30 prosinca, 2020

TUDOR Black Bay Fifty-Eight Ref. 79030N

TUDOR Black Bay Fifty-Eight Ref. 79030N-0001 - Mamic 1970

TUDOR je 2018. predstavio Black Bay Fifty-Eight, sat idealan za ljubitelje kompaktnijih satova i vintage stila.

TUDOR BLACK BAY FIFTY-EIGHT

Black Bay Fifty-Eight nazvan je po godini kada je predstavljen prvi ronilački sat TUDOR, vodootporan do 200 metara, reference 7924 i nadimka “Big Crown”. Među ostalim estetskim podsjetnicima na ovaj poznati povijesni sat, ovaj model ima kućište promjera 39 mm, u skladu s karakterističnim proporcijama 1950-ih. Odgovara tankim zapešćima, osobama koji vole kompaktnije satove i, naravno, ljubiteljima vintage stila. Oznake sata, kazaljke i oznake minuta metalog crnog okvira imaju završnu obradu u zlatu kao i u vrijeme kada su ronilački satovi TUDOR prvi put izrađivani. Cijev krunice za navijanje izrađena je u satiniranom čeliku – nova značajka u liniji Black Bay – u skladu sa stilom kućišta i krunice za navijanje, koja u reljefu nosi logotip TUDOR ruže.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight ima kućište promjera 39 mm, u skladu s karakterističnim proporcijama 1950-ih.

BIG CROWN I KAZALJKE “PAHULJE”

Black Bay Fifty-Eight model dolazi s brojčanikom koji je inspiriran prvim ronilačkim satima TUDOR iz 1950-tih. Usvaja kazaljke TUDOR karakterističnog uglatog oblika, kolekcionarima poznate kao “pahulja”, koje se po prvi puta pojavljuju u TUDOR katalogu 1969. Konačno, na ovaj model podsjeća i velika krunica za navijanje, karakteristična za prvu generaciju ronilačkih satova TUDOR vodootpornih do 200 metara (660 ft).

Brojčanik Black Bay Fifty-Eight modela inspiriran je ronilačkim satovima TUDOR iz 1950-ih.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight Ref. 79030N-0002 © TUDOR


NARUKVICA U ČELIKU, KOŽNI REMEN ILI TKANI REMEN

Black Bay Fifty-Eight dolazi s izborom između čelične narukvice sa zakovicama s poliranom i satiniranom završnom obradom, kožnog ili “soft touch” remena ili tkanog remena. Jedna od značajki potpisa TUDOR je tkani remen napravljen koristeći Jacquard tehniku, tradicionalnu metodu koju je razvila stogodišnja obiteljska tvrtka iz francuske regije St-Etienne.

Black Bay Fifty-Eight dolazi s izborom između čelične narukvice, kožnog remena ili tkanog remena.

KALIBAR MT5402

Manufakturni kalibar MT5402, koji oprema Black Bay Fifty-Eight, prikazuje funkcije sati, minuta i sekundi. Ima završnu obradu tipičnu za manufakturne kalibre TUDOR. Njegov rotor iz komada volframa je otvorenog tipa i satiniran s pjeskarenim detaljima, a poprečni mostovi i glavna ploča imaju naizmjenično pjeskarene polirane površine i laserske dekoracije.

Njegova konstrukcija osmišljena je tako da osigurava robusnost, dugovječnost, pouzdanost i preciznost, kao i svoju varijabilnu inercijsku ravnotežu, koju održava čvrst poprečni most s fiksacijom u dvije točke. Zajedno sa svojom ne-magnetskom silikonskom oprugom nemirnice, manufakturni kalibar MT5402 certificirani je kronometar od strane Švicarskog službenog instituta za ispitivanje kronometra (COSC), a njegove performanse nadilaze standarde koje postavlja ovaj neovisni institut. Zapravo, gdje COSC dopušta prosječnu varijaciju dnevne stope kretanja sata između -4 i +6 sekundi u odnosu na apsolutno vrijeme, TUDOR primjenjuje toleranciju od -2 do +4 sekunde u svojoj dnevnoj stopi na potpuno sastavljenom satu.

Još jedna značajna karakteristika je da je rezerva snage manufakturnog kalibra MT5402 „otporna na vikende“; što znači oko 70 sati, koja korisniku omogućuje skidanje sata u petak navečer i ponovno nošenje u ponedjeljak ujutro, bez potrebe za navijanjem i resetiranjem.

Kalibar MT5402 nudi rezervu snage od približno 70 sati.

TUDOR MT5402 - Mamic 1970
Kalibar MT5402 © TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Kao i svi drugi modeli u liniji Black Bay, Black Bay Fifty-Eight model dolazi s brojčanikom inspiriranim prvim TUDOR ronilačkim satovima proizvedenima 1950-ih. Također usvaja TUDOR kazaljke karakterističnog uglatog oblika, kolekcionarima poznate kao “pahulja”, koje se po prvi puta pojavljuju u TUDOR katalogu 1969. Konačno, velika krunica za navijanje, karakteristična za prve generacije TUDOR ronilačkih satova, također je usvojena na ovom modelu.

Black Bay linija je rezultat kombinacije povijesnih estetskih kodova i suvremenog urarstva. Daleko od toga da bude samo ponovno izdanje klasika, Black Bay linija okuplja preko 60 godina TUDOR ronilačkih satova, ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti. Iako je neo-vintage koncepcije, njihove tehnike proizvodnje, pouzdanosti, robusnosti i kvalitete u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima.

TUDOR Black Bay Fifty Eight Ref. 79030N-0001 - Mamic 1970
TUDOR Black Bay Fifty-Eight Ref. 79030N-0001 © TUDOR

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog

Mamić na Instagramu

Pratite nas