30 rujna, 2023

MIDNIGHT SUN: 10. High Jewelry kolekcija draguljarske kuće Messika

Messika - Carla Bruni - Mamic 1970

Za svoju 10. High Jewelry kolekciju, Valérie Messika inspiraciju crpi iz oslobađajuće energije najluđih noći sedamdesetih.

MIDNIGHT SUN

Za svoju 10. High Jewelry kolekciju, Valérie Messika svoju inspiraciju crpi iz oslobađajuće energije najluđih noći sedamdesetih. Za utjelovljenje ove euforične kolekcije odabrala je francusku pjevačicu i manekenku Carlu Bruni. Ona je zaštitno lice Messikine nove kolekcije High Jewelry. Gracioznošću i šarmom, modna ikona oživljava izrazito subverzivni duh sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Uzbudljive stilske mogućnosti, šareni dodaci, hrabre obline: ponoćno sunce simbolizira početak nove ere, poput izlaska sunca u polumraku. Messika High Jewelry slavi disko na najslobodniji i najuzbudljiviji način.

ULTIMATE PARTY

Za Ultimate Party, Valérie Messika svoju inspiraciju crpi od dviju žena koje su ostavile traga na 1970-ima, stvarajući kontrastne dvojce iznimno šarenih dijamanata. Diana Ross i Liza Minnelli, dva vrlo različita stila: jedna je soul zvijezda, topla i glamurozna diva, druga poznata eklektična i teatralna izvođačica. Na remek-djelu ogrlice, 20,04-karatni žuti dijamant u obliku suze i 9,07-karatni dijamant u obliku jastuka podsjećaju na kristalno jasne, majstorske glasove dviju ikona 70-ih. Utemeljiteljica nastavlja istraživati simboliku Golden Shield-a, zaštitnog oklopa koji je izradila u verziji u žutom zlatu za prethodnu High Jewelry kolekciju.

FIERY

Trebali ste biti hrabari kako bi se istaknuli u gradu poput New Yorka 70-ih. Uz set Fiery, Valérie Messika kreirala je dijamantnu ogrlicu za one koji se ne boje istaknuti tko su. Postavljene dijamantima u obliku suze, kreacije izgledaju poput plamena zlata i dijamanata.

Divlji i žestoki, strasti u plamenu, Fiery je simbol energije i snage, novi podvig stručnosti u izradi nakita, budući da su dijamanti u obliku suze okruženi aureolom i ravnom površinom od zrcalno uglačanog bijelog zlata. Svaki set, svaki plamen ostavlja dojam da savršeno leži na vratu. U svojoj potrazi za savršenom ravnotežom, Valérie Messika stvorila je neke odvažne Fiery varijacije, uključujući niz prstenja s nekim od najoriginalnijih dizajna.

GLITTER FEVER

Ako postoji jedna stvar koju Messika zna učiniti; ističe sjaj u dijamantima. Po prvi put, draguljarska kuća koristi snježno okruženje tradicionalnog luksuznog nakita za osvjetljavanje 15 dijamanata u obliku jastuka od 2 do 15 karata. U ovom nizu dragocjenih dijamanata, raznolikih poput plesnog podija, žuti dijamant je kralj. Kao i svaka kreacija Valérie Messika, Glitter Fever igra je svjetlonosnog kontrasta. Geometrijski obrisi komada u ovom setu u potpunom su kontrastu s manje strukturalnim dijamantnim okvirom i raskošnim oblinama dijamanata u obliku jastuka. Ovaj spoj oblika i svjetla stvara skladan ukupni učinak koji odražava nenadmašnu tehničku vještinu.

MESSIKA DANCING MOON

Messika linija Dancing Moon slavi jedan od potpisa Valérie Messike, aureolu. Veličanstven postav dijamantna obuhvaća vrat poput nježne, blistave druge kože. Svaki red sadrži konstelaciju dijamanata ovalnog reza, uključujući središnji kamen od 2,21 karata, istaknut precizno postavljenim dvostrukim rubom.

Za ovaj komad visokog nakita, koji simbolizira zvijezde, umjetnička direktorica pronašla je svoj utjecaj u ikoni noći, mjesecu. Uvijek prisutni svjedok onih disko zabava na kojima su svi plesali cijelu noć.

Podijeli

Pratite nas