04 travnja, 2022

NOVI TUDOR BLACK BAY PRO

Tudor Black Bay Pro - Mamic 1970

TUDOR predstavlja novi tehnički model s potpuno novom estetikom. Nazvan Black Bay Pro, ima promjer od 39 milimetara, fiksni čelični prsten i Manufakturni kalibar s ugrađenom GMT funkcijom.

Novi Tudor satovi 2022

Nadovezujući se na svoju reputaciju u stvaranju amblematičnih modela koje su odabrali najhrabriji avanturisti, TUDOR ove godine predstavlja Black Bay Pro, Black Bay GMT model u S&G (čelik & zlato) verziji, Black Bay Chrono S&G i liniju TUDOR Royal. TUDOR također predstavlja modele Black Bay 31, 36, 39 i 41 S&G.

Istražite nove Tudor 2022 model na linku.

NOVI BLACK BAY PRO

Black Bay Pro je potpuno novi model sa značajkom dvostruke vremenske zone, tehničkom komplikacijom koja uspostavlja lokalno vrijeme uz drugu vremensku zonu. Kompaktan, robustan i sportski, ovaj model ima mnogo jedinstvenih estetskih detalja i slavi duh tehničkih satova koje je TUDOR proizvodio za profesionalce tijekom svoje povijesti. Prepoznatljiv po 24-satnoj gradaciji, satiniranom fiksnom prstenu i žutoj 24-satnoj kazaljci “pahulja”, Black Bay Pro pokreće TUDOR Manufakturni kalibar MT5652 s ugrađenom GMT funkcijom.

TUDOR predstavlja novi tehnički model s potpuno novom estetikom. Nazvan Black Bay Pro, ima promjer od 39 milimetara, fiksni čelični prsten i Manufakturni kalibar s ugrađenom GMT funkcijom.

AVANTURISTIČKI DUH I TEHNIČKA ESTETIKA

Kroz svoju povijest, satove TUDOR birali su neki od najhrabrijih avanturista, poput 30 istraživača koji su se prije točno 70 godina uputili na dvogodišnju britansku ekspediciju na Sjeverni Grenland kako bi proučavali arktički led, s TUDOR satovima na zapešću. Osnivač brenda Hans Wilsdorf isporučio je satove za članove ekspedicije. Upravo je stvorio prvi vodootporan i samonavijajući TUDOR sat, model Oyster Prince, i nije mogao zamisliti bolje okruženje za njegovo testiranje od ekstremne klime Arktika. Black Bay Pro model odražava nasljeđe onih instrumenata koje su koristili pionirski istraživači. Ovo je alatni sat dizajniran za profesionalnu upotrebu.

Iako je ovaj model dio Black Bay linije, on uvodi mnoge nove i jedinstvene estetske detalje, počevši od svoje krunice za navijanje koja je u potpunosti redizajnirana za maksimalno prianjanje. Podsjeća na obline koje se nalaze na krunama povijesnih tehničkih satova brenda, ova nova komponenta postavljena je u ravnini sa srednjom trakom kućišta tako da se njezina cijev ne vidi. U još jednoj novoj značajci, primijenjene satne oznake na brojčaniku izrađene su od svjetleće keramike monoblok. Ova značajka poboljšava tehničku estetiku Black Bay Pro uz značajno povećanje svjetleće površine oznaka sata. Nova kopča narukvice, sa sustavom brzog prilagođavanja veličine TUDOR “T-fit”, upotpunjuje popis novih inovacija uključenih u ovaj model. Jednostavan za korištenje, ne zahtijeva alat i nudi pet položaja, sustav “T-fit” omogućuje korisniku da izvrši fino, trenutno podešavanje do 8 mm na kopči.

Ovo je alatni sat dizajniran za profesionalnu upotrebu.

Black Bay Pro Ref. M79470-0001, ©TUDOR

DVIJE VREMENSKE ZONE

Na Black Bay Pro modelu, referentno vrijeme je označeno kutnom žutom kazaljkom “pahulja”, estetskim obilježjem TUDOR-a, koja dovršava krug brojčanika svaka 24 sata. Lokalno vrijeme je naznačeno drugom, kraćom kazaljkom “pahulja” postavljenom satom skakanja, koji se može pomicati naprijed ili natrag. Datum, koji se prikazuje kroz otvor postavljen na 3 sata, povezan je s kazaljkom lokalnog vremena tako da pri postavljanju vremena i retrogradnom prolasku ponoći odmah skače na prethodni dan. Vrlo neobična, sofisticirana i posebno praktična funkcija za korisnika.

Black Bay Pro je potpuno novi model sa značajkom dvostruke vremenske zone, tehničkom komplikacijom koja uspostavlja lokalno vrijeme uz drugu vremensku zonu.

Brojčanik na Black Bay Pro, ©TUDOR

MANUFAKTURNI KALIBAR MT5652

TUDOR je za model Black Bay pro razvio Manufkaturni kalibar MT5652 s ugrađenom GMT funkcijom. Ona ilustrira proces tehničkog razvoja koji je jedinstven za TUDOR, oslanjajući se na prilagodljivu arhitekturu koja je sposobna uključiti nove funkcije u svoje proizvedene pokrete umjesto da pribjegava dodatnim modulima. Manji detalj za neke, ali obavezan za urarske čistunce.

Dizajniran je kako bi osigurao robusnost, dugovječnost, pouzdanost i preciznost, kao i njegovu promjenjivu ravnotežu inercije, koja se održava čvrstim poprečnim mostom s fiksacijom u dvije točke. Zajedno sa svojom nemagnetskom silikonskom oprugom za balansiranje, Manufakturni kalibar MT5652 certificiran je kao kronometar od strane Službenog švicarskog instituta za ispitivanje kronometara (COSC), a njegove performanse nadilaze standarde koje postavlja ovaj neovisni institut. Zapravo, gdje COSC dopušta prosječnu varijaciju u dnevnom radu sata između -4 i +6 sekundi u odnosu na apsolutno vrijeme u jednom pokretu, TUDOR inzistira na varijaciji između -2 i +4 sekunde u njegovom radu kada potpuno je sastavljena. 

Još jedna značajna značajka je da je rezerva snage Manufacture Calibra MT5652 “otporna na vikend”, oko 70 sati. To omogućuje nositelju da skine sat u petak navečer i vrati ga u ponedjeljak ujutro, a da ga ne mora resetirati.

Manufakturni kalibar MT5652 koji pokreće Black Bay Pro ima rezervu snage od približno 70 sati.

Manufakturni kalibar MT5652, ©TUDOR

ČELIČNA NARUKVICA, TKANI ŽAKARD ILI KOŽNI REMEN

Tkani remen jedan je od prepoznatljivih obilježja TUDORa, koji je 2010. postao jedan od prvih urarskih brendova koji ga je ponudio sa svojim proizvodima. Tkan u Francuskoj na žakard omčama iz 19. stoljeća od strane tvrtke Julien Faure iz regije St-Etienne, njegova kvaliteta izrade i udobnost na zapešću jedinstveni su. U 2020., TUDOR i Julien Faure, 150 godina stara obiteljska tvrtka, proslavili su deset godina partnerstva koje je započelo Heritage Chrono – prvim modelom koji je opremljen tkanim remenom koji su stvorili obrtnici – a 2010. predstavljen na sajmu Baselworld.

Za Black Bay Pro, TUDOR je odabrao crni remen sa žutom trakom koju su ispleli ovi tradicionalni obrtnici. Model je također dostupan na narukvici od nehrđajućeg čelika nadahnutom sklopivim narukvicama s zakovicama koje je TUDOR izrađivao 1950-ih i 1960-ih. Bile su poznate po tome što su imale zakovice za pričvršćivanje članaka, vidljive na bočnoj strani narukvice. Članci su također imali izrazitu stepenastu konstrukciju. Ova se dva estetska detalja pojavljuju na današnjem modleu, koji još uvijek integrira suvremene proizvodne metode s čvrstim člancima i laserski obrađenim glavama u stilu zakovica. Konačno, Black Bay Pro dostupan je i s hibridnim remenom od crne gume i kože sa sklopivom kopčom.

Naurkvice za sat, ©TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Linija Black Bay sadrži brojčanike inspirirane ronilačkim satovima TUDOR proizvedenim tijekom 1950-ih. Od modela koji su se pojavili u katalogu brenda iz 1969. godine posuđuje karakteristične uglate ručice koje su kolekcionarima poznate kao “pahulja”. Njegova nezaštićena krunica i karakteristike kućišta podsjećaju na prve generacije TUDOR ronilačkih satova.

Rezultat suptilnog spoja tradicionalne estetike i suvremenog urarstva, Black Bay linija daleko je od toga da bude samo ponovno izdanje klasika. Ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti, okuplja skoro sedam desetljeća ronilačkih satova TUDOR. Iako je neo-vintagekoncepcije, njihove tehnike proizvodnje i njihova pouzdanost, robusnost, izdržljivost i preciznost, kao i kvaliteta u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima industrije.

Black Bay Pro Ref. M79470-0002, ©TUDOR

JAMSTVO TUDOR

Od svog stvaranja od strane Hansa Wilsdorfa 1926., i u skladu s njegovom vizijom idealnog sata, TUDOR dosljedno stvara najsnažnije, izdržljivije, pouzdane i precizne satove koji danas postoje. Potaknut ovim iskustvom i uvjeren u vrhunsku kvalitetu svojih satova, TUDOR nudi petogodišnje jamstvo za sve svoje proizvode prodane nakon 1. siječnja 2020. Ovo jamstvo ne zahtijeva da sat bude registriran ili podvrgnut povremenim provjerama i prenosiv.

Za sve upite o TUDOR novitetima 2022. pozivamo vas da nas kontaktirate telefonom na +385 1 487 0700 ili emailom na info@mamic.hr

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas