15 travnja, 2021

Novi TUDOR Black Bay Fifty-Eight 18K

New Tudor Black Bay FiftyEight 18K Ref. 79018V-0001 - Mamic 1970

TUDOR predstavlja novu hrabru verziju svog popularnog modela, Black Bay Fifty-Eight, u 18-karatnom žutom zlatu s otvorenim poklopcem kućišta. Prvijenac za oboje kod ronilačkih satova TUDOR.

NOVI TUDOR SATOVI U 2021.

Gradeći svoju reputaciju stvaranja amblematičnih modela koje su odabrali najsmjeliji avanturisti, TUDOR ove godine predstavlja jedinstvene verzije svog modela Black Bay Fifty-Eight. Na 50. godišnjicu svog prvog kronografa, TUDOR ponovno otkriva svoj model Black Bay Chrono u čeliku, a također predstavlja i nove verzije Black Bay 32/36/41 i 1926.

Istražite nove TUDOR 2021 modele na linku.

Tudor Black Bay Fifty-Eight 18K Ref. 79018V-0001 - Mamic 1970
TUDOR Black Bay Fifty-Eight 18K Ref. 79018V © TUDOR

NOVI TUDOR BLACK BAY FIFTY-EIGHT 18K

TUDOR predstavlja novu hrabru verziju svog popularnog modela, Black Bay Fifty-Eight, u 18-karatnom žutom zlatu s otvorenim poklopcem kućišta. Prvijenac za oboje kod ronilačkih satova TUDOR.

Naziv Black Bay Fifty-Eight 18K je, naravno, referenca na plemeniti metal njegovog kućišta, ali i na 1958.,godinu u kojoj su predstavljeni prvi ronilački satovi TUDOR vodootporni do 200 metara (660 stopa), referenca 7924 ili “Big Crown”. Među ostalim estetskim značajkama ovog povijesnog sata, ovaj model nudi kućište promjera 39 mm u skladu s karakterističnim omjerima iz 1950-ih. Idealan za vitka zapešća, ljude koji vole kompaktnije satove i, naravno, ljubitelje vintage stila, Black Bay Fifty-Eight 18K ujedno je i prvi ronilački sat TUDOR izrađen u 18-karatnom žutom zlatu i nudi otvoreno kućište.

Nova verzija popularnog TUDOR modela, Black Bay Fifty-Eight 18K, sada je dostupna u 18-karatnom žutom zlatu s otvorenim kućištem.

MATIRANO ZLATO

Potpuno satinirane završne obrade za mat efekt koji se može činiti kontra-intuitivnim uz tradicionalni, svijetli izgled tipičan za zlatni sat, kućište Black Bay Fifty-Eight 18K u 18-karatnom žutom zlatu još je jedan prvijenac za ronilački sat TUDOR. Otvoreni poklopac kućišta, koja otkriva novi manufakturni kalibar MT5400, brend do sada nije nudio na ovoj vrsti proizvoda i pojačava dvostruki estetski izgled ovog modela. Na pola puta između naslijeđa robusnog alatnog sata koji još uvijek definira TUDOR i dragocjenog predmeta, Black Bay Fifty-Eight 18K ostaje jednako rijedak koliko i ekskluzivan.

Na pola puta između naslijeđa robusnog alatnog sata koji još uvijek definira TUDOR i dragocjenog predmeta, Black Bay Fifty-Eight 18K ostaje jednako rijedak koliko i ekskluzivan.

Tudor Black Bay Fifty-Eight 18K Ref. 79018V-0002 - Mamic 1970
TUDOR Black Bay Fifty-Eight 18K Ref. 79018V © TUDOR

“ZLATNO ZELENI” TONOVI

Matirano 18-karatno žuto zlatomodela Black Bay Fifty-Eight 18K naglašava se elegantnom kombinacijom brojčanika i prstena, koji su u bogatom “zlatnozelenom” tonu s mat zlatnim detaljima. Kazaljke “pahulje” izrađene su u 18-karatnom žutom zlatu, kao i aplikacije oznaka za sate. Ista paleta boja nalazi se na tkanom remenu koji se nudi s ovim modelom. Remen od tkanine jedno je od obilježja TUDOR, koji je 2010. postao jedan od prvih urarskih brendova koji ga je ponudio sa svojim proizvodima. Tkan u Francuskoj na žakard omčama iz 19. stoljeća od strane tvrtke Julien Faure u regiji St-Etienne, njegova kvaliteta izrade i udobnost na zapešću su jedinstveni. U 2020., TUDOR i Julien Faure, 150 godina stara obiteljska tvrtka, proslavili su deset godina partnerstva koje je započelo s Heritage Chrono – prvim modelom koji je opremljen tkanim remenom koji su stvorili obrtnici – a predstavljen je 2010. na sajmu Baselworld.

Matirano 18-karatno žuto zlatomodela Black Bay Fifty-Eight 18K naglašava se elegantnom kombinacijom brojčanika i prstena, koji su u bogatom “zlatnozelenom” tonu s mat zlatnim detaljima.

Tudor Black Bay Fifty-Eight 18K Ref. 79018V-0002 - Mamic 1970
TUDOR Black Bay Fifty-Eight 18K Ref. 79018V © TUDOR

MANUFAKTURNI KALIBAR MT5400

Manufakturni kalibar MT5400, koji pokreće Black Bay Fifty-Eight 18K, prikazuje funkcije sata, minute i sekunde. Ima završnu obradu tipičnu za manufakturne kalibre TUDOR: njegov rotor u volframovom monobloku je otvorenog tipa i satiniran s pjeskarenim detaljima, a mostovi i platina imaju naizmjeničnu pjeskarenu, poliranu površinu i laserske ukrase.

Njegova je konstrukcija dizajnirana da osigura robusnost, trajnost, pouzdanost i preciznost, kao i promjenjivu inercijsku ravnotežu, koju održava čvrsti most pričvršćen u dvije točke. Zajedno sa svojim nemagnetnim silicijskim oprugom nemirnice, manufakturni kalibar MT5400 certificiran je kao kronometar od strane Švicarskog službenog instituta za ispitivanje kronometra (COSC), a njegove performanse nadilaze standarde postavljene od ovog neovisnog instituta. Zapravo, tamo gdje COSC dopušta prosječnu varijaciju u dnevnom radu sata između -4 i +6 sekundi u odnosu na apsolutno vrijeme u jednom mehanizmu, TUDOR inzistira na varijaciji u svom radu od -2 +4 sekunde kada je potpuno sklopljen.

Još jedna važna značajka je da je rezerva snage proizvođača MT5400 Calibre “otporna na vikend”; to jest oko 70 sati, što vlasniku omogućuje skidanje sata u petak navečer i ponovo stavljanje u ponedjeljak ujutro, bez potrebe za resetiranjem.

Manufakturni kalibar MT5400, koji pokreće Black Bay Fifty-Eight 18K, prikazuje funkcije sata, minute i sekunde te ima rezervu snage od približno 70 sati.

Tudor Black Bay Fifty-Eight Movement MT5400 - Mamic 1970
TUDOR Black Bay Fifty-Eight 18K Kalibar MT5400 © TUDOR

ESENCIJA BLACK BAY SATA

Kao i svi drugi modeli u liniji Black Bay, Black Bay Fifty-Eight 18K usvaja TUDOR kazaljke karakterističnog uglatog oblika, kolekcionarima poznate kao “pahulja”, koje se po prvi puta pojavljuju 1969. u TUDOR katalogu. Rezultat suptilnog spoja tradicionalne estetike i suvremenog urarstva, Black Bay linija daleko je od toga da bude samo ponovno izdanje klasika. Ostajući čvrsto usidrena u sadašnjosti, okuplja skoro sedam desetljeća ronilačkih satova TUDOR. Iako je neo-vintage koncepcije, njihove tehnike proizvodnje, pouzdanosti, robusnosti i kvalitete u skladu su s današnjim najrigoroznijim zahtjevima industrije.

TUDOR Black Bay Fifty-Eight 18K Ref. 79018V © TUDOR

JAMSTVO TUDOR

Od svog stvaranja od strane Hansa Wilsdorfa 1926., i u skladu s njegovom vizijom idealnog urarskog proizvoda, TUDOR nikada nije prestao proizvoditi najsnažnije, izdržljive, pouzdane i precizne satove koji danas postoje. Potaknut ovim iskustvom i siguran u znanje o vrhunskoj kvaliteti svojih satova, TUDOR nudi petogodišnje jamstvo za sve svoje proizvode prodane nakon 1. siječnja 2020. Ovo jamstvo ne zahtijeva registraciju sata niti bilo kakve provjere održavanja te je prenosiv. Svi TUDOR proizvodi kupljeni između 1. srpnja 2018. i 31. prosinca 2019. dobit će stoga 18-mjesečno produljenje jamstva, odnosno ukupno tri i pol godine. TUDOR također preporučuje da se njegovi satovi servisiraju otprilike svakih 9 do 10 godina, ovisno o modelu i opsegu njegove svakodnevne uporabe.

Za sve upite o TUDOR novitetima 2021. pozivamo vas da nas kontaktirate telefonom na +385 1 487 0700 ili emailom na info@mamic.com.hr

Tudor katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Tudor Corner at Mamic 1970

Službeni Tudor distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Tudor distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Tudor. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Tudor sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Tudor showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Tudor kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas