Oyster Perpetual Day-Date

Ostvarenje ideala

Kad otkuca ponoć, Oyster Perpetual Day-Date čini sponu između prošlosti i budućnosti, između onoga što je postignuto i onoga što tek treba doživjeti. Od 1956. svjedočio je najvećim povijesnim trenucima na zapešćima vizionara, virtuoza i pionira. Onih kojima svaki dan predstavlja zakletvu budućnosti.

Izrađen je isključivo od dragocjenih materijala, 18 karatnog žutog, bijelog ili Everose zlata ili platine 950. Njegova narukvica President i više brojčanika čine ga idealnim platnom za osobni izražaj.

Kad je predstavljen 1956., Day-Date bio je golema inovacija: bio je to prvi ručni sat s kalendarom koji je, uz datum, prikazivao i dan u tjednu u potpunosti ispisan u prozorčiću u obliku luka na oznaci 12 sati na brojčaniku. Sjajno tehnološko postignuće tog doba.

DAY-DATE GOVORI JEZIK OSOBE KOJA GA NOSI

Iako dani možda i jesu isti gdje god se u svijetu našli, jezici, a time i njihov ispis, razlikuju se. Day-Date dostupan je na većini pisama – latinici, ćirilici, arapskom i hebrejskom pismu, japanskim i kineskim ideogramima, a čak i u alfasilabičkom sustavu geez kojim se služi na Rogu Afrike – čime se izražava kulturološki identitet osobe koja ga nosi. Izbor od 26 jezika ovaj sat čini uistinu međunarodnim, univerzalnim i osobnim.

PONOĆNO ČUDO: IDEAL PRECIZNOSTI

Kad otkuca ponoć, dan i datum istog se trena mijenjaju na svojim prozorčićima na brojčaniku. Ovo urarsko postignuće, „ponoćno čudo”, počiva na mehanizmu s diskovima. Plod je brojnih godina istraživanja: od 1950. do 1955. godine Rolex je registrirao četiri patenta za satove na kojima se prikazuju dan i datum.
Model Day-Date danas je opremljen mehanizmom nove generacije, kalibrom 3255, koji je u potpunosti razvio i proizveo Rolex radi dosezanja superiorne razine performansi.

NARUKVICA PRESIDENT

Narukvica President s trodijelnim člancima, kreirana posebno za predstavljanje modela Oyster Perpetual Day-Date 1956., izrađuje se samo od 18 karatnog zlata ili platine 950 i dalje je rezervirana isključivo za Day-Date i Datejust od dragocjenih metala.

DRAGOCJENI SAVEZNIK

Day-Date nose mnoge svjetske političke ličnosti, direktori i vizionari. Prepoznatljiv je na prvi pogled, posebice zahvaljujući svojoj amblemskoj narukvici President, čiji se sam naziv, uz istaknute figure koji su ga nosili, pobrinuo da Day-Date postane poznat kao „predsjednički sat”.

Desetljeća dolaze i prolaze, no Day-Date ostaje što je uvijek i bio: vrhunsko, moderno dostignuće. Day-Date, otmjen sat i plod Rolexova urarskog umijeća, vjeran je suputnik pojedincima koji svojom predanošću, ljudskim kvalitetama i kreativnim nadahnućem oblikuju svijet; svaki u svojim područjima djelovanja.

Među vlasnicima sata Rolex, a koji se diče linijom Day-Date, ponosno se ističu američka skijašica Lindsey Vonn, švicarski tenisač Roger Federer, američki redatelj Martin Scorsese i igrači golfa Arnold Palmer, Jack Nicklaus i Gary Player.

POSJETITE NAS I IZ PRVE RUKE
OTKRIJTE DAY-DATE

Kao Rolexov službeni distributer, mi smo jedini distributer ovlašten za prodaju satova Rolex. Uz sve potrebne vještine i tehničko znanje, pomoći ćemo vam donijeti odluku za cijeli život.

Pratite nas