05 studenoga, 2020

TUDOR Black Bay Ref. 79230R

TUDOR Black Bay Ref. 79230R - Mamic 1970

Kad vidite ovaj bordo prsten, znate da je to jedan od najprepoznatljivijih satova našeg vremena – TUDOR Black Bay Ref. 79230R kojeg pokreće mehanički mehanizam TUDOR.

FUNKCIONALAN I POUZDAN ALAT

Povijest ronilačkog sata TUDOR datira iz 1954. i lansiranja referentnog broja 7922. Prvi u dugom nizu ergonomskih, čitljivih, točnih i robusnih satova za ronioce, savršeno utjelovljuje pristup koji je formulirao američki arhitekt Louis Sullivan, prema kojem oblik predmeta mora slijediti njegovu funkciju. Nadalje, postavio je estetske i tehničke temelje idealnog ronilačkog sata, od kojih su podcijenjene, funkcionalnost i pouzdanost alata.

Black Bay je postavio estetske i tehničke temelje idealnog ronilačkog sata, funkcionalnost i pouzdanost alata.

TUDOR Black Bay Ref. 79230R - Mamic 1970
TUDOR Black Bay Ref. 79230R © TUDOR

NARUKVICA U ČELIKU, VINTAGE KOŽNI REMEN ILI CRNI ILI CRVENI TKANI REMEN

Black Bay model dostupan je s narukvicom u čeliku, vintage kožnom remenu s preklopnom kopčom te crnom ili crvenom tkanom remenu s kopčom. Redizajnirana čelična narukvica inspirirana je narukvicama sa zakovicama napravljenim 50-tih i 60-tih. Bile su poznate po glavama zakovica za pričvršćivanje karika na bočnoj strani narukvice, kako i stepenastoj konstrukciji.

Black Bay model dostupan je s narukvicom u čeliku, vintage kožnom remenu s preklopnom kopčom te crnom ili crvenom tkanom remenu s kopčom.

BIG CROWN I KAZALJKE “PAHULJE”

Najkarakterističnije značajke Black Bay modela nadahnute su značajkama prošlih TUDOR modela. Njegove linije, zaobljeni brojčanik i kristal inspirirani su prvim ronilačkim satima TUDOR. Sadrži posebno istaknutu krunicu za navijanje poznate reference 7924 iz 1958., zvane Big Crown, dok su karakteristične kutne kazaljke, poznate kao “Pahulja”, nadahnute TUDOR satovima koje je francuska nacionalna mornarica koristila 1970-ih.

Black Bay ima karakteristične kutne kazaljke, poznate kao “Pahulja”, nadahnute TUDOR satovima koje je francuska nacionalna mornarica koristila 1970-ih.

TUDOR Black Bay Ref. 79230R © TUDOR

MANUFAKTURNI KALIBAR MT5602

2015. TUDOR je najavio svoj prvi manufakturni kalibar u svojoj povijesti. Visokoperformansni mehanizam izvrsne preciznosti i dokazane robusnosti, manufakturni kalibar TUDOR MT5602 nudi 70-satnu rezervu snage što znači da njegov vlasnik može, na primjer, skinuti sat u petak navečer i ponovo ga staviti u ponedjeljak ujutro, bez potrebe za navijanjem.

Manufakturni kalibar MT5602 nudi rezervu snage od približno 70 sati. 

TUDOR Movement 5602 - Mamic 1970
Kalibar MT5602 © TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Kao i svi drugi modeli u liniji Black Bay, Black Bay model dolazi s brojčanikom inspiriranim prvim TUDOR ronilačkim satovima proizvedenima 1950-ih. Također usvaja TUDOR kazaljke karakterističnog uglatog oblika, kolekcionarima poznate kao “pahulja”, koje se po prvi puta pojavljuju u TUDOR katalogu 1969. Konačno, velika krunica za navijanje, karakteristična za prve generacije TUDOR ronilačkih satova, također je usvojena na ovom modelu.

Black Bay linija je rezultat kombinacije povijesnih estetskih kodova i suvremenog urarstva. Daleko od toga da bude samo ponovno izdanje klasika, Black Bay linija okuplja preko 60 godina TUDOR ronilačkih satova, ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti. Iako je neo-vintage koncepcije, njihove tehnike proizvodnje, pouzdanosti, robusnosti i kvalitete u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima.

Podijeli

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog

Mamić na Instagramu

Pratite nas