27 ožujka, 2023

NOVI ROLEX SATOVI 2023

Rolex Cosmograph Daytona Ref. M126506-0001 - Mamic 1970

Rolex je na sajmu Watches & Wonders 2023 u Ženevi predstavio svoje ovogodišnje novitete i pokazao svoju vječitu težnju za izvrsnošću.

Svojim najnovijim kreacijama Rolex pokazuje svoju stalnu težnju za izvrsnošću. Stalno prisutan izazov koji se očituje u ambiciji brenda da usavrši svaku komponentu, preispita svaku metodu i ovlada svakim aspektom stručnosti u izradi satova. Predstavljeni satovi ilustriraju želju za novim izumom uz očuvanje osjećaja kontinuiteta, za inovacijama uz vođenje računa o tradiciji i za iskorištavanjem tehnologije u odvažnom stvaranju. Kroz takve napore – potpomognute „superlativnom” vizijom koja prožima cijeli proces stvaranja do najsitnijih detalja – uzorni satovi nastaju i prevladavaju. Satovi koji s vremenom postaju ikone.

OYSTER PERPETUAL COSMOGRAPH DAYTONA

IKONA KOJA PRKOSI VREMENU

Amblematičan stil i tehnička izvedba Cosmographa Daytona učvrstili su kultni status ove kreacije daleko izvan staza automobilskih utrka. Kako bi obilježili 60. godišnjicu sata, Rolex je odlučio predstaviti novu generaciju modela i osigurao da legenda živi dalje.

Jedinstven dizajn kućišta i prednje strane karakterizira kronograf od njegovog prvog predstavljanja, a sada je ponovno promijenjen uz suptilne dorade brojnih detalja. Brojčanik je dobio novu grafičku ravnotežu, a skladne kombinacije boja naglašavaju kontrast između brojčanika i podbrojčanika, odnosno njihovih prstenova. Kućište Oyster je redizajnirano, a njegov profil je istaknut refleksijom svjetla na nogicama i stranicama kućišta. Na verzijama sprstenom Cerachrom, prsten je obrubljen tankom trakom od istog metala kao i središnje kućište.

Od ove godine, Cosmograph Daytona opremljen je kalibrom 4131. Ovaj novi kronografski mehanizam, evolucija kalibra 4130, uključuje niz glavnih inovacija koje je Rolex unio u svoje mehanizme, uključujući Chronergy escapement. Posebna pažnja posvećena je estetici. Kalibar ima izrezani oscilirajući uteg i potpuno nove završne obrade – posebno na mostovima, koji su ukrašeni Rolex Côtes de Genève, reinterpretacijom dobro poznatog ukrasa u izradi satova. Kalibar 4131 omogućuje Cosmograph Daytona mjerenje vremenskih intervala putem funkcije kronografa, uz prikaz sati, minuta i sekundi. Prestižan i kultni sat, Cosmograph Daytona od platine 950 sada ima prozirnu stražnju stranu kućišta, kao i oscilirajući uteg od 18-karatnog žutog zlata.

Kako bi obilježili 60. godišnjicu sata, Rolex je odlučio predstaviti novu generaciju modela i osigurao da legenda živi dalje.

PERPETUAL 1908

NOVO LICE IZVRSNOSTI

Elegantan, klasičan i izrazito suvremen, model 1908 ovjekovječuje Rolexov odvažni duh. Kreacija ovog modela rezultat je opsežne interne stručnosti brenda i nepokolebljive predanosti izvrsnosti. Rolex je otkrio novu Perpetual kolekciju s Perpetual 1908, imenom danim modelu u znak počasti godini kada je Hans Wilsdorf osmislio naziv Rolex za potpis svojih kreacija i registrirao marku u Švicarskoj.

Ovaj elegantan i nenametljiv sat ima tanko kućište okrunjeno prstenom koji je dijelom kupolast, a dijelom blago nazubljen. Izrađen u  18-karatnom žutomili bijelom zlatu, kućište je opremljeno prozirnom stražnjom stranom koja omogućuje pogled na otkrivenu tehničku sofisticiranost i ukrase na mehanizmu. Posebno elegantan brojčanik, intenzivne bijele ili crne boje, ovisno o verziji, ukrašen je arapskim brojevima 3, 9 i 12 i fasetiranim oznakama sata. Također, tu je i mali brojčanik za sekunde, s riječima “Superlative Chronometer” iznad njega u obliku luka. Satna kazaljka je karakteristična po krugu neposredno ispred vrha, dok je kazaljka za minute oblikovana kao dvosjekli mač. Model je opremljen smeđim ili crnim remenom od aligatorove kože, opremljen Dualclasp, dvostrukom preklopnom kopčom.

Model 1908 opremljen je kalibrom 7140, koji je predstavljen ove godine. Na čelu tehnologije izrade satova, ovaj mehanizam uključuje Chronergy escapement, oprugu nemirnice Syloxi i amortizere Paraflex. Također je vrijedan pažnje po svojim mostovima koji su završeni Rolexom Côtes de Genève, reinterpretacijom dobro poznatog ukrasa u urarstvu. Kalibar 7140 omogućuje modelu 1908 da prikazuje male sekunde, kao i sate i minute.

Rolex je otkrio novu Perpetual kolekciju s Perpetual 1908, imenom danim modelu u znak počasti godini kada je Hans Wilsdorf osmislio naziv Rolex za potpis svojih kreacija i registrirao marku u Švicarskoj.

OYSTER PERPETUAL YACHT-MASTER 42

OSVLADAVANJE LAKOĆOM

Lagan i robustan, novi Yacht-Master 42, u RLX titanu, saveznik je onih koji uživaju u slobodi. Posebno prilagođen zahtjevima i izazovima natjecateljskog jedrenja, pruža iznimne performanse.

Nova verzija ističe se svojom tehničkom satenskom završnom obradom – satenskom završnom obradom s vidljivim zrncima, značajkom Rolexovih satova u RLX titanu – koja se proteže do srednjih stranica kućišta, rubova karika narukvice i strana poklopca kopče. Zakošeni gornji rubovi srednjih ušica imaju sjajnu završnu obrada, dok je štitnik krune poliran. S dvosmjernim rotirajućim prstenom opremljenim umetkomCerachrom u mat crnoj keramici s izdignutim i poliranim brojevima i podjelom, Yacht-Master 42 u RLX titanu ostaje vjeran estetici izvornog modela, predstavljenog 2019. godine. Krasi ga intenzivan crni brojčanik s finom satenskom završnom obradom, a njegova narukvica Oyster opremljena je udobnom produžnom vezom Easylink.

Nova verzija Yacht-Master 42 opremljena je kalibrom 3235, mehanizmom koji je na čelu tehnologije izrade satova, što mu omogućuje prikaz datuma, kao i sati, minuta i sekundi. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Yacht-Master 42 nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Novi model ovog nautičkog sata po prvi je put predstavljen od RLX titana, posebno čvrste, ali lagane legure, te je postavljen na narukvicu Oyster.

OYSTER PERPETUAL SKY-DWELLER

DO ULTIMATUMA I IZNAD

S dvije vremenske zone i godišnjim kalendarom Saros, Sky-Dweller je elegantan i pouzdan suputnik svjetskih putnika. Raspon je ažuriran brojnim poboljšanjima koja ilustriraju ulogu koju izvrsnost igra čak i u najsitnijim detaljima.

Rolex mijenja stil svog modela Oyster Perpetual Sky-Dweller, poznatog po jednostavnosti korištenja i modernog dizajna, uvođenjem estetskih i tehničkih poboljšanja. Ovaj sat za svjetske putnike nudi se posebno u verziji od 18-karatnog bijelog zlata na narukvici Oysterflex. Ovo je prvi put da verzija Sky-Dweller kombinira ovaj plemeniti metal, koji se vraćen u Rolex liniju, s crnom narukvicom od elastomera. Druge dvije predstavljene varijante uvode dvije nove boje brojčanika za model.

Bijela Rolesor verzija (kombinacija čelika Oystersteel i bijelog zlata), postavljena nanarukvicu Oyster, ima mint zeleni brojčanik, boju do sada rezerviranu za Datejust. A varijanta izrađena u 18-karatnom Everose zlatu ima plavo-zeleni brojčanik. Suptilna kombinacija dva tona, potonji je dostupan samo na predstavljenoj referenci, nadopunjen narukvicom Oyster.

Sky-Dweller sada je opremljen kalibrom 9002. Evolucija kalibra 9001, ovaj novi mehanizam uključuje neke od glavnih inovacija koje je Rolex unio u svoje mehanizme, uključujući Chronergy escapement. Kalibar 9002 omogućuje Sky-Dwelleru prikaz datuma i mjeseca, kao i dodatne vremenske zone u 24-satnom formatu te sati, minuta i sekundi.

Ovo je prvi put da verzija Sky-Dweller kombinira ovaj plemeniti metal, koji se vraćen u Rolex liniju, s crnom narukvicom od elastomera.

OYSTER PERPETUAL GMT-MASTER II

ISTICANJE NAŠE POVEZANOSTI SA SVIJETOM

Model Oyster Perpetual GMT-Master II dostupan je ove godine u dvije nove verzije koje signaliziraju povratak 18-karatnog žutog zlata modelu. Prva je žuta verzija Rolesora, odnosno kombinacija čelika Oystersteel i žutog zlata, dok je druga u potpunosti izrađena od ovog plemenitog metala.

Obje verzije krasi dvobojni, 24-satni graduirani monoblok umetak prstena Cerachrom u novoj, sivoj nijansi i crnoj keramici. Na brojčaniku je naziv “GMT-Master II” u puderasto žutoj boji. Ove nove verzije postavljene su na narukvicu Jubilee, opremljenu kopčomOysterlock i udobnom produžnom vezom Easylink.

Nove verzije GMT-Master II pokreće kalibar 3285, mehanizam koji je na čelu tehnologije izrade satova, što mu omogućuje prikaz datuma i dodatne vremenske zone u 24-satnom formatu, kao i sate, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual GMT-Master II nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Dvije nove verzije Oyster Perpetual GMT-Master II koje signaliziraju povratak 18-karatnog žutog zlata modelu.

OYSTER PERPETUAL EXPLORER 40

AVANTURA VELIKIH RAZMJERA

Linija Explorera proširena je dolaskom novog modela promjera 40 mm. Nudeći poboljšanu čitljivost, ovaj sat nosi sve kvalitete koje su Explorer, jedan od prvih profesionalnih satova marke, učinile referencom tijekom desetljeća postojanja. Jednostavan, robustan i otporan na koroziju, novi Explorer 40 izrađen je od čelika Oystersteel, Rolexove legure.

Explorer 40, kao i Explorer 36, vjerni su izvornom modelu lansiranom 1953. nakon prvog uspješnog osvajanja vrha Mount Everesta. Crni lakirani brojčanik nosi brojke 3, 6 i 9, zajedno s profesionalnim kazaljkama, a sve je čvrsto povezano s identitetom ovog sata koji utjelovljuje duh avanture i ustrajnosti.

Izrađen od čelika Oystersteel i postavljen na narukvicu Oyster, Explorer 40 nudi izvrsnu čitljivost u svim okolnostima, zahvaljujući svom Chromalight zaslonu koji emitira dugotrajni plavi sjaj u tamnim uvjetima, a na dnevnom svjetlu je uočljiv zbog svoje posebno svijetle bijele nijanse.

Explorer 40 opremljen je kalibrom 3230, mehanizmom koji je na čelu tehnologije izrade satova, koji pruža bitne funkcije – sate, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Explorer 40 nosi Superlativni kronometarski certifikat, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Crni lakirani brojčanik nosi brojke 3, 6 i 9, zajedno s profesionalnim kazaljkama, a sve je čvrsto povezano s identitetom ovog sata koji utjelovljuje duh avanture i ustrajnosti.

OYSTER PERPETUAL

PIJEVANJE IZVRNOSTI

Vibrantna kreacija pršti bojama, vitalnošću i pozitivom – novi lakirani brojčanik Oyster Perpetual od 31 mm, 36 mm i 41 mm prošaran je raznobojnim mjehurićima koji radosno spajaju pet nijansi uvedenih u asortiman 2020. godine.

Nazvan “Celebration”, ovaj potpuno novi motiv dostupan je za Oyster Perpetual 31, Oyster Perpetual 36 i Oyster Perpetual 41. Sastavljen od mjehurića različitih veličina obrubljenih crnom, objedinjuje žive boje lakiranih brojčanika predstavljenih 2020. godine – ružičastu, tirkizno plavu, žutu, koraljno crvenu i zelenu.

Oyster Perpetual 31 opremljen je kalibrom 2232, dok su Oyster Perpetual 36 i Oyster Perpetual 41 opremljeni kalibrom 3230. Ova dva mehanizma na čelu tehnologije izrade satova pružaju bitne funkcije – sate, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, ovi modeli Oyster Perpetual nose certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Sastavljen od mjehurića različitih veličina obrubljenih crnom, objedinjuje žive boje lakiranih brojčanika predstavljenih 2020. godine – ružičastu, tirkizno plavu, žutu, koraljno crvenu i zelenu.

OYSTER PERPETUAL DAY-DATE 36

SVAKI BRAČAJNIK JE OTKRIĆE

Novi Day-Date 36 otkriva tri brojčanika izrađena od ukrasnog kamena u svjetlucavim tonovima koji dočaravaju atmosferu mediteranske obale, ukrašene dijamantnim satnim i rimskim VI i IX oznakama.

Izrađena u 18-karatnom Everose zlatu, prva varijanta predstavljena je s brojčanikom od zelenog aventurina, kamena s fino kristaliziranom površinom. Drugi je izrađen u 18-karatnom žutom zlatu, a brojčanik mu je izrezan od karneola, kamena narančaste boje kojeg karakteriziraju linije različitih oblika i veličina koje tvore vještu kameju uzoraka. Treći, u 18-karatnom bijelom zlatu, ima tirkizni brojčanik s teksturom prirodnih žila. Sva tri su obdarena prstenom s 52 dijamanta briljantnog reza i ugrađenim na legendarnu narukvicu President s elegantnom skrivenom kopčom Crownclaps.

Nove verzije Day-Date 36 opremljene su kalibrom 3255, mehanizmom koji je predvodnik urarske tehnologije, koji im omogućuje prikaz dana i datuma, kao i sati, minuta i sekundi. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Day-Date 36 nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Novi Day-Date 36 otkriva brojčanike izrađene od ukrasnog kamena u svjetlucavim tonovima koji dočaravaju atmosferu mediteranske obale.

OYSTER PERPETUAL DAY-DATE 36

VRIJEME OBILJEŽENO EMOCIJAMA

S tri nove verzije Day-Date 36, Rolex donosi neočekivani kreativni zaokret u jedan od svojih kultnih modela. Prikazujući novu emociju svaki dan, sat unosi element spontanosti u svakodnevni život korisnika i omogućuje im da očitavanje vremena ulože u svoje promjenjivo raspoloženje.

Izrađeni u 18-karatnom žutom, bijelom ili Everose zlatu, ovi satovi imaju originalno lice. Umjesto da prikazuje dan u tjednu, otvor blende u obliku luka na 12 sati prikazuje inspirativnu ključnu riječ na engleskom – “sretan”, “vječnost”, “zahvalnost”, “mir”, “vjera”, “ljubav” i “nada”. Prozorčić svakodnevno otkriva neki od 31 ekskluzivnog emojija umjesto datuma.

U cijelosti izrađen korištenjem champlevé emajliranja, brojčanik je upečatljiv zbog dubine i intenziteta svojih blistavih boja i ukrasa. Tirkizno plavi, crveni, fuksija, narančasti, zeleni i žuti komadi pristaju zajedno na jednobojnu pozadinu, a svaki predstavlja jedan od ključnih trenutaka u životu. Sate obilježava 10 safira baguette reza u šest različitih nijansi postavljenih prema glavnoj boji brojčanika, koja je tirkizno plava na verzijama u 18-karatnom žutom zlatu i 18-karatnom bijelom zlatu te narančasta na satu u 18-karatnom Everose zlatu.

Nove verzije Day-Date 36 opremljene su kalibrom 3255, mehanizmom koji je na čelu tehnologije izrade satova, što im omogućuje prikaz posebne ključne riječi svaki dan u tjednu i pojedinačni emoji svakog dana u mjesecu, kao i sati, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Day-Date 36 nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Prikazujući novu emociju svaki dan, sat unosi element spontanosti u svakodnevni život korisnika i omogućuje im da očitavanje vremena ulože u svoje promjenjivo raspoloženje.

Za sve upite o Rolexovim novitetima 2023. pozivamo vas da nas kontaktirate telefonom na +385 1 487 0700ili emailom na info@mamic.hr.

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Rolex Corner at Mamic 1970

Službeni Rolex distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Rolex distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Rolex. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Rolex sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Rolex showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Rolex kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas