19 ožujka, 2019

Baselworld 2019 – Novi Rolex satovi

Rolex Yacht Master 42 226659 0002 Mamic 1970

Predstavljamo Vam nove Rolex satove predstavljene na Baselworldu 2019, najvažnijem sajmu urarske industrije.

ROLEX YACHT-MASTER 42

Ove se godine novi model, Oyster Perpetual Yacht-Master 42, pridružuje jahtaškoj liniji Rolex satova. S promjerom od 42 mm – novoj veličini Yacht-Master linije – ovaj sat izrađen je u 18-karatnom bijelom zlatu, dragocjenom materijalu koji se po prvi puta pojavljuje na Yacht-Master modelu. Kućište je opremljeno dvosmjernim rotirajućim prstenom i 60-minutnim gradacijskim umetkom Cerachrom u crnoj mat keramici. Narukvica Oysterflex opremljena je sigurnosnom kopčom Oysterlock u 18-karatnom bijelom zlatu te sustavom za produženje narukvice Rolex Glidelock. 

Yacht-Master 42 opremljen je kalibrom 3235. Ovaj mehanizam nove generacije, koji se ističe zahvaljujući svojim superiornim performansama, sadrži Chronergy escapement, koji je razvio i patentirao Rolex, te garantira rezervu snage od otprilike 70 sati.

Yacht-Master model dolazi u novoj veličini od 42 mm i po prvi puta je izrađen u 18-karatnom bijelom zlatu.

ROLEX SEA-DWELLER

Novi Oyster Perpetual Sea-Dweller po prvi put se pojavljuje u žutoj Rolesor verziji spajajući čelik Oyster i 18-karatno žuto zlato. Ime “Sea-Dweller” ispisano je na brojčaniku u žutoj boji reflektirajući 18-karatno zlato jednosmjernog rotirajućeg prstena koji je opremljen sa 60-minutnim gradacijskim umetkom Cerachrom u crnoj keramici.

Oyster Perpetual Sea-Dweller opremljen je kalibrom nove generacije 3235. Ovaj mehanizam sadrži Chronergy Escapement, koji je razvio i patentirao Rolex, te nudi rezervu snage od otprilike 70 sati.

Novi Oyster Perpetual Sea-Dweller po prvi put se pojavljuje u žutoj Rolesor verziji spajajući čelik Oyster i 18-karatno žuto zlato.

ROLEX GMT-MASTER II

Nova verzija Oyster Perpetual GMT-Master II modela predstavljena je u čeliku Oyster s 24-satnim gradacijskim umetkom Cerachrom u plavoj i crnoj keramici, s narukvicom Jubilee i sigurnosnom kopčom Oysterlock s člankom za produženje i udobnost narukvice Easylink. Kombinirajući kućište u čeliku Oyster i narukvicu Jubilee, ovaj sat nadopunjuje GMT-Master II predstavljen 2018. godine s dvobojnim umetkom Cerachrom u crvenoj i plavoj keramici.

Nova verzija opremljena je i kalibrom nove generacije 3285 predstavljenim 2018. godine. Ovaj mehanizam nudi funkcije sata, minuta, sekunda, datuma i funkcije druge vremenske zone te je prepoznat kao mehanizam superiornih performansi. Opremljen je i Chronergy escapementom koji je razvio i patentirao Rolex, te se rezerva snage proteže do otprilike 70 sati.

Nova verzija GMT-Master II modela dolazi u čeliku Oyster s umetkom Cerachrom u plavoj i crnoj keramici i narukvicom Jubilee.

Rolex je predstavio dodatna dva modela GMT-Master II linije s novim izgledom i novom generacijom mehanizma, kalibrom 3285: Rolex GMT-Master II u bijelom zlatu Ref. 126719BLRO s plavim ili meteorit brojčanikom.

Rolex je predstavio još dva modela GMT-Master II linije s novim izgledom: Rolex GMT-Master II u bijelom zlatu s plavim ili meteorit brojčanikom.

ROLEX COSMOGRAPH DAYTONA

Dragocjena i profinjena, nova verzija Oyster Perpetual Cosmograph Daytona sata, izrađena u 18-karatnom žutom zlatu, dolazi s crnim lakiranim brojčanikom gdje su podbrojčanici u boji šampanjca isprekidani dijamantima i crnim lakom. 36 dijamanata trapeznog reza na prstenu mijenjaju poznatu tahimetrijsku skalu. Njegova narukvica Oysterflex dolazi sa sigurnosnom kopčom Oysterlock u 18-karatnom žutom zlatu, kao i člankom za produženje i udobnost Easylink.

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona opremljena je kalibrom 4130. Ovaj mehanizam opremljen je plavom Parachrom nemirnicom, koju je proizveo Rolex s ekskluzivnom paramagnetičnom slitinom te nudi rezervu snage od otprilike 72 sata.

Dragocjena i profinjena, nova verzija Cosmograph Daytona sata, izrađena u 18-karatnom žutom zlatu, dolazi s prstenom obogaćenim s 36 dijamanta.

ROLEX YACHT-MASTER 40

Rolex Yacht-Master 40 modeli, u Rolesiumu, kombinaciji čelika Oyster i platine, Everose Rolesoru, kombinaciji čelika Oyster i 18-karatnog Everose zlata, te Yacht-Master 40 modela u Everose zlatu na narukvici Oysterflex, unaprijeđeni su mehanizmom nove generacije, kalibrom 3235.

Novi Yacht-Master 40 modeli izrađeni su u Rolesiumu, Everose Rolesoru ili Everose zlatu.

ROLEX DAY-DATE 36

U 18-karatnom žutom, bijelom i Everose zlatu, nove verzije ovog poznatog modela, Rolex Day-Date 36, dolaze s 36 mm kućištem s redizajniranim nogicama kućišta i stranama, te su predstavljeni s novim elegantnim brojčanicima.

Po prvi put Oyster Perptual Day-Date 36 opremljen je kalibrom 3255, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije. Ovaj mehanizam nove generacije sadrži Chronergy escapement, koji je razvio i patentirao Rolex, te nudi rezervu snage od otprilike 70 sati.

Novi Day-Date 36 dolazi sa zelenim ombré brojčanikom s koncentričnim gradacijama na satu u 18-karatnom žutom zlatu.

Dvije istaknute verzije Oyster Perpetual Day-Date 36 pojavljuju se s novim brojčanicima s koncentričnim gradacijama: zeleni ombré na satu u 18-karatnom žutom zlatu i smeđi ombré na verziji u 18-karatnom Everose zlatu.

Dvije druge verzije, u 18-karatnom bijelom zlatu ili u 18-karatnom žutom zlatu dolaze s brojčanicima s ukrasnim kamenjem – rozi opal ili tirkiz – uokvireni prstenom s 52 dijamanta briljantnog reza.

Dragocjena verzija u 18-karatnom bijelom, žutom i Everose zlatu dolazi s brojčanikom u potpunosti optočenim dijamantima i dugom od 10 safira baguette reza kao oznakama sati. Prsten je ukrašen s 52 dijamanta briljantnog reza i središnjim člancima narukvice s 412 dijamanata briljantnog reza.

U 18-karatnom žutom, bijelom i Everose zlatu, nove verzije ovog poznatog modela, Rolex Day-Date 36, dolaze s 36 mm kućištem te s novim elegantnim brojčanicima.

ROLEX DATEJUST 36

Rolex je predstavio nove generacije Oyster Perpetual Datejust 36 modela s velikom selekcijom elegantnih i profinjenih brojčanika. Nove verzije su u čeliku Oyster ili verzijama bijelog Rolesora, kombinaciji čelik Oyster i 18-karatnog bijelog zlata, s čeličnom narukvicom opremljenom sklopivom kopčom Oysterclasp i dodatnim člankom za produženje i udobnost Easylink.

Novi Rolex Datejust 36 modeli opremljeni su mehanizmom nove generacije, kalibrom 3235, koji sadrži Chronergy escapement, koji je razvio i patentirao Rolex, te nudi rezervu snage od otprilike 70 sati. Ovaj mehanizam preteča je urarske tehnologije te je prvi put bio predstavljen na modelu 2018. godine.

Dvije istaknute verzije Oyster Perptual Datejust 36 modela, obje u verzijama bijelog Rolesora, kombinaciji čelika Oyster i 18-karatnog bijelog zlata, dolaze s brojčanikom u crnoj boji, s efektom sunčevih zraka, te brojčanikom tamno ljubičaste boje, s efektom sunčevih zraka, te rimskim oznakama sati s VI i IX ukrašenima s ukupno 24 dijamanta. 

Kućište Oyster u čeliku Oyster dolazi s prstenom u 18-karatnom bijelom zlatu, kod prvog modela je rebrast, a kod drugog je optočen s 52 dijamanta briljantnog reza.

Nove verzije Datejust 36 modela su u čeliku Oyster ili verzijama bijelog Rolesora, s velikom selekcijom elegantnih i profinjenih brojčanika.

ROLEX DATEJUST 31

Nova generacija Rolex Oyster Perpetual Datejust 31 modela u žutom Rolesoru, kombinaciji čelik Oyster i 18-karatno žuto zlato, ili Everose Rolesor, kombinaciji čelik Oyster i 18-karatno Everose zlato, nudi istaknute i elegantne nove brojčanike poput brojčanika Dark rhodium koji se po prvi put pojavljuje u ovoj liniji.

Novi modeli dolaze s kalibrom 2236 koji je po prvi put predstavljen na Datejust 31 modelu 2018. godine. Ovaj mehanizam nove generacije nudi superiorne performanse zahvaljujući njegovoj silikonskoj opruzi nemirnice Syloxi koju je razvio i patentirao Rolex. Posjeduje rezervu snage od otprilike 55 sati.

Prvi novi istaknuti Oyster Perpetual Datejust 31 izrađen u verziji žutog Rolesora, kombinacija čelika Oyster i 18-karatno žutog zlata, spaja brojčanik maslinaste boje s efektom sunčevih zraka zajedno s rimskim brojevima u 18-karatnom žutom zlatu – VI je optočen s 11 dijamanata – na narukvici Jubilee. Druga istaknuta opcija dolazi u Everose Rolesor verziji, kombinaciji čelika Oyster i 18-karatnog Everose zlata, te nudi ružičastu boju brojčanika s efektom sunčevih zraka i rimskim brojevima u 18-karatnom rozom zlatu na narukvici Oyster.

Nova generacija Datejust 31 modela u žutom Rolesoru ili Everose Rolesoru, nudi istaknute i elegantne nove brojčanike poput brojčanika Dark rhodium koji se po prvi put pojavljuje u ovoj liniji.

ROLEX DATEJUST 41

Linija brojčanika Rolex Datejust 41 modela povećala se za još dva elegantna dizajna, prvi bijeli lakirani s rimskim brojevima, te drugi, azurno plave boje s efektom sunčevih zraka i rimskim brojkama.

SUPERLATIVE CHRONOMETER

Kao i svi Rolex satovi, ovi novi modeli nose Rolexov vlastiti certifikat Superlative Chronometer koji je definirao Rolex 2015. Ova ekskluzivna oznaka potvrđuje da je svaki sat, koji napušta radionice tvrtke, uspješno prošao niz testova koje Rolex provodi u vlastitim laboratorijima prema vlastitim kriterijima. Ovi certifikacijski testovi primjenjuju se na potpuno sastavljenom satu, nakon umetanja mehanizma, jamčeći izvrsne performanse na zapešću u smislu preciznosti, rezerve snage, vodootpornosti i samonavijanja. Preciznost Rolex superlativnog kronometra je unutar -2/+2 sekunde dnevno ili dvostruko više od službenog kronometra. 

Status Superlative Chronometer simbolizira zeleni pečat koji dolazi sa svakim Rolex satom i sparen je s petogodišnjim međunarodnim jamstvom. 

Rolex Superlative Chronometer - Mamic 1970
Superlative Chronometer © Rolex

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Rolex Corner at Mamic 1970

Službeni Rolex distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Rolex distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Rolex. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Rolex sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Rolex showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Rolex kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas