20 kolovoza, 2019

Prepoznatljivi TUDOR Heritage Black Bay

TUDOR Black Bay Ref. 79230N - Mamic 1970

TUDOR Heritage Black Bay opremljen je mehaničkim mehanizmom koji je razvio i proizveo TUDOR in-house, te dolazi u tri verzije boja: bordo, plava i crna.

TUDOR HERITAGE BLACK BAY

Heritage Black Bay, po prvi puta predstavljen u 2012., koji je nagradio žiri Grand Prix d’Horlogerie u Ženevi sljedeće godine, upotpunjen je 2016. s mehaničkim mehanizmom koji je razvio, proizveo i sastavio TUDOR. Jedan od istinskih ikonskih modela brenda, slavi 60 godina ronilačkih satova s izvanrednim nasljeđem.

Karakteristični elementi osobnosti Heritage Black Bay modela dolaze iz povijesti TUDOR. Naslijedio je generalne linije, kao i zaobljeni brojčanik i kristal od prvih ronilačkih TUDOR satova. Dolazi s djelomično istaknutom krunicom za navijanje poput slavne 7924 reference iz 1958., poznate kao Big Crown. Posuđuje karakteristične kutne kazaljke, poznate kao pahulje, od satova dostavljenih u velikim količinama francuskoj nacionalnoj mornarici 1970-ih.

Jedan od istinskih ikonskih modela brenda, Heritage Black Bay slavi 60 godina ronilačkih satova s izvanrednim nasljeđem.

TUDOR IN-HOUSE MEHANIZAM MT5602

Ovo je varijanta mehanizma koju je proizveo i razvio TUDOR kao nadopunu Heritage Black Bay modela. Prikazuje sate, minute i sekunde, i nosi referencu MT5602, u kojoj “MT” predstavlja “Mehanizam TUDOR”. U 2015., TUDOR je najavio prvi mehanički mehanizam u povijesti koji je razvijen, proizveden i sastavljen in-house. Visokoperformansni kalibar izvanredne preciznosti i dokazane robusnosti, nudi 70-satnu rezervu snage što znači da ga vlasnik može, primjerice, skinuti u petak navečer i ponovno ga staviti u ponedjeljak ujutro bez potrebe ponovnog navijanja. Kucajući do frekvencije 28,000 otkucaja/satu ili 4Hz, mehanizam je reguliran varijabilnom inercijskom nemirnicom i silikonskom balansnom oprugom, koju drži poprečni most – garancija njegove robusnosti. Nadalje, mehanizam je certificirao službeni švicarski institut za testiranje (COSC).

Mehanizam MT5602 nudi rezervu snage od približno 70 sati.

NOVA ČELIČNA NARUKVICA

TUDOR je također redizajnirao čeličnu narukvicu koja dolazi na ovom modelu, ispiriran narukvicama sa zakovicama napravljenim 50-tih i 60-tih. Bile su poznate po glavama zakovica za pričvršćivanje karika na bočnoj strani narukvice, kako i stepenastoj konstrukciji. Ova su dva estetska detalja sada su integrirana u narukvicu Heritage Black Bay modela koji u isto vrijeme ima koristi od modernih proizvodnih metoda s čvrstim karikma. Također dostupan i na vintage kožnom remenu sa sklopivom kopčom, Heritage Black Bay model u oba slučaja je opremljen i dodatnim remenom s pripadajućom tkaninom: crni ili bordo u verziji s bordo prstenom, plavi u verziji  s plavim prstenom i crni u verziji s crnim prstenom i crvenim trokutom. Izrađeni žakard tehnikom prema tradicionalnim metodama stogodišnjeg obiteljskog biznisa iz regije St. Etienne u Francuskoj, ovi remeni potpisne su značajke TUDOR Heritage linije.

TUDOR je redizajnirao čeličnu narukvicu, inspiriran narukvicama sa zakovicama napravljenim u 50-tih i 60-tih.

TRI VERZIJE I TRI OSOBNOSTI

Heritage Black Bay model dostupan je u tri verzije, svaka sa svojom vlastitom osobnošću. Sa svojim bordo prstenom, crnim brojčanikom, kazaljkama i oznakama u boji rozog zlata i svjetlećim bež premazom, originalni TUDOR Heritage Black Bay Ref. 79230R ima nježnu i toplu patinu antiknog sata. Radikalno drugačiji i koji su TUDOR obožavatelji s pravom nazvali “Midnight Blue”, TUDOR Heritage Black Bay Ref. 79230B sa svojim plavim prstenom prikazuje ledeno hladno lice i oštre kontraste, koji satu daju izgled profesionalnog tehničkog instrumenta. Od tri, TUDOR Heritage Black Bay Ref. 79230N „crna“ verzija najbolje uvodi pionirski duh prvih TUDOR ronilačkih satova. Značajan novi ukrasni detalj je poznati crveni trokut na jednosmjernom okviru, preuzet iz TUDOR modela 1950-ih.

Heritage Black Bay model dostupan je u tri verzije, svaka sa svojom vlastitom osobnošću.

TUDOR Black Bay Ref. 79230B, Ref. 79230N i Ref. 79230R © TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Svi Black Bay modeli dolaze s brojčanikom inspiriranim prvim TUDOR ronilačkim satovima proizvedenima 1950-ih. Također usvaja TUDOR kazaljke karakterističnog uglatog oblika, kolekcionarima poznate kao “pahulja”, koje se po prvi puta pojavljuju u TUDOR katalogu 1969. Konačno, velika krunica za navijanje, karakteristična za prve generacije TUDOR ronilačkih satova, također je usvojena na ovom modelu.

Black Bay linija je rezultat kombinacije povijesnih estetskih kodova i suvremenog urarstva. Daleko od toga da bude samo ponovno izdanje klasika, Black Bay linija okuplja preko 60 godina TUDOR ronilačkih satova, ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti. Iako je neo-vintage koncepcije, njihove tehnike proizvodnje, pouzdanosti, robusnosti i kvalitete u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima.

TUDOR Heritage Black Bay Ref. 79230R © TUDOR

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas