09 srpnja, 2019

Rolex i Wimbledon – Dugotrajno partnerstvo

Rolex Clock Wimbledon - Mamic 1970

Od 1. do 14. srpnja, uoči teniskog svijeta ponovno su usmjerena na zeleno predgrađe sjeverno-zapadnog Londona na 133. izdanju sportskog najstarijeg, najcjenjenijeg turnira, The Championships, Wimbledon.

ROLEX I WIMBLEDON

Dragocjena ljetna institucija u srcu sezone na travnatom terenu, Wimbledon je bedem baštine i tradicije, podržavajući načela koja se savršeno uklapaju s načelima Rolexa, službenog mjeritelja vremena prvenstva već više od 40 godina. Od 1978. Rolex je održavao posebnu vezu s trećim Grand Slam® eventom godine, savez koji je označio početak Rolexove dugotrajne povezanosti s tenisom.

Kroz vrijeme, Rolex je postao dijelom tvornice igre, protežući svoju podršku na najprestižnija događanja svijeta, uključujući sva četiri Grand Slam turnira, velike organizacije koje upravljaju igrom diljem svijeta, i prvake sporta, od kojih su neki vidjeli svoju legendu rođenu na besprijekorno pripremljenim travnatim terenima Wimbledona.

Jedan od zaštitnih lica je Roger Federer, koji je, kroz vrijeme od 20 pojavljivanja na Wimbledonu, učinio Central Court svojim drugim domom. Upravo je ovdje prije 10 godina potvrdio svoju šestu titulu te je nedvojbeno najveća pobjeda u njegovoj karijeri.

Jedan od zaštitnih lica je Roger Federer, koji je, kroz vrijeme od 20 pojavljivanja na Wimbledonu, učinio Central Court svojim drugim domom.

REKORDNA GODINA

Izvanredna sama po sebi, ova pobjeda imala je poseban značaj za Federera i sport u cjelini. S ovom pobjedom, osigurao je svoju 15. Grand Slam titulu i postao vlasnikom rekorda osvojenih Wimbledon naslova u doba Opena. Od te nezaboravne godine zauzeo je još dvije titule Wimbledon, čime je ukupno osvojio osam naslova. Postao je vlasnikom više Wimbledonskih naslova nego bilo koji drugi tenisač u povijesti igre.

Tijekom svoje slavne karijere, švicarski maestro bio je vođen nepopustljivom predanošću izvrsnosti i vrhunskim performansama, odražavajući filozofiju koju je utemeljitelj Rolexa Hans Wilsdorf usadio u tvrtku koju je osnovao prije 114 godina. Baš kao što je Rolex u svojoj trajnoj podršci za tenis, Federer je pomogao oblikovati i unaprijediti igru, redefinirati što je moguće na teniskom terenu i razbiti rekorde na putu.

Prije deset godina imao sam jednu od najboljih godina svoje karijere. Pobjeda Roland-Garrosa po prvi put bila je posebna, ali osvojiti moj rekordni 15. Grand Slam na Wimbledonu je bilo nevjerojatno. Wimbledon ima posebno mjesto u mom srcu. Tu se uvijek osjećam kao kod kuće i veselim se povratku svake godine.

Roger Federer, prisjećajući se te značajne 2009. i Wimbledona

NOVA GENERACIJA PRVAKA

Federeru će se u klubu All England pridružiti i druga Rolex zaštitna lica koja su uživala u uspjehu Wimbledona, uključujući vladajuću prvakinju Angelique Kerber iz Njemačke i pobjednicu Garbiñe Muguruza iz Španjolske 2017. Obe višestruke pobjednice Grand Slam-a, znaju ključ uspjeha na travnjacima i svaka će se inspirirati Federerovim dostignućima u njihovim putovanjima kako bi po drugi put podignule Venus Rosewater Dish.

Rolex zaštitna lica, Sloane Stephens iz Sjedinjenih Američkih Država, Caroline Wozniacki iz Danske i Austrijanac Dominic Thiem također će moći iskoristiti svoje Grand Slam iskustvo. Stephens je osvojio US Open 2017., dok je Wozniacki osvojila svoj prvi veliki naslov na Australian Openu 2018., a Thiem se pojavio u dva uzastopna finala Roland-Garrosa. Zajedno formiraju strašan trio igrača s potrebnim vještinama i iskustvom visokog pritiska koji osvajaju Central Court.

Federeru će se u klubu All England pridružiti i druga Rolex zaštitna lica koja su uživala u uspjehu Wimbledona.

Podijeli

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Rolex Corner at Mamic 1970

Službeni Rolex distributer

Butik Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Rolex distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Rolex. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Rolex sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Rolex showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Rolex kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Pratite nas