10 svibnja, 2021

Novi brend: Chaumet u Mamić 1970

Maison Chaumet 12 Vendome Paris - Mamic 1970

Otkrijte kultni dijamantni nakit velike francuske draguljarske kuće Chaumet u luksuznom butiku Mamić 1970.

LUKSUZNI NAKIT

Ponosno vam predstavljamo novitete u našoj ponudi koji dolaze iz srca predstavnica mode, Francuske i Italije. Bezvremenski komadi luksuznog dijamantnog nakita Chaumet, Damiani i Messika od sada su dostupni u našem butiku Mamić 1970 u Ulici Frane Petrića 7 u centru Zagreba. Od klasičnih kolekcija do onih dinamičnih i uzbudljivih, svaki komad nakita izrađen je po najvišim standardima struke prikazujući dijamante na najljepši način.

DRAGULJARSKA KUĆA CHAUMET

Pariz je poznat po kvaliteti i kreativnosti svojih zanatskih draguljara već pet stoljeća. Upravo je u toj tradiciji krajem 18. stoljeća Marie-Étienne Nitot ostavio svoj trag. Prvo šegrt, a zatim zaposlenik Ange-Josepha Auberta, draguljara Marie-Antoinette, osnovao je vlastitu draguljarsku kuću koja će kasnije dobiti ime Chaumet.

Nakon što je dovršio narudžbu za Napoleonov krunidbeni mač i papinsku tijaru za papu Pija VII., Marie-Étienne Nitot postao je draguljarom na carskom dvoru i osobnim draguljarom carice Joséphine. Također je postao najtraženijim zlatarom u cijeloj Europi.

Carica Joséphine © Chaumet

TRG VENDÔME

Osoba koja je draguljarskoj kući dala ime je njen direktor od 1885. do 1928., Joseph Chaumet. Kroz njegovu kreativnost, tijare, kao društveni simboli i modni dodaci, postali su specijalnost tvrtke Chaumet. Također, u doba Josepha Chaumeta, draguljarska kuća preselila se na Trg Vendôme 12, pretvarajući Hotel Baudard de Sainte-James u kultnu Chaumet adresu. Prije nego što je nosila ime Chaumet, 1812. draguljarska kuća je bila prvo poduzeće koje je poslovalo na ovom legendarnom Trgu Vendôme, na br. 15, središtu pariškog luksuza.

Godina 2020. bila je značajna za draguljarsku kuću Chaumet koja je obilježavala 240. godišnjicu sa stilom, otkrivanjem novog uređenja na legendarnoj adresi Trg Vendôme 12.

Izrađeni u samom srcu Trga Vendôme, kreacije nakita Chaumet odraz su izuzetne vještine i odaju počast pariškom stilu.

VISOKO-KVALITETNI MATERIJALI

Kriteriji kvalitete, preciznosti i izrade draguljarske kuće Chaumet zadovoljavaju zahtjeve najviših standarda francuske tradicije izrade nakita. Tijekom cijelog proizvodnog procesa nakit je predmet izuzetne pažnje uz pozorno testiranje i strogu kontrolu.

Chaumet odabire samo najkvalitetnije dijamante sa širokim rasponom oblika: okrugli briljant, princeza, kruška, jastuk, ovalni i smaragd, svi dizajnirani kako bi poboljšali dragulj. U svrhu poboljšanja svojih kreacija, Chaumet rigorozno i isključivo odabire izuzetno bijele (bezbojne) dijamante, u rasponu boja od D do G, i dijamante ocijenjene u FL do VS (vrlo malo nečistoća) kategorije u pogledu jasnoće. Na svakom dragulju ugravirano je ime korištenog metala: 18-karatno zlato ili platina.

Chaumet odabire samo najkvalitetnije dijamante u okvirima boje, čistoće, reza i karataže.

KOLEKCIJE NAKITA CHAUMET

Kolekcije nakita Chaumet prožete su bogatom prošlošću brenda i nose određenu simboliku iza svog dizajna. Motiv veze u modernoj i elegantnoj kolekciji Chaumet Liens simbolizira nit koja veže dva bića i približava njihovu sudbinu. Znamenita kolekcija Joséphine odaje počast carici Joséphine, prvoj glavnoj klijentici draguljarske kuće. Nadahnuta je Chaumet specijalnošću – tijarom, a blistave kreacije ove kolekcije okrunile su ženstvenost osoba koje je nose. Kolekcija Bee My Love odražava temu prirode drage Chaumetu i Joséphineovoj ljubavi prema botanici i svemu vezanom uz nju. Donosi redizajnirane motive pčela i saća i stvara vrlo simboličan prekrasan vrt.

Luksuzne kolekcije pariškog brenda nakita Chaumet istražite na linku.

Istražite kolekcije Liens, Joséphine i Bee My Love u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba.

Mamić na Instagramu

Pratite nas