26 travnja, 2021

Rolex i Oskari 2021

Rolex and Cinema the making of a masterpiece stairs Oscar - Mamic 1970

Filmaši i Rolex imaju isti cilj – snimati filmove i stvarati satove koji imaju vječnu kvalitetu.

JAKE VEZE SA SVIJETOM FILMA

Satovi Rolex već desetljećima imaju svoju ulogu u Hollywoodu: nose ih poznati glumci koji se pojavljuju u kultnim filmovima. I dalje to čine, unatoč činjenici kako Rolex nikad nije bio uključen u plasman proizvoda. Satovi su odabir režisera koji koriste brend kako bi suptilno prikazali hrabrost svojih likova – osjećaj snage i kontrole, zajedno sa sofisticiranim osjećajem za stil. Čak i sam pogled na sat Rolex daje snažnu izjavu.

Bilo da se radi o revolucionarnom satu ili filmu nagrađenom Oscarom®, uraru poput Rolexa i izvrsnim filmašima cilj je stvoriti nezaboravno djelo koje nikada neće izgubiti na važnosti i koje će biti test vremena. Ovo je tema filma koji se prikazuje tijekom ovogodišnje ceremonije dodjele Oscara®, a oda je vizionarima i obrtnicima u industriji izrade satova i filmskoj industriji ilustrirajući paralele između dviju disciplina.

Rolex i Akademiju filmske umjetnosti i znanosti ujedinjuje težnja za izvrsnošću i misija očuvanja i proslave stvaranja remek-djela.

Akademija filmske umjetnosti i znanosti © Rolex

PARTNERI U PREPOZNAVANJU IZVRSNOSTI

Rolex je ušao u formalno partnerstvo s Akademijom filmskih umjetnosti i znanosti 2017. i postao Ekskluzivni sat Akademije, a ujedno i Ponosni sponzor Oscara®. Dvije organizacije ujedinjuje osjećaj za povijest, težnja za izvrsnošću i misija očuvanja i proslave stvaranja izvanrednih djela. Ovo dugoročno partnerstvo promiče izvrsnost u filmskoj industriji i prijenos njezinog nasljeđa za buduće generacije.

Osim što je od 2017. bio ekskluzivni sat Akademije filmske umjetnosti i znanosti i ponosni pokrovitelj Oscara®, iduće godine Rolex je postao i sponzor Akademijinih godišnjih nagrada guvernera kojima se slijede životna postignuća u filmu.

Rolex Datejust 41 Ref. 126333 © Rolex

OSKARI®

Svake godine najbolje glumce, filmaše i tehničare ocjenjuju njihovi kolege na jednom od najočekivanijih događaja na svijetu – Oskari®. Ključna svrha nagrada Academy Awards je prepoznavanje izvrsnosti, koju Rolex podržava kao ekskluzivni sat Akademije filmskih umjetnosti i znanosti. Ovogodišnje glavno događanje održalo se na Union Station Los Angeles.

Godišnja proslava Akademijine nagrade za najbolju kinematografiju, Academy Awards® – poznatija kao Oskari® – je izložba vrhunskog talenta koji stvara filmove.

Rolex Oskari 2021 Greenroom © Rolex

ROLEX GREENROOM

Union Station, povijesna znamenitost i jedna od posljednjih velikih željezničkih stanica u Sjedinjenim Državama, ujedno je i mjesto održavanja 93. Oskara i Greenroom sobe. Rolex, koji je Greenroom domaćin od 2016., stvorio je intimno ozračje ispod zasvođenog stropa jednog od krila stanice gdje se gosti mogu opustiti uz poštivanje društvene distanciranosti. Zidovi su ukrašeni tkaninom koja preslikava motiv Union Station, sa “zelenim zidom”, koji se u potpunosti sastoji od lišća, donoseći dašak prirode u unutrašnjost. Izbor fotografija odaje počast stvaranju remek-djela, prikazivanju amblematičnih satova i stvaranju nezaboravnih filmova.

Od 2016. Rolex je dizajnirao i bio domaćin sobe Greenroom, gdje se voditelji i posebni gosti druže prije izlaska na pozornicu Oskara®. Tema i dekor sobe Greenroom mijenjaju se svake godine; ove godine održava se na kolodvoru Union Station.

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Rolex Corner at Mamic 1970

Službeni Rolex distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Rolex distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Rolex. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Rolex sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Rolex showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Rolex kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas