05 srpnja, 2023

The Championships, Wimbledon

Wimbledon Court Rolex Mamic 1970

Najstariji teniski turnir na svijetu ima posebno mjesto među Rolexovim sportskim partnerstvima, obilježavajući početak njegove cvjetajuće veze s tenisom prije više od 40 godina koja sada proširuje se na sva četiri Grand Slam® turnira.

THE CHAMPIONSHIPS, WIMBLEDON 2023: HRAM TENISA

The Championships, Wimbledon stoji kao svjetionik sportske izvrsnosti i ideala od svog početka u srpnju 1877. Najstariji teniski turnir na svijetu ima posebno mjesto međus Rolexovim sportskim partnerstvima, obilježavajući početak brendove cvjetajuće veze s tenisom prije više od 40 godina, koja se sada proširuje na sva četiri Grand Slam® turnira. 136. izdanje Wimbledona održava se od 3. do 16. srpnja, a Rolex je ponovno prisutan kao službeni mjeritelj vremena.

Pozornica Središnjeg terena ugostila je mnoge epske dvoboje u povijesti igre, a jedan igrač koji je posebno sinonim za njenu svetu travu je Rolex Testimonee, Roger Federer. Švicarska ikona ima rekordnih osam pojedinačnih naslova u muškoj konkurenciji i slavi 20. godišnjicu od svog prvog trijumfa 2003., pobjede koja je zapalila njegovu eru dominacije u modernoj igri u kojoj je osvojio 20 Grand Slam pojedinačnih naslova. Osvrćući se na svoj izniman uspjeh u Wimbledonu, Roger Federer je rekao: “Vrlo je posebno osvojiti osam naslova. Wimbledon je uvijek bio moj najdraži turnir i uvijek će mi biti najdraži turnir. Moji heroji su hodali ovdje. Zbog njih mislim da sam postao bolji igrač i očito mi puno znači držanje rekorda za najveći broj pojedinačnih naslova u muškoj konkurenciji. Biti dio povijesti Wimbledona doista je nevjerojatno.”

136. izdanje Wimbledona održava se od 3. do 16. srpnja, a Rolex je ponovno prisutan kao službeni mjeritelj vremena.

Rolex Testimonee i osmostruki pobjednik Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji Roger Federer podižu trofej 2017., © Rolex

Prvenstvo je također bilo bogat izvor uspjeha za Björna Borga, još jednog Rolex Testimonee-a, koji je osvojio pet uzastopnih naslova između 1976. i 1980. Komentirajući svoj afinitet prema Wimbledonu, Björn Borg je rekao: „Uvijek mi je bio san igrati u Wimbledonu. Godine 1972. igrao sam u juniorskom finalu Wimbledona na drugom terenu i nakon pobjede otrčao sam na središnji teren gledati posljednji set muškog finala. Bilo je to nevjerojatno iskustvo i rekao sam sebi: ‘Jednog dana ću igrati na ovom terenu’. Kada mi se ostvario san i kada sam zaigrao na Središnjem terenu, to je bila najljepša stvar i najveća stvar u mom životu kao tenisaču. Wimbledon je turnir koji svi žele osvojiti.”

“… Kada mi se ostvario san i kada sam zaigrao na Središnjem terenu, to je bila najljepša stvar i najveća stvar u mom životu kao tenisaču. Wimbledon je turnir koji svi žele osvojiti.”

Björn Borg

Ostali članovi obitelji Rolex koji su trijumfirali u Wimbledonu uključuju Roda Lavera, koji je bio najbolji u četiri navrata (1961., 1962., 1968., 1969.) i Chris Evert, koja je tri puta podigla Venus Rosewater Dish (1974., 1976., 1981.). Ovi igrači napisali su legendu Wimbledona, utirući put modernoj generaciji da slijedi njihove stope. Među onima koji žele oponašati njihove podvige ove godine je Carlos Alcaraz koji je tijesno izgubio od Jannika Sinnera, Rolex Testimonee, u teškom okršaju četvrtog kola 2022. Taylor Fritz također će nastojati nadograditi svoju impresivnu izvedbu na prošlogodišnjem turniru, u kojem stigao je do četvrtfinala.

U ženskoj igri, Iga Świątek će se nadati da će dodati svoja četiri Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji i osvojiti svoj prvi na njegovanoj travi Središnjeg terena, nakon što je već pokazala svoju dominaciju na zemljanoj i tvrdoj podlozi. Coco Gauff, Rolex Testimonee, koja je 2019. postala najmlađa kvalificiranica za ženski pojedinačni ždrijeb u dobi od 15 godina, i svjetska broj 5 Caroline Garcia također će se natjecati za uspješan niz.

Rolex Testimonee Iga Swiatek priprema servis na The Championships, Wimbledonu 2022, © Rolex

Iako se stalno mijenjaju, pravila Wimbledona i dalje su protkana tradicijom, ističući želju organizatora da zadrže najviše standarde bontona. Igrači nepokolebljivo poštuju pravila turnira i bogato naslijeđe te nastoje steći poštovanje svojih kolega i teniske javnosti kroz svoja djela na terenu. S izuzetnom podlogom za igru, poštovanjem tradicije i slavnom prošlošću koju su ukrasili velikani koji su svoje ime stekli na terenima All England Lawn Tennis & Croquet Cluba, Wimbledon je hram tenisa.

Igrači nepokolebljivo poštuju pravila turnira i bogato naslijeđe te nastoje steći poštovanje svojih kolega i teniske javnosti kroz svoja djela na terenu.

Rolexov svjedok Taylor Fritz udara bekhendom na prvenstvu, Wimbledon 2022., © Rolex

O ROLEXU

Reputacija bez premca za kvalitetu i stručnost

Rolex je integrirani i neovisni švicarski proizvođač satova. Sa sjedištem u Ženevi, brand je poznat diljem svijeta po svojoj stručnosti i kvaliteti svojih proizvoda – simbolima izvrsnosti, elegancije i prestiža. Mehanizmi njegovih satova Oyster Perpetual i Perpetual certificirani su od strane COSC-a, a potom su testirani u tvrtki na njihovu preciznost, performanse i pouzdanost. Certifikat Superlative Chronometer, simboliziran zelenim pečatom, potvrđuje da je svaki sat uspješno prošao testove koje je proveo Rolex u svojim laboratorijima prema vlastitim kriterijima. Njih povremeno provjerava neovisna vanjska organizacija.

Riječ ‘Perpetual’ ispisana je na svakom satu Rolex Oyster. Ali više od riječi na brojčaniku, to je filozofija koja utjelovljuje viziju i vrijednosti tvrtke. Hans Wilsdorf, osnivač tvrtke, usadio je pojam stalne izvrsnosti koja će tvrtku voditi naprijed. To je dovelo Rolex do pionira u razvoju ručnih satova i brojnih velikih inovacija u urarstvu, kao što je Oyster, prvi vodootporni ručni sat, lansiran 1926., i Perpetual rotor samonavijajući mehanizam, izumljen 1931. Tijekom svoje povijesti, Rolex je registrirao preko 600 patenata. U svoje četiri lokacije u Švicarskoj, brend dizajnira, razvija i proizvodi većinu svojih komponenti za satove, od lijevanja zlatnih legura do strojne obrade, izrade, sastavljanja i završne obrade mehanizma, kućišta, brojčanika i narukvice. Nadalje, brend je aktivno uključen u potporu umjetnosti i kulture, sporta i istraživanja, kao i onih koji smišljaju rješenja za očuvanje planeta.

Podijeli

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Rolex Corner at Mamic 1970

Službeni Rolex distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Rolex distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Rolex. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Rolex sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Rolex showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Rolex kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas