10 svibnja, 2021

Novi brend: Messika u Mamić 1970

Messika by Kate Moss collection - Mamic 1970

Prestižan dijamantni nakit Messika bezvremenskog i suvremenog dizajna od sada je dostupan u luksuznom butiku Mamić 1970.

LUKSUZNI NAKIT

Ponosno vam predstavljamo novitete u našoj ponudi koji dolaze iz srca predstavnica mode, Francuske i Italije. Bezvremenski komadi luksuznog dijamantnog nakita Chaumet, Damiani i Messika od sada su dostupni u našem butiku Mamić 1970 u Ulici Frane Petrića 7 u centru Zagreba. Od klasičnih kolekcija do onih dinamičnih i uzbudljivih, svaki komad nakita izrađen je po najvišim standardima struke prikazujući dijamante na najljepši način.

MESSIKA

Rad s dijamantima za Valérie Messiku bio je sudbina. Od najranijeg djetinjstva slušala je fascinantne priče svog oca Andréa Messike. Ključni igrač u međunarodnoj trgovini dijamantima posljednjih 40 godina, poveo je Valérie je sa sobom na svoja putovanja, tražeći izuzetne dragulje.

Valérie Messika naslijedila je očevu strast. Odlučila se posvetiti dijamantima slijedeći vlastiti put. Dijamanti su joj bili instinktivno nadahnuće za dizajn ili ideju. Pronalazila je uzbuđenje u metalnom postavu koji bi zamišljala kada bi vidjela kamen. Oblici, uzorci i tehnike su izrazito važni, ali se biraju samo kako bi istaknuli jedinstveni karakter dijamanta, njegovu kvalitetu, veličinu i sjaj.

Valérie Messika stvorila je svoj istoimeni brend 2005. pretvarajući dijamante u nakit i ustrajući na izvrsnosti.

Strast prema dijamantima Valérie je naslijedila od svoga oca.

André Messika i Valérie Messika © Messika

NAKIT MESSIKA

Valérie Messika razvila je koncept “moderne ženstvenosti”. Žene danas odabiru što žele biti: cool, retro, punk, konzervativne, moćne, strastvene, diskretne, ekstrovertirane, muževne, ženstvene, klasične ili ultramodere ili sve to odjednom. Draguljarska kuća Messika vidi žene kao najinspirativnije muze. Senzualnost, ženstvenost i želja su riječi koje služe kao mantra nakita Messika.

Nakit Messika ima karakter koji odražava vlastitu ženstvenost i modernost dizajnerice, a Messika kreacijama dive se najutjecajnije žene svijeta, žene poštovane zbog svog talenta i osobnosti. Između 2017. i 2018., draguljarska kuća surađivala je s visoko cijenjenim globalnim supermodelom Gigi Hadid, s kojom je dizajnirala dvije capsule kolekcije. Od 2019., Valérie Messika ide dalje sa, ne jednom već tri muze: Kate Moss, Joan Smalls i Sylvia Hoeks.

Kate Moss strastvena je kolekcionarka nakita koja kombinira različite stilove, nadahnuća i razdoblja, o čemu svjedoči i njena eklektična garderoba. Valérie Messika i Kate Moss zajedno su se suočile s izazovom dizajniranja jedinstvene kolekcije, kombinirajući legendarni stil modne ikone i stručnost Valérie s dijamantima. Mlada estetika, osjećaj klasike s modernim elementima i udobnost koju pruža prestižni nakit Messika glavni su razlozi zašto Kate Moss voli kombinirati ovaj dijamantni nakit u svom svakodnevnom rock’n’roll izgledu.

“Kate Moss je ikona modne industrije. Ona simbolizira sve što volim – provokativnost, smjelost, odvažnost, ženu.”

Valérie Messika

ATELJER SNOVA

Messika je ponosna na svoj jedinstveni ateljer, prostor okupan mekom prirodnom svjetlošću. Zlatari, virtuozni zanatlije koji postavljaju dijamante i poliraju nakit primjenjuju svoj talent i iskustvo u stvaranju izuzetnih djela. U ovom dobu rezerviranom za predmete po mjeri, nakit prvi put oživljava. Tajni fascinantan svijet u kojem tehnika postupno nestaje u pozadini oslobađajući prostor za ljepotu.

Ateljer Messika je jedinstveni prostor okupan mekom prirodnom svjetlošću gdje zlatari, virtuozni zanatlije koji postavljaju dijamante i poliraju nakit primjenjuju svoj talent i iskustvo u stvaranju izuzetnih djela.

Ateljer snova © Messika

IZUZETNE VJEŠTINE

Krajnje povjerljivi svijet visokog nakita potkrijepljen je vrijednim vještinama predaka. Valérie Messika uspješno je ušla u ovu ekskluzivnu domenu, stvarajući draguljarsku kuću koja obiluje tehničkim inovacijama s lakoćom, tradicijom i modernošću.

Ostvarivanje kreativne ideje je put je koji je rijetko jasan ili unaprijed zacrtan. Ovaj postupak uključuje više razgovora i mnogo istraživanja te promišljanja sa zanatlijama iz radionice. Nakon izrade raznih modela, draguljar izrađuje različite elemente koji će činiti strukturu dragulja (opruge, kamenje, metalni postav i još mnogo toga). Valérie Messika želi stvoriti osjećaj volumena, pokreta i senzualne fluidnosti u svim svojim dizajnima dok istovremeno želi zadržati ergonomsku udobnost.

„Dragulj mora ostati na mjestu. Naš kroj je dizajniran kako bi savršeno pristajao svima. Žene bi trebale zaboraviti da nose skupocjene dragulje; moraju se moći prirodno kretati, hodati, plesati, trčati, raditi.”

Valérie Messika

KOLEKCIJE NAKITA MESSIKA

Samo dvije godine nakon osnivanja brenda, draguljarska kuća Messika predstavila je prepoznatljivu kolekciju Move koja je vrlo brzo postala planetarno popularna. Karakteriziraju je tri pomična dijamanta unutar kaveza koji se pojavljuju u linijama Move Classique, Move 10th, Move Noa, Move Romane i Lucky Move. Kolekcija Move Uno ima jedan dijamant koji pluta u kavezu. Potpuni zaokret u dizajnu Messika donosi u smjelim kreacijama nakita linije Glam’azone koja odiše egzotičnim i ženstvenim stilom za senzualnu i samopouzdanu ženu. Još jedna kolekcija jedinstvenog i prepoznatljivog dizajna je Lucky Eye, linija dijamantnih talismana koji privlače pozitivnu energiju. Romantična poruka skrivena je u savršenom spoju dijamanata elegantnog reza smaragda i senzualnog reza kruške blistavih komada nakita kolekcije My Twin.

Luksuzne kolekcije pariškog brenda nakita Messika istražite na linku.

Istražite kolekcije Move, Glam’azone, Lucky Eye i My Twin u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba.

Mamić na Instagramu

Pratite nas