27 ožujka, 2023

NOVI TUDOR SATOVI 2023

Tudor Black Bay -

Ove godine TUDOR je odlučio predstaviti nove modele s kojima kreira put u budućnost, odajući počast svojoj prošlosti.

Ove godine TUDOR stvara put u budućnost odajući počast svojoj prošlosti. Novi dodatak liniji Black Bay, Black Bay 54, potpuno je moderan izraz prvog ronilačkog sata marke koji je lansiran 1954. godine.

Proširujući postojeću Black Bay liniju, TUDOR predstavlja novi model Black Bay s bordo prstenom koji predstavlja najnoviju tehničku i estetsku evoluciju te nove verzije Black Bay 31/36/39/41 u čeliku s fiksnim prstenom. Novi, otkačeni brojčanik u opal boji pridružuje se liniji Black Bay GMT kako bi se slagao s prepoznatljivim tamnocrvenim i plavim okvirom, a također je opremljen postojanim Manufakturnim kalibrom. Konačno, TUDOR Royal nudi još dvije uzbudljive varijante brojčanika koje se pridružuju liniji: čokoladno smeđa i boja lososa.

BLACK BAY

TUDOR je predstavio najnoviji Black Bay, najnoviju tehničku i estetsku evoluciju simboličnog ronilačkog sata s bordo prstenom. Predstavljajući najnovije u Black Bayu, ovaj model ima napredne elemente dizajna, kopčy “T-fit” kopču te METAS-ov certifikat Master Chronometer.

Izvorni Black Bay prvi je put lansiran 2012. s bordo prstenom, a 2015. dobio je i Manufakturni kalibar. Sada se vraća u trećoj evoluciji nagovještavajući estetsku i tehničku budućnost linije. Nazvan Black Bay, ovaj amblematski dizajn u kolekciji TUDOR još je jedan primjer TUDOR-ovog stručnog upravljanja jednim od najzahtjevnijih standarda u industriji u smislu kronometrije i otpornosti na magnetska polja. Testiran od strane Saveznog instituta za mjeriteljstvo ili METAS, Black Bay objedinjuje vrhunsku tehnologiju izrade satova s elementima dizajna inspiriranim TUDOR-ovim gotovo sedam desetljeća dugim nasljeđem izrade robusnih profesionalnih ronilačkih satova.

Predstavljajući najnovije u Black Bayu, ovaj model ima napredne elemente dizajna, kopčy “T-fit” kopču te METAS-ov certifikat Master Chronometer.

New TUDOR Black Bay, Tudor

BLACK BAY 54 

TUDOR predstavlja novi dodatak liniji Black Bay koji utjelovljuje najčišći moderni izričaj prvog ronilačkog sata ovog brenda. Godine 1954. izdan je referentni 7922, danas Black Bay 54 podsjeća na ovaj model s 37 mm kućištem i Manufakturnim kalibrom.

Dok se linija Black Bay odnosi na niz TUDOR-ovih ranih ronilačkih satova, potpuno novi Black Bay 54 najvjerniji je primjer TUDOR-ova prvog ronilačkog sata, referentni 7922. 37 mm kućište zadržava klasične proporcije prošlih godina, a ipak se može pohvaliti tehničkom vještinom TUDOR-ovog vremenskog, Manufakturnog kalibra MT5400 s dopuštenom dubinom od 200 m. U skladu s formom, jednosmjerni prsten lišen je bilo kakvih stupnjevanih oznaka, podsjećajući na dane ranih 50-ih kada je SCUBA ronjenje bilo u povojima, a TUDOR proizveo sat za one koji su bili dovoljno odvažni da se upuste u ovaj sport u usponu. Novi estetski detalji, međutim, ne zaustavljaju se na dimenzijama kućišta i prstena. Kazaljka za sekunde podsjeća na izgled originala s dizajnom lizalice. Ergonomija je također evoluirala, s redizajniranom krunicom i prstenom, oba imaju povijesne proporcije.

Dok se linija Black Bay odnosi na niz TUDOR-ovih ranih ronilačkih satova, potpuno novi Black Bay 54 najvjerniji je primjer TUDOR-ova prvog ronilačkog sata, referentni 7922.

BLACK BAY 31/36/39/41

TUDOR predstavlja novu verziju svoje Black Bay linije u čeliku s fiksnim prstenom. Svi opremljeni Manufakturnim kalibrima, modeli dolaze u četiri veličine, s narukvicom s pet karika i kopčom za brzo podešavanje.

Modeli Black Bay 31/36/39/41 donose jedinstvenu estetiku liniji Black Bay. Zakrivljena kućišta imaju kombinaciju završnih obrada koje podižu sat na suvremeni način i nude dizajn koji malo odstupa od ikoničnog duha alatnih satova brenda kako bi prigrlio sofisticiran, svestran, unisex chic izgled i dojam. Opremljeni Manufakturnim kalibrom, ovi su modeli na vrhuncu tehničke profinjenosti izrade satova. Još jedna važna značajka za optimalnu udobnost je narukvica s pet karika koja dolazi s TUDOR “T-fit” kopčom, za brzo podešavanje, u svim veličinama. Novitet za ovu godinu je niz brojčanika s efetkom sunčeih zraka koji dodatno guraju sat u stilskom smjeru. Ovisno o tome je li brojčanik plave, antracit ili svijetle boje šampanjca, zapis minuta prikazan je u kontrastnoj boji koja dočarava određenu toplinu dizajnu.

Ovisno o tome je li brojčanik plave, antracit ili svijetle boje šampanjca, zapis minuta prikazan je u kontrastnoj boji koja dočarava određenu toplinu dizajnu.

BLACK BAY GMT

TUDOR proširuje liniju Black Bay GMT novim, otkačenim brojčanikom u zapaljivoj boji koji se slaže s prepoznatljivim bordo i plavim okvirom. Također je opremljen postojanim Manufakturnim kalibrom.

TUDOR Black Bay GMT napravljen je od pravih materijala. Prvo, ima nevjerojatno funkcionalnu komplikaciju s više vremenskih zona – također poznatu kao GMT funkcija – koja uspostavlja lokalno vrijeme bez gubljenja vremena u dvije druge vremenske zone. Prepoznatljiv po svom rotirajućem prstenu, koji je posudio svoju tamno plavu i tamnocrvenu kombinaciju boja od drugih modela u liniji Black Bay, ali u mat verziji, Black Bay GMT također je počast ranim danima ove visoke estetike. Sada je TUDOR dodao opciju potpuno novog opal brojčanika koji savršeno nadopunjuje kultnu shemu boja Black Bay GMT. Opal nije sasvim bijel, umjesto toga postoji blagi srebrnasti prizvuk na brojčaniku. Kroz galvanski proces, mat bijelo-sivi završetak se nanosi na brojčanik, a okvizi za oznake sati su potamnjeni kako bi se stvorio zamjetan kontrast. Osim što podsjeća na procvat komercijalnog zrakoplovstva sredinom stoljeća, šarmantni opal brojčanik vrlo je čitljiv.

Sada je TUDOR dodao opciju potpuno novog opal brojčanika koji savršeno nadopunjuje kultnu shemu boja Black Bay GMT.

TUDOR ROYAL

Sa svojom integriranom metalnom narukvicom, nazubljenim prstenom ili s dijamantima, i automatskim mehanizmom, linija TUDOR Royal je utjelovljenje svestranog i pristupačnog sport-chica, a sada postoje još dvije uzbudljive varijante brojčanika koje se pridružuju liniji: čokoladno smeđa i svijetla boja lososa.

Linija Royal nudi samonavijajuće, sportske i chic satove s integriranim narukvicama koji su pristupačni koliko i estetski sofisticirani. Uz prvoklasnu tehničku izvedbu i profinjenu estetiku, ova linija nalazi se na raskrižju između klasičnih i sportskih satova. Royal je bio naziv koji je TUDOR prvi put upotrijebio 1950-ih kako bi naglasio vrhunsku kvalitetu svojih satova, koja stoji do danas. Dolazi od nehrđajućeg čelika ili zlata i čelika i nudi se u četiri veličine s ukupno trinaest mogućih brojčanika za svaku osobnost.

TUDOR je proširio raspon brojčanika toliko voljenog Royala kako bi uključio radijalno-brušene brojčanike, losos i smeđe boje, koji nude neočekivanu i izuzetnu estetiku.

Za sve upite o TUDOR novitetima 2023. pozivamo vas da nas kontaktirate telefonom na +385 1 487 0700 ili mailom na info@mamic.hr

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas