19 travnja, 2021

Nova Rolex Cosmograph Daytona

Rolex Cosmograph Daytona Ref. 116519LN-0038 - Mamic 1970

Rolex predstavlja ekskluzivne verzije sata Oyster Perpetual Cosmograph Daytona,
temeljnu značajku za one koji su strastveni za vožnjom i brzinom.

NOVI ROLEX SATOVI U 2021.

Rolex predstavlja najnovije kreacije koje su oživljene njihovim jedinstvenim urarstvom. Ovi nas satovi vode od najdubljih špilja do najviših planinskih vrhova, od vanjskih dijelova Sunčevog sustava do izoliranih polarnih područja, i od iznimno precizne tehnologije do zahtjevnog urarskog izrađivanja. To su satovi koji vas pozivaju u avanturu – bilo geografsku, tehničku ili estetsku.

Istražite nove Rolex 2021 modele na linku.

OYSTER PERPETUAL COSMOGRAPH DAYTONA

Nove verzije modela Oyster Perpetual Cosmograph Daytona s meteoritnim brojčanicima, novim brojčanicima s dijamantima kao oznakama sata i novim brojčanicima Sundust izrađene su u 18-karatnom žutom, bijelom ili Everose zlatu. 

Sve tri verzije s meteoritnim brojčanicima – rijetkim prirodnim materijalom iz svemira – imaju crne podbrojčanike kronografa na oznakama sati 3, 6 i 9. Verzija u 18-karatnom bijelom zlatu opremljena je s monoblok prstenom Cerachrom u crnoj keramici s tahimetrijskom skalom i narukvicom Oysterflex ili Oyster. Preostala dva sata, jedan u 18-karatnom žutom zlatu s narukvicom Oyster ili Oysterflex, a drugi u 18-karatnom Everose zlatu s narukvicom Oyster ili Oysterflex, imaju metalni prsten s tahimetrijskom skalom. Izvanredna vizualna značajka modela Cosmograph Daytona od njegovog predstavljanja, legendarna tahimetrijska skala ugravirana je u prsten Cerachrom prvog sata i na metalne prstene druge dvije verzije.

Novi crni brojčanik s dijamantima ima koncentrične podbrojčanike, 18-karatne zlatna ležišta oznaka sati i prikaz Chromalight, izuzetno čitljiv svijetleći materijal. Brojčanik je dostupan na modelima u 18-karatnom Everose zlatu na narukvici Oyster ili Oysterflex i 18-karatnom žutom zlatu na narukvici Oyster ili Oysterflex.

Novi Sundust, sjajni brojčanik s efektom sunčevih zraka dolazi s crnim podbrojčanicima za verzije u 18-karatnom Everose zlatu na narukvicama Oyster ili Oysterflex. Rolex također predstavlja nove Sundust, sjajne brojčanike s efektom sunčevih zraka ukrašene s 11 dijamanata baguette reza za verzije u 18-karatnom Everose zlatu s narukvicama Oyster ili Oysterflex. Efekt sunčevih zraka stvara nježne odsjaje svjetlosti na mnogo brojčanika linije Oyster Perpetual. Dobiven je majstorskim tehnikama četkanja koje stvaraju žljebove prema van iz središta brojčanika. Kontinuirana difuzija svjetlosti duž svake gravure stvara suptilan sjaj koji se pomiče ovisno o položaju zapešća.

SINONIM ZA BRZINU

Predstavljen 1963., sat Cosmograph Daytona je dizajniran kako bi zadovoljio potrebe profesionalnih vozača utrka. Opremljen s tahimetrijskim prstenom i mehaničkim mehanizmom visokih performansi koji je u potpunosti razvio i proizveo Rolex, ovaj danas legendarni kronograf odabrani je instrument za mjerenje vremenskih intervala i određivanje prosječnih brzina.

Cosmograph Daytona je ikona zauvijek pridružena imenu i funkciji svijeta automobilskog sporta. Više od 50 godina nakon predstavljanja, Cosmograph Daytona ostaje vlastita klasa u sportskim kronografima.

Rolex Cosmograph Daytona Ref. 116505 © Rolex

METEORITNI BROJČANICI

Svojim podrijetlom iz dalekih dijelova Sunčevog sustava, materijal koji krasi brojčanik ovih novih modela Cosmograph Daytona – metalni meteorit – potječe od asteroida koji je eksplodirao prije više milijuna godina. Na putovanju između planeta, fragmenti ovog prirodnog izvanzemaljskog materijala, prvenstveno sastavljenog od željeza i nikla, hlade se za nekoliko Celzijevih stupnjeva svakih milijun godina, stvarajući jedinstvenu, prepoznatljivu kristalizaciju unutar materijala koji je nemoguće ponovno stvoriti na Zemlji. Metalni meteorit rijedak je i izazovan za rad, ali nakon što se izreže na tanke dijelove i primijeni kemijska obrada, otkriva se velika ljepota njegove isprepletene unutarnje strukture. Ove fascinantne i raznolike formacije poznate su kao Widmanstättenovi uzorci.

Za svoje brojčanike Rolex surađuje s vodećim stručnjacima i odabire samo dijelove meteorita s izuzetno oblikovanom površinom bogatom različitim oblicima i odsjajima.

OZNAKA SUPERLATIVE CHRONOMETER 

Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Cosmograph Daytona certificirana je oznakom Superlative Chronometer koju je 2015. redefinirao Rolex. Ova ekskluzivna oznaka potvrđuje da je svaki sat, koji napušta radionice tvrtke, uspješno prošao niz testova koje Rolex provodi u vlastitim laboratorijima prema vlastitim kriterijima. Ovi certifikacijski testovi primjenjuju se na potpuno sastavljenom satu, nakon umetanja mehanizma, jamčeći superlativne performanse na zapešću u smislu preciznosti, rezerve snage, vodootpornosti i samonavijanja. Preciznost Rolex superlativnog kronometra je unutar -2/+2 sekunde dnevno ili dvostruko više od službenog kronometra. 

Status Superlative Chronometer simbolizira zeleni pečat koji dolazi sa svakim Rolex satom i sparen je s petogodišnjim međunarodnim jamstvom. 

Superlative Chronometer © Rolex

Za sve upite o Rolexovim novitetima 2021. pozivamo vas da nas kontaktirate telefonom na +385 1 487 0700 ili emailom na info@mamic.com.hr

Rolex katalog

Naručite besplatan primjerak kataloga koji šaljemo na Vašu adresu.

Naručite katalog
Rolex - Mamic 1970

Službeni Rolex distributer

Boutique Mamić u Zagrebu ponosan je član svjetske mreže službenih Rolex distributera kojima je dozvoljena prodaja i održavanje satova Rolex. Potvrđujemo autentičnost Vašeg novog Rolex sata i podupiremo petogodišnje međunarodno jamstvo s potrebnim vještinama, tehničkim iskustvom i posebnom opremom.

Otkrijte više i posjetite nas u našem Rolex showroomu u Zagrebu. Naše stručno osoblje rado će Vas voditi kroz raspon Rolex kolekcija kako bismo Vam pomogli pronaći sat idealan odabir za Vas.

Posjetite nas

Mamić na Instagramu

Pratite nas