzistira na varijaciji u svom radu od -2 +4 sekunde kada je potpuno sklopljen. Mehanizam visokih performansi, izrađen je u najčišćoj tradiciji izrade satova, s mehanizmom sa sklopnim kotačem i vertikalnom spojkom. U skladu s filozofijom kvalitete TUDOR, predstavlja izvanrednu robusnost i pouzdanost, zajamčenu nizom ekstremnih testova primijenjenih na sve TUDOR proizvod

S 70-satnom rezervom snage i silikonskom ravnotežnom oprugom, manufakturni kronografski kalibar MT5813 certificiran je od strane Švicarskog službenog instituta za ispitivanje kronometra (COSC).

Tudor Black Bay Chrono manufacture calibre MT5813
Tudor Black Bay Chrono Calibre MT5813 © TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Rezultat suptilnog spoja tradicionalne estetike i suvremenog urarstva, Black Bay linija daleko je od toga da bude samo ponovno izdanje klasika. Ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti, okuplja skoro sedam desetljeća ronilačkih satova TUDOR. Iako je neo-vintagekoncepcije, njihove tehnike proizvodnje i njihova pouzdanost, robusnost, izdržljivost i preciznost, kao i kvaliteta u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima industrije.

Tudor Watch Black Bay Chrono - Mamic 1970
Tudor Black Bay Chrono Ref. M79360N-0002 © TUDOR

JAMSTVO TUDOR

Od svog stvaranja od strane Hansa Wilsdorfa 1926., i u skladu s njegovom vizijom idealnog urarskog proizvoda, TUDOR nikada nije prestao proizvoditi najsnažnije, izdržljive, pouzdane i precizne satove koji danas postoje. Potaknut ovim iskustvom i siguran u znanje o vrhunskoj kvaliteti svojih satova, TUDOR nudi petogodišnje jamstvo za sve svoje proizvode prodane nakon 1. siječnja 2020. Ovo jamstvo ne zahtijeva registraciju sata niti bilo kakve provjere održavanja te je prenosiv. Svi TUDOR proizvodi kupljeni između 1. srpnja 2018. i 31. prosinca 2019. dobit će stoga 18-mjesečno produljenje jamstva, odnosno ukupno tri i pol godine. TUDOR također preporučuje da se njegovi satovi servisiraju otprilike svakih 9 do 10 godina, ovisno o modelu i opsegu njegove svakodnevne uporabe.

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas