http://Rolex%20-%20Datejust%20banner%20-%20Ref.%20M126333-0022%20-%20Mamic%201970

Datejust

NEKA SVAKI DAN BUDE POSEBAN

Oyster Perpetual Datejust, model koji predstavlja prekretnicu u urarskoj povijesti, bio je prvi samonavijajući vodootporni ručni kronometar koji prikazuje datum na prozorčiću za 3 sata na brojčaniku. Te brojke podsjetnik su na to da smo, iako dan čine 24 sata, mi ti koji ga možemo učiniti danom za pamćenje.

“TO JE REMEK-DJELO URARSKOG UMIJEĆA. PREDSTAVLJA SINTEZU SVEGA POSTIGNUTOGA DO DANAŠNJEG DANA.”

Hans Wilsdorf, 1945

Rolex Datejust - Ref.M126300-0001 - Mamic 1970

UTJELOVLJENJE ROLEXOVA UMIJEĆA

Model Datejust, predstavljen 1945., sadrži sva velika postignuća ostvarena do tog trenutka i savršeno je utjelovljenje klasičnog Rolexova sata. Odraz je to traganja za izvrsnošću Rolexova osnivača Hansa Wilsdorfa, koji je vjerovao da napredak na polju urarstva mora biti poticaj napretku čovječanstva. U razdoblju velikih promjena mijenjao se i ljudski odnos prema vremenu. Moderni život prilagodio se ritmu protjecanju dana i manje je povezan s izmjenom godišnjih doba. Datejust nudi jednostavniju čitljivost i dnevnu organizaciju vremena.

LEĆA CYCLOPS: OPTIMIZIRANA ČITLJIVOST

Leća Cyclops, osmišljena radi bolje čitljivosti datuma, tehnički je, a ujedno i estetski potpis marke. Ova Rolexova inovacija patentirana je ranih 1950-ih i svijetu prvi put predstavljena 1953. na Datejustu. Njezin uvećavajući efekt omogućuje lakše iščitavanje datuma. Inicijalno se izrađivala od pleksiglasa, a od 1970-ih je safirna, kao i kristal na satu.

NARUKVICA JUBILEE: UDOBNOST I ELEGANCIJA

U sklopu proslave 40. godišnjice osnutka Rolexa, narukvica Jubilee 1945. je dizajnirana posebno za Datejust. Ova fluidna i udobna metalna narukvica s petodjelnim člancima sastavni je dio Datejustova identiteta i naglašava bezvremensku eleganciju ovog modela. Datejust je dostupan i s narukvicom Oyster, te narukvicom President za verzije od plemenitih metala.

KONSTANTNO POBOLJŠAVANA URARSKA IKONA

Datejust je model koji konstantno nastupa u novom ruhu. Njegove različite reinterpretacije iskaz su Rolexove stručnosti u izradi brojčanika. Datejust krase glatki, kupolasti, rebrasti ili dijamantima optočeni prsteni kojima ovaj sat u stilu premošćuje različite ere, savršeno se prilagođavajući osobnostima svojih vlasnika.

PROSLAVA SASTANAKA SA SUDBINOM

Datejust je prirodno postao sat za naše sastanke sa sudbinom. Njegov brojčanik iz dana u dan predstavlja sjecište osobnih puteva svakog njegovog vlasnika i vremena koje protječe. Datejust je na zapešćima velikana, Winstona Churchilla, Dwighta D. Eisenhowera i Martina Luthera Kinga obilježio različite ere ljudske povijesti, ne gubeći ni u najmanjoj mjeri svoje moderne crte.

Među vlasnicima sata Rolex koji se diče modelom Datejust slavimo velikane kao što su legendarni švicarski tenisač Roger Federer, poljska tenisačica Iga Świątek, švicarska skijašica Lara Gut-Behrami, te kanadski pjevač Michael Bublé.

POSJTETIE NAS I
IZ PRVE RUKE OTKRIJTE DATEJUST

Kao službeni distributer, mi smo jedini distributer ovlašten za prodaju satova Rolex. Uz sve potrebne vještine i tehničko znanje, pomoći ćemo vam donijeti odluku za cijeli život.

Pratite nas